Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јес да не иде да ви се мешам тука, ама доколку некој го знае распоредот на барса со кој игра до крај(дома гости) нека каже, да видам шо као ке иде :)

Анри имал температура не се знае дали ќе игра утре. Во овој случај Меси би бил стартер, заедно со Ето и Бојан а на наредниот натпревар од лигата, Меси ќе одмара.:toe:

Денеска КАПИТЕНОТ полни 31 година... нека му е честит роденденот!!! Па да се радува на трофеи...

125.jpg

И можен договор со Bruno Alves

Инаку може да се кладиме во што сакате дека утре Барса, ќе излезе и ќе игра за да победи. Во ниту еден момент нема да излезе со намера да се брани. Ако постигнеме гол на Алианц Арената, одиме во полуфинале.

Анри имал температура не се знае дали ќе игра утре. Во овој случај Меси би бил стартер, заедно со Ето и Бојан а на наредниот натпревар од лигата, Меси ќе одмара.:toe:

Денеска КАПИТЕНОТ полни 31 година... нека му е честит роденденот!!! Па да се радува на трофеи...

125.jpg

И можен договор со Bruno Alves

Нека му е среќен 31 роденден и од мене и да се радува на уште многу, многу трофеи, а оваа година можам да му посака да ги собере сите 3.

Што се однесува до Бруно Алавес, неможам да зборам многу затоа што го имам гледано два пати и ми нема оставено некој добар впечаток, посебно не вториот пат против Манчестер.Не зборам за подарокот за Руни туку општо цела утакмица делуваше изгубено и имаше некој други мали киксови.

Анри нека гледа да се опорави за утре за со Меси да не се ризикува !!

Честито Пујол!КОлку години толку титули да имаш

Happy B-Day Puyol
Скромен поклон од мене
uWafT7Mxq7.jpg

А читав дека 35 години старата химна на барса Cant del Barcа ке замине во историја ке имаме нова химна.Уште на мечот со Баерн требало да се случи ова но сепак свиреше старата химна.
еве ја новата.Ептен ми се свиѓа текстов на песнава Barça, Estic Boig Per Tu

"Барса луд сум по тебе"
каталонски
En la terra humida escric
Barça estic boig per tu,
em passo els dies
pendent del partit.

Com et puc estimar,
estigui a prop o lluny,
feliç i acabat boig per tu.

Sé molt bé que des daquest lloc
jo no puc fer cap gol per tu,
però en cada jugada hi veig
reflectida la teva llum.
Tanimaré,

Quan comenci aquest partit,
les llàgrimes es perdran
entre la màgia
que viurem avui.

Em quedaré atrapat
ebri daquesta llum

Culer i català, més que un club.

англиски
Barca, I am crazy for you

On the humid ground I write
Barca I am crazy for you,
I spend my days
Awaiting the match.
How much I miss you,
Be I near or far,
Happy and finished
I am crazy for you.

I know very well that from this place
I can’t score any goals for you,
But in each action I see
Your light reflected.
I will cheer you on,
Happy and finished
I am crazy for you.

When this match starts,
The tears will be lost
Among the magic
We will live here.
I will be trapped
Drunk with this light
Happy and finished
I am crazy for you

‘Barcelonian’ and Catalan, more than a club.

^ Новата химна на Барса... ја слушав пред некој ден, не е лоша.

За утре, доколку Анри не биде во можност да игра заради температурата се молам само Хлеб да НЕ игра прва постава односно на местото на Анри. Би требало и би сакал Пеп да го стави Бојан на левата страна.

kako so procitav pogore anri mozebi nemalo da igra oti imal tempertura
ako ne igra anri podobro i messi da ne go stava vo prvite 11 tuka se bojan hleb ili iniesta
najdobro ke bide messi da se odmara za teskiot duel so getafe

puyol-300.jpg

Пујол зборејќи за медиумите од Каталонија исто така напомена дека битката за титулата во Ла Лига ќе се води до самиот крај на шампионатот. Барселона и понатаму има шест бода предност во однос на Реал Мадрид но Каталонците ќе треба да гостуваат на Сантијаго Бернабе.
“Свесен сум дека титулата ќе се реши во последните две-три кола. Ќе се бориме до самиот крај а Реал Мадрид воопшто нема да ни ја олесни работата.” – рече Пујол.
Каталонците се подготвуваат за утшрениот дуел со Баерн Минхен и по првиот натпревар имаат водство од 4-0 па многумина ги гледаат како сигурни патници во полу-финалерто, но Пујол повикува на претпазливост.
“Ќе биде многу лошо доколку не пристапиме сериозно. И покрај тоа што имаме предност од 4-0 потребно е да го покажеме истито интензитет од првиот натпревар. Мораме скогаш да играме фудбал на ваков начин.”
Капитенот проговори и за атмосферата во соблекувалната: “Ние сме многу обединета група. Од спортски аспект имаме среќа што Меси и Ињеста се со нас.”
“Тие се најдобрите фудбалери во светот. Кога го гледам од трибините како играме се чуствувам како да гледам шоу. Се чуствувам како да немаме лимит.”
“Виктор Валдес? Тој е најдобриот голман кој може Барса да го има и треба да остане во клубот.”
Запрашан за својата иднина на Ноу Камп, Пујол рече: “Мојата желба е да ја завршам мојата кариера тука. Доколку тоа не е можно ќе одам во некој клуб во странство.”
“Никогаш нема да играм за друг клуб од Шпанија.”

Колку минути не е совладан Виктор Валдес ? :smir:

493 мин не е лош... само дане почне со неговите киксови

Денешниот меч треба да е рутинска работа и самиот ван Бомел изјави:Ќе победиме ако Барса игра со осуммина. Потполно се сложувам со него, само да не претера Пеп во комбинациите со составот. Сепак потребни се и неколку првотимци во составот затоа што сепак Баерн и не е толку наивна екипа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom