Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
aj aj cestitki samo napred barsa :D
mora d bidete bolje od real MORAAAAAA

Минатата сезона одбраната беше најслаба линија во Барселона. За поздрав е потегот на управата за новите засилувања. Оваа сезона во 13средби гол разлоката е 26-10, само 10примени гола(најмалце во лигата) а во ЛШ нема примено гол оваа сезона.
Вчера, прво полувреме немавме шанси...како и обично само посед и топката цело време кружи окулу шеснаесетникот на противникот, Ињеста ја завзема позицијата на Роналдињо(лево напаѓачко крило) а Гудјонсен позицијата на Ињеста(среден ред-креатор на акции). Значи прво полувреме се играше со 4-3-2-1. Второ полувреме Рајкард почна со истата постава-формација, само што Ињеста и Гудјонсен си ги заменија позициите т.е Рајкард ги врати на нивните природни позиции, и веднаш се виде поорганизирана игра и повеке шанси. Кога виде дека не иде(нема гол) Рајкрд реши да ја промени формацијата со влегувањето на Бојан(гудјонсен излезе).
4-1(туре)-2(ињеста-чави)-1(меси-имаше слобода идеше лево/десно)-2(анри-бојан)....значи 4-1-2-1-2 беше формацијата која донесе победа. Анри уште еднаш покажа дека е класа играч и поради неговата несебичност беше постигнат вротиот гол на Бојан.
Сега ке чекаме кога ке се вратат повредените(Ето, Роналдињо, Деко, Џовани) па да видиме со каква формација ке игра, и кој ке биде изоставен од првиот тим. Баш кога имаме најгуст(тежок) распоред ке се вратат сите, и тогаш ке видиме колку точно вреди Рајкард...и ако не се покаже, ке нема изговори(правдања) и верувам дека сам ке си поднесе оставка и на негово место ке дојде Мурињо, кој и самиот изјави дека има желба да се врати во Барса каде пред неколку години(пред да иде во Порто) беше помошник тренер(на Ван Гал мислам)

Белким ќе дојде Мурињо, е тогаш ке нема кој да ни парира. Мурињо со тие фудбалери што располага Барселона ке направи тим од соништата.

за 2-3 кола ќе ве гледа Реал одоздола ...

Со Еспањол лани беше многу лошо ама се надевам оваа година ќе биде друга приказна.А и мислам дека е време за победа во гости.

ма до вчера го мразевте мурињо сеа тренер сакате да ви биде

bravowq6.jpg

меси со уште еден трофеј
најдобар фудбалер под 21 година:cuc:

http://www.sportsya.com/english/new...player_in_Europe.html?id_estruc=283&id=164679

aaaaaand guess who's back!!!!

etobackeu8.jpg

иииииии..... кој е лицето на world cup 2010?????.....

etoposterch9.jpg

и после некој нека рече нешто за Барса!:ojea:

samo uste ronie da se vrati vo stara forma i ke nema ko barca!!!!

ќе се врати, ќе се врати....
е, кога цел тим сам го качи на врв на табела тогаш сите викавме -не е од оваа планета, не е нормален, мора да го чуваме, ќе прегори и сл. и ете сега видовме дека не може човек да игра над чов. можности цел живот...што е нормално
сега ни треба само 50-60% од таа форма и сите сме ОК, зш да бидеме реални, такво темпо како тогаш што го наби Рони е тешко да се постигне пак, можда и невозможно
али добро, мене ми е доволно и една магија по утакмица, било рони, било меси, било анри, било бојан.....итн, многу ги има:pipi:

п.с еве како полека, полека се враќа во форма
muscwo3.jpg

Ајде ќе се опорави немајте гајле.Мене најмногу ме радува играта на Анри,полека се прилагодува и учествува во акциите за гол и постигнува голови.Уште малку и ќе се комплетира Fantastic Four и тогаш ќе ГАЗИМЕ

Кога ке се комплетира четворката Ето, Роналдињо, Месии, и Тиери Анри е тогаш ке нема шанси никој од Шпанија да не стигне. А замислете да дојде и Мурињо како тренер...тоа ке биде ДРИМ ТИМ.

п.с еве како полека, полека се враќа во форма
muscwo3.jpg

Teшко ќе му оди ова на Рони... Па, Стево Ем Си дига повеќе од него :pipi: Мора да се труди повеќе!!!

Сум го заборавил како изгледа :)
Ајде сега после повредава добро да закрепне и да се врати на старите патеки , дека не е интересно нема кој да дава по 20 гола во сезона ... и да ги пуни Реал М.:smir:

Сум го заборавил како изгледа :)
Ајде сега после повредава добро да закрепне и да се врати на старите патеки , дека не е интересно нема кој да дава по 20 гола во сезона ... и да ги пуни Реал М.:smir:

Бил многу изнервиран од повредата и рекол дека кога ке се врати Реал Мадрид ке си преплачиле мајчинито млеко:pos2::pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom