Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе незнам колку Виера ќе сака во Барса да игра,во Интер е еден од најплатените стварно многу пари му даваат мислам околу 6 милиони евра годишно,инаку не е лоша идеја,ќе заврши добра работа тој месец и нема да претставува закана дека ќе го земи тоа место на Јаја или Бускетс

Виера е со поминат рок на траење, чиста шпекулација :helou:

Па и не ни треба некој млад играч, со оглед на тоа дека тој што ќе биде донесен, ќе биде чиста замена за Кеита и Туре.

Па и не ни треба некој млад играч, со оглед на тоа дека тој што ќе биде донесен, ќе биде чиста замена за Кеита и Туре.

Се сомневам во неговите квалитети дури и да служи како замена , ако неможе да игра на ниво во Сериа А, како ке игра во далеку побрзата Ла Лига ??? ке го поминуваат како мало дете во шпанија, и да не заборавиме дека таа позиција е круцијална за барса !!! Тој играч ги спојува одбраната и средината, односно претставува мост преку кој стигаат топките до чави и иниеста, без добар играч(со прецизен пас) на таа позиција средниот ред ке биде отсечен. :smir:

Анри дава многу во играта на Барса, освен што одлично напаѓа по левата страна исто и константно се враќа да помага во одбраната, нешто што ствара дополнителна тежина за сите напаѓачи, но малкумина се тие кои го можат тоа.

Што се однесува до мене, иако Анри има уште 1 до 2 добри години сепак не би го трампал за Робињо, а уште помалку па и пари да се доплатат за него, а сигурно арапиве ќе бараат едно 35-40 милиони евра.

А ако веќе Пеп решил да го продава Анри и ако трга по нов играч онда тоа нека биде Давид Силва. Дечкото вчера одигра фантастичен натпревар, постигна 2 гола, го имаше буквално секаде на теренот. Мислам дека оваа ќе биде многу добра година за Силва и набрзо може да стане недопирлив.

Доколку во моментов би можел да бирам помегу Рибери и Силва ондак мојот глас дефинитивно иде за Силва. Тек сега доаѓаат неговите најдобри години. Барса побрзај.:smir:

п.с. Виера е далеку од тој што беше во Арсенал но за еден месец може да послужи и секако да не забораваме дека на таа позиција добро може да изигра и Маркес. Често играше на таа позиција кога на клупата беше Рајкард.

Плус, не го заборавајте Пиќе, дечкото дава подобри пасови од 80% од сите плејмејкери во светот. Сигурен сум дека може да одигра одлично на позиција ДМ, има долг чекор, брз е а пасот му е страшен. Може Пеп доста да комбинира за таа позиција, а тука исто е и Бускетс.

Оваа форма на Анри ќе трае најверојатно една до две години, па тогаш можеме да бараме замена за него кога би бирал помеѓу Робињо и Анри би го одбрал Анри затоа што Анри е класа подобар од Робињо, Анри е одличен гоглетер кој што Робињо тоа неможе да го направи, не го потценувам Робињо но Анри е подобар играч, и веќе кога ќе му падне формата на Анри кога ќе биде дрво имаме само една можност да го доведеме ѕверот Давид Силва.:vozbud:
Гледам дека сме биле заинтересирани за Виера, јас мислам дека од овој трансфер нема да биде ништо тој јасно кажа дека оваа година е последна година што игра во Европа па понатаму ќе се сели или во Америка или во Порторико, имаме многу опции за во средината на теренот а мене највеќе ми оди на око Баптиста, можеме да го играме и како напаѓач и во средината.:toe:

Абе што сте запнале по Виеира кога нема шанси да дојде во Барса тој си кажа јасно и гласно дека оваа е негова последна сезона во Европа па потоа ќе замине во Порторико.

abe vieira i nema da bide loso zasiluvanje koga ke gi nema keita i ture,moze da se najde toj eden mesec
no nema sansi da prifane vieira

http://barcelona.gol.bg/article.php?id=62545
eve interesen podatok

http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=642813&idseccio_PK=803
a inaku so e sobrana vaa trojka
moze li nekoj da razbere za so razgovarat

Вели дека нема да го притискаат Пеп со цел да потпише нов договор.

Кога би го обновувал договорот, тоа би било пред полу-сезона. Инаку мислам дека тоа ќе биде работа на новиот претседател... Сандро Росел или Феран Сориано.:smir:

Абе што сте запнале по Виеира кога нема шанси да дојде во Барса тој си кажа јасно и гласно дека оваа е негова последна сезона во Европа па потоа ќе замине во Порторико.

Што мајка бара во Порторико ??? Зарем се игра фудбал таму или ке работи како диџеј??? Да не ти е грешка информацијава ?? :smir:

Што мајка бара во Порторико ??? Зарем се игра фудбал таму или ке работи како диџеј??? Да не ти е грешка информацијава ?? :smir:
Па таму треба да оди да игра во некој клуб.:smir:

:pos2::pos2:

Epa moze be...se gleda sebesi deka ne moze so mladinava pa..:toe:

гледам се дискутира за замена на Анри и да се доведе еден играч кој ќе ги поврзува одбраната и средината и кој ќе дава одлични пасови .. за тоа кој ќе го замени Анри јас мислам дека најдобро ќе биде да се Земе Силва или Рибери(искрено повеќе сакам Силва,навикнат во Примера а и поевтин) а за играч од средината јас сакам Ледесма,не е пријавен во Лига Европа и би ни завршил голема работа :wink:

bb[noone];2896290 напиша:
гледам се дискутира за замена на Анри и да се доведе еден играч кој ќе ги поврзува одбраната и средината и кој ќе дава одлични пасови .. за тоа кој ќе го замени Анри јас мислам дека најдобро ќе биде да се Земе Силва или Рибери(искрено повеќе сакам Силва,навикнат во Примера а и поевтин) а за играч од средината јас сакам Ледесма,не е пријавен во Лига Европа и би ни завршил голема работа :wink:

Па не е проблем тоа дали е пријавен во Лига Европа. Кога ќе се земе некој играч што играл во Куп Уефа (Лига Европа) тој може да се пријави за настап во Лигата на Шампионите (ако се земе за време на зимскиот преоден рок). Дозволено е со еден играч така да се направи (барем до лани беше така, ако памтите случајот на Реал со Хунтелар и со Диара) е сега ќе нема право на настап во Лигата на Шампионите ако играл таа сезона во неа. Незнам дали објаснив убаво ама је*ига таа е:toe:
инаку во врска со Анри, човекот има барем уште една сезона што може да ја изигра фантастично, така да замената за Робињо и не мни е некоја паметна идеја. Плус Анри е класа над него, ќе му треба уште неколку години да го стаса Анри (ако уопште успее да го стаса).
А за играч во средината мене најмногу ми се фрла око на Де Роси. незнам зошто ама човеков едноставно го обожавам :zver:Е сеа ако веќе Рома не го дадат него тука е Баптиста кој исто така може и тоа како да се прилагоди на иргата на Барса.

Ах да беше Тиаго 2 години постар! До сега немаше да имаме вакви главоболки при избирањето на соодветна замена за оние што ќе одат во Африка. Со овој среден ред и плус со играч како Тиаго (со таков неверојатен потенцијал) би биле светлосни години пред другите тимови. Незнам за вас али јас едвај чекам да "потпорасне" малце момаков, има светла иднина пред него. Во него гледам вистински наследник на Иниеста и ако се развива правилно би можел да биде дури подобар од него.

Показател за тоа дека ја имаме најдобрата младинска школа во Универзумот:smir:

Значи ни треба еден играч кој ке биде замена за Туре :raz:
Ледезма.... не е таков играч.
Баптиста.... :uvo::ija::nesvest::jaj::lud::nenene:
Де Роси..... предобар е за да биде замена.

А за замена на Анри е сеуште рано ама во моментов за таа позиција може да конкурираат само Силва, Агуеро и Зарате :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom