Да бил вГаал Рибери би останал во Баерн зошто во Баерн имале супер тренер... Скромно, скромно :pos2:
Исто коментира дека е сигурен дека Рибс ќе биде подобар од кога и да е кога ќе се врати стандардно во прва постава.
Мислам дека е доволно јасна ситуацијата тука... Сите му кажаа убаво на Рибс да остане па сега ќе видиме... :smir:
Види, кружи дека Ван Гал и Рибери се искарале. Превземено од интервју на Олиќ со јутарни лист.
Tridesetu je prebacio iza leđa, igra za Bayern, uživa.
– Pritisak postoji, trener Louis van Gaal puno traži. Puno analiziramo, Nizozemac nas tjera da živimo nogomet, da puno razmišljamo, a na svakom treningu igramo i samo na taj način možete "kupiti" mjesto u prvih 11. Leverkusen je opasan, ali mislim da ćemo slaviti u svibnju baš na ovom balkonu – pokazivao je Olić na balkone ispod tornjeva znamenite crkve na Marienplatzu.
Priča sezone je Ribery.
– Da, nije se slagao s trenerom. Sada su mu u klubu dali ultimatum da do kraja ožujka potpiše novi ugovor. Ako to ne učini, i Van Gaal će ga prekrižiti.
Protiv Mainza je blistao Robben.
– Strašan igrač i, što je vrlo važno, još je veći profesionalac od Riberyja, iako mi je on bolji igrač.
Je li vam Bayern posljednja stanica u karijeri?
– Imam ugovor s Bayernom na još tri godine i ne bih išao u Englesku ili negdje drugdje u klub koji se bori za peto mjesto. Zato, ako ću željeti nakon toga igrati, to sigurno neću moći u Bayernu, gdje je sezona promašena ako ne osvojiš naslov prvaka. U HSV-u bi me uvijek voljeli vidjeti, možda ondje završi moja klupska priča.
Значи Ван Гал му дал ултиматум на Рибери, ако не потпише нов договор до март нема да го става во игра и ќе проба да му ја уништи кариерата. 1,5 година резерва да седи.
Или Олиќ се плаши дека кога ќе се врати Рибери ќе ја грее клупата.
:raz: