Фан Клуб: Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата ЧЕНТО
  • Време на започнување Време на започнување

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Варгас ако не ви дае гол, никој друг не ви дава. :)

Aбе немора да веземе на теренот,но многу е важно во среда да покажеме карактер,да покажеме цврстина.Не сме ние Бразил па сеа ќе праиме пируети по терен,ама битно е да тепаме,и да изиграме цврсто.Да изиграме германски!

На тест е одбраната,и целосно дефанзивниот капацитет на екипата.Тоа е многу важно за ЛШ,и ќе биде добар показател за тоа до каде можеме годинава.

Nema so da se plasime tolku od fiorentina so sa za nas tia Odbranata malu ni zeza ama ne do tolku kolku so vie ja praete slaba ako nie slaba kolku so vikate togaj bidite sigurni deka ce izgubime:pos2:

Aбе немора да веземе на теренот,но многу е важно во среда да покажеме карактер,да покажеме цврстина.Не сме ние Бразил па сеа ќе праиме пируети по терен,ама битно е да тепаме,и да изиграме цврсто.Да изиграме германски!

That's what i'm talking about!

By the why се подразбира за тие од и во Скопје во среда дека стандардно се собираме за Фиоре во Irish cheers:

Ќе видиме дали Ван Гал ќе го реши тоа крстозборот за 90 минути....другото е се познато.....:pos2:

Баш ќе биде фино да не мора да се малтретираме во Фиренца,и да ги здрвиме у Среда на Алианц онака поштено.

По мене,сепак најважно ќе биде да видиме како ќе се понашаме дефанзивно.Нема да биде баш така лесно како на претходните утакмици да само ние напаѓаме.Во ЛШ нема фаворити и отпишани,и мора да се многу опрезни.Не смееме толкав простор да оставаме позади кога одиме во напад.За ЛШ мора да имаме добра тактичка основа,како против Јуве на пример,и тука се потпирам на искуството на Ван Гал.

По мене Ван Бомел ќе мора да биде барем за неколку метри поповлечен,и често да се придодава на одбраната.Исто мислам дека и Лам мора да биде повеќе ориентиран да се придодава на задната линија,и да користи ситуација да пушти пас до Робен.Швајни ќе контролира на средината,ќе прекинува,и битно е и он да не губи безпотребно топки,или ако крилата не се во можност,да не ги додава без веза топките,со што ќе задржиме посед на средина и ќе намалиме шанси за контри по бокови.

Мислам дека Робен Рибери Милер и Гомез ќе можат да ја завршат офанизивната работа,но важно останатиот дел да ја контролира ситуацијата во средината,да имаме поголем посед.

По мене нема да е лошо Бадштубер да игра централно,а Прањиќ да биде лев бек.Иако е слаб како бек,неговата пожртвуваност во дуел играта може да се исплати,како против Јуве.Момакот има цврст карактер,и доста борбен дух.

Незнам само што ќе прави Ван Гал со Милерот.Дали он или Олиќ?Тешка одлука.

За Лам не верувам дека ќе замине од кај нас...Исто така и Швајни, не вреди да се коментира за тоа, иако не е тајна дека Барса се заинтересирани за Лам веќе подолго време. А за Рибери незнам, и Бујтен и Лам тврдат дека ќе остане ама до него е, незнам што да мислам и според мене нека прави што сака, голем е да си одлучи правилно, а правилно е да остане кај нас.

Одбраната во ЛШ била на ниво, нема опуштање и нема лабаво со Фиорентина, одбраната мора да биде на штрек цели 90 минути и ептен ќе бидам среќен да не примиме гол на овој натпревар. Верувам дека Мичо и Бујтен ќе си ја завршат работата назад а и Бадштубер. Нападот растур ќе прај.

Мој тип...3:0 или 4:1baern

И јас на 4:1 типував :toe:

Тешко дека во Европа има екипа која може целосно да ја исклучи нашата офанзива (и да има сигурно тоа не се жабариве). Рибс и Робен во комбо се смрт за противнички одбрани а и Милер се покажува одличен во секоја задача која му се дава - играше лево кога и Рибс и Робен беа повредени, па кога се врати Робен десно а сега кога и Рибери е назад еве го ѕверето напред.

Олиќ на клупа ама прашајте ги Јуве што знае дечкото :salut:.

Зошто го типувам тој едниот примен нема да коментирам веќе се е кажано и прекажано... церемонијален и облигаторен е тој еден :wink:.

И јас на 4:1 типував :toe:

Тешко дека во Европа има екипа која може целосно да ја исклучи нашата офанзива (и да има сигурно тоа не се жабариве). Рибс и Робен во комбо се смрт за противнички одбрани а и Милер се покажува одличен во секоја задача која му се дава - играше лево кога и Рибс и Робен беа повредени, па кога се врати Робен десно а сега кога и Рибери е назад еве го ѕверето напред.

Олиќ на клупа ама прашајте ги Јуве што знае дечкото :salut:.

Зошто го типувам тој едниот примен нема да коментирам веќе се е кажано и прекажано... церемонијален и облигаторен е тој еден :wink:.
ја знам :pos2: поради нашата мила и сигурна одбрана :vozbud:

Тоа е :smir:

http://www.fcbayern.t-home.de/de/ak....php?fcb_sid=116a7e7bcdede95e07495ac8369f6df9

Butt bleibt bis 2011 beim FCB

16.02.2010
butt2_ima_230110.jpg

Der FC Bayern treibt die Personalplanungen weiter voran. Torhüter Jörg Butt (35)
hat am Dienstagmorgen seinen bestehenden Vertrag um ein weiteres Jahr bis zum 30. Juni 2011 verlängert.

„Wir sind mit Jörgs Leistungen sehr zufrieden, und wir freuen uns, dass er dem FC Bayern eine weitere Saison zur Verfügung steht“, so Bayerns Vorstandsvorsitzender Karl-Heinz Rummenigge. Jörg Butt sagte: „Ich bin sehr zufrieden beim FC Bayern, und ich freue mich auf die Fortsetzung meiner erfolgreichen Zeit in München.“

Бут Бут Бут Бут Бут Бут. Продолжен договорот на мајсторов за една сезона. Си купивме време за решавање на голманското прашање веројатно и наредна сезона Бут ќе ни е прв голман па после ќе мора да се интервенира. Како и да добар потег мислам и немам ништо против Бут да остане кај нас уште една сезона како прв голман.

http://www.sport1.de/de/fussball/fussball_championsleague/artikel_203673.html

Sport1: Die Bundesliga kämpft mit der Serie A um den vierten Champions-League-Startplatz. Sind die Begegnungen gegen Florenz auch ein Vergleich zwischen der Serie A und der Bundesliga?

Gomez: Ich glaube nicht, dass wir da einen Vergleich ziehen müssen. Ich denke, dass die Bundesliga ohnehin attraktiver als die Serie A ist. Nach Punkten liegt Italien UEFA-Ranking zwar noch vor Deutschland, aber die Bundesliga holt weiter auf. Auf Dauer werden wir Italien überholen.

Sport1: In der Serie A ist Florenz nur noch Tabellenelfter. Wie schätzen Sie das Team ein?

Gomez: Wir werden den Gegner intensiv analysieren und eine Strategie finden. Wir wollen gewinnen und zu Null spielen. Mit Gilardino haben die Italiener aber einen gefährlichen Stürmer, der immer da ist, wenn es brennt.

Гомез уверен дека Бундес Лигата ќе ги претрка жабарите и на долг рок ќе си ја задржи таа позиција. Уверува и дека интензивно ја набљудувале и студирале играта на Фиорентина и дека нема да ги потценат. Сакаат да не примат гол. Го фали и Гиљардињо :kesa:

Леле да не примат гол ќе биде фантастично, пошто во оваа фаза многу им значи на гостите гол во гости. Јас оваа ја типувам на 4 : 1, а другата 0 : 3.:) Не знам зошто, имам некое такво претчуство. :smir:

А за Бут ми е премногу кеф што го продолжи договорот. Мислам дека за понаредната сезона и Адлер ќе се вразуми и ќе си дојде кај нас.

Адлер е логичен избор и според мене ама ај да видиме. Бар цела германска репрезентација да ја собереме + Робен и Рибери

ger: :fcb3:

Мислам дека нема одбраната да биде под опсада на овој натпревар во среда, знам дека Фиорентина ќе иде на алианз да се брани и да извади нерешено исто како Јувентус во групната фаза. Тие се затворија и не им дадовме гол, сега нападот е во топ форма а и Фиорентина нема баш некојa добра одбрана, а и имаат и повреди. Така да мислам дека ќе одат само на контра напади. Бујтен и Демихелис не треба многу напред да се залетуваат а Ван Бомел да има само дефанзивна улога, Швајни да има поофанзивна улога а продорите на Лам и Бадштубер во нападот треба да бидат претпазливи и многу ретки со цел да се спречи брз напад од нивна страна.:wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom