Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Честито нов тренер, одличен избор и мислам дека Баерн нема да изгуби на сила, напротив ќе биде можеби уште потешко за другите екипи. Добро е што не почнаа со експерименти а ла Лев или Фавре.

Kakov Lev i Favre,skraja da e...

Rummenige i Henes nema da si dozvolat use eden eskperiment od tipot na Klinsmann.

Samoubistvo e od Pep da padnes na Favre ili Lev.

Pep raus.:свиркам:

Edinstveno ne mi e jasno kako Pep izigra vaka neprofesionalno,toj uste pred sezona najverojatno go imal skroeno planot,a non stop izjavuvase deka ke razgovaraat za prodolzuvanje na sorabotkata tokmu denes,a ispadna deka toj samo ja soopsti odlukata deka si odi.Mnogu lazni izjavi dade otkoga dojde.

Edinstveno dobro e sto mu kazal na Rummenige za toa,pa odma pobarale resenie.Pep napusta,Carlo Boss odma potpisuva dogovor.:misticen:

Dobro e sto si "zaminuva" visokata odbranbena linija,igranjeto na neprirodni pozicii,odbrana so samo dvajca centralni bekovi,Lahm vo sredina itn.

Carlo e standard trener,ne veruvam deka ke pravi takvi egzibicii.Nikogas ne praktikuval.Ako nie bevme la bestia negra za Real,toj do sega bese za nas.So Milan ne pleskase,protiv Real debakl.

Pep nemase celosna sloboda vo timot,mozebi toa e glavnata pricina sto si zaminuva.Vo City sto saka ke pravi.Ne bese vo najsjajni odnosi so Sammer otkako se zajadoa prvata sezona, bidejki Sammer gi kritikuvase igracite i taa nikakva igra sto ja igraa.Mnogu vestacki deluvase nivniot odnos posle toa.Sammer skoka,se raduva i odi da go pregrne Pep,ovoj bez pogled go pravese toa kolku da deluva deka se e vo red.A na pocetokot bea odlicen tandem nesomneno.

Vtoro bese pritisokot sto go nasledi posle legendarnata sezona na Jupp.Dojde kako trener koj treba da go napravi istoto za da postane legenda na klubot.Vo prvite dve sezoni ne uspea,a dozivea teski porazi od glavnite rivali.Katastrofalna igra vo site gostinski nokaut natprevari.Igranje premnogu pretpazlivo i trosenje na vremeto.Doma drug pristap imase.Ako go prodolzese dogovorot i pak ovaa sezona da ne osvoi LS,ke go raspnea.Vaka polesno mu e nego,ama pojaki kritiki ke dobiva kako golem trener vo golema ekipa sto ne uspeal da osvoi LS.

Ne mu dozvolija da donese doktori po svoja zelba,da kupuva igraci po svoja zelba itn.I nekako mi deluva kako stvarno toj da e problemot za nekoi povredi na igracite.So Jupp retki bea tie situacii.Gi napravi kako roboti,stvarno respekt za toa ama teloto ne moze da go izdrzi toj napor.Posle oporavuvanje gi forsira mnogu i povtorno se povreduvaat.

Za Thiago izjavi ili toj,ili nikoj.Za Douglas Costa isto.Tuka ne promasi,ama da imase pogolema sloboda ke napravese golemu fucki obavezno.Vo Barcelona go napravi toa.

Jas ne bev za Thiago toa vreme,bidejki veruvav deka Kroos ke bide nasa legenda(igraa na isti pozicii),taka izgledase togas ama otkako zamina,Thiago e broj 1 vo sredinata i nesomneno najdobriot tehnicar vo timot.Inace veruvam deka Thiago ke ostane vo Baern.Bez nego Baern se nekako kako bezidejni.Normalno koga gi nema krilata.:)

Dali strucniot stab sto go donese Pep,ke si odi zaedno so nego mi e najgolemata dilema.Najverojatno taka ke bide.

Dokolku ostanese Pep,na Hojbjerg ke go sitnea.Sega so nov trener,ke vidime sto kako.Mada Carletto malce problem so rotacijata.:unsure:

Osekam ke go bara Verrati.Toa mu ke bide prvata zelba.:kafence:

Последно уредено:
CWqkOhnWoAA8oCe.jpg:large

Rummenigge: "Carlo Ancelotti is a successful manager and has won the UCL on three occasions. We're looking forward to working with him."

Како да не знаел Пеп пред да потпише за Баерн кога преговарал со Ули дека нема сам да одлучува за трансфери па пишуваш без врска нешто колку да се пишува. Правиш од ништо сапуница. Демек заради тоа ќе си оди. Па и ова со Замер. Нормално дека ќе му годи во Сити тоа што сам ќе одлучува кој да купува и продава и ќе му бидат дадени и повеќе пари на располагање за трансфери.

Последно уредено:
Со Веѓата ќе се вратите на стариот фудбал што го преферираше Хејнкес... а вака кога ќе видам, Пеп никогаш правилно не се вклопи во вашиот тим, резултати си има/ше човекот рака на срце, ама никогаш не се мирисаше со вашата управа (и медицинскиот тим :-D )

Со среќа нека ви е новиот тренер и дајбоже почесто да ве плескаме :boksix:

Честито тројна круна наредна сезона, ќе видите како се вади максимум од најстрашниот тим што го има некој клуб на хартија моментално.

Eдна работа мора да ја сфатиме сите мислам ако сакаме да разбереме зашто си иде Пеп

Прво-Баерн е втората екипа на Пеп во неговата тренерска кариера.Пеп НЕМА друго искуство од претходно освен Барса.Тоа кажува дека он случувањата и приликите у Баерн ги споредува со тие у Барса.
Он мисли дека 4тата година у Барса му била грешка.Точно е тоа.Барса беше во залезот после 2 ЛШ титули.Во Баерн ситуацијата моментално е ОБРАТНА.Баерн СЕГА го игра најдобриот фудбал под него како тренер.Сега доаѓаат до израз резултатите од неговата работа.

Второ-како резултат на тоа неискуство он наиде на одредени моменти кои за него беа нови у Баерн.На пример тоа што во Баерн тренерот е ПРВ кога се работи за играчите,играта и се што е околу теренот на него и надвор од него.За останатите работи како трансфери,организација на тренинг кампови,медицински тим,медиуми,тука Пеп е само дел од еден огромен тим на професионалци.
Он во Барса беше и тренер и ПР менаџер и спортски директор и директор на медицинскиот тим и све...

Све у свему,јасно беше дека нема долго да остане.

Карло доаѓа у најдобар можен момент со скоцкана екипа и за него ќе биде идеална ситауција.

Освен ако Пеп не го заебе да освои годинава трипл ко Јуп шо му напраи :pos:

Eдна работа мора да се признае-Пеп беше донесен за да изгради континуитет по успехот на Јуп и Баерн да го зацементира како Топ-3 екипа во Европа.Тоа му успеа и тука неможе никој тоа да го оспори.Баерн две години по ред со него е во полуфинале во ЛШ,годинава се со Барса први фаворити за титулата.

Тоа што испаднавме два пати од Барса и Реал неможете да му го препишете само нему.Ако мислевте дека он ќе дојде и ќе освајаме секоја година сте се заебале.Колку е тешко да се освои ЛШ па и да се дојде до финале можете да видите од сезоната 2013 кога тепавме у задња секунда или сезоната 2014 кога Реал се спаси у задња секунда и слично.Бидете реални околу тоа.

Последно уредено:
^Се ок, се слагам со постот. Ама зашо на полусезона објавуваат, стварно не ми е јасно, нека договорат и нов тренер и се и у мај нека соопштат на пошироката јавност. Мислам дека ова не влијае добро на фудбалерите.
Како и да е, мислам дека со Анчелоти ќе имате успех. Гвардиола кај и да иде у Англија, нема првата сезона да освои титула.

^Се ок, се слагам со постот. Ама зашо на полусезона објавуваат, стварно не ми е јасно, нека договорат и нов тренер и се и у мај нека соопштат на пошироката јавност. Мислам дека ова не влијае добро на фудбалерите.
Како и да е, мислам дека со Анчелоти ќе имате успех. Гвардиола кај и да иде у Англија, нема првата сезона да освои титула.

Затоа што на секоја втора прес конференција од Септември до денес констатно се вртеше исото прашање,дали ќе продужи,кога ќе се знае,кога ќе објават,зашто немаат објавено...

Такада сега барем тоа прашање е завршено и нема да се повтара низ вториот дел од сезоната кога е клучно екипата да се сконцентрира на играта и освојување на титули.

Истото го направија у 2013 кога Пеп потпиша,во Јануари објавија.

Ама зашо на полусезона објавуваат, стварно не ми е јасно, нека договорат и нов тренер и се и у мај нека соопштат на пошироката јавност. Мислам дека ова не влијае добро на фудбалерите..

И со Јуп така беше објавено на сред сезона дека до крајот на сезоната ќе ни биде тренер па освоивме ЛШ таа сезона. Не мора да значи дека лошо ќе влијае.

Podobro so Jogi da rizikuvaat,otkolku so Ancelotti.Dosaden trener,neinventiven i trener koj gi cedi prvotimcite maksimalno.Kako FM da igra.Neli ne bese interesna ligata,koj kur sega "potpisuva"?

Ne daj boze Dortmund da se pojaca,bundes nema da osvojat.:eek:Ne e ljubitel na domasno prvenstvo.:notworthy:

Dosaden be? Mislis za vo drustvo?

Neinventiven sekako deka ne e... Kako moze da bide neinventiven trener koj gi imal onie takticki potezi so Pirlo i Di Maria. Ima mn za pisuvanje alo praven e toj muabet mnogu pati na forumov...

Momentalno, takticki najdlabinski razraboten fudbal, forsiraat Gvardiola i Anceloti.

Dosaden be? Mislis za vo drustvo?

Neinventiven sekako deka ne e... Kako moze da bide neinventiven trener koj gi imal onie takticki potezi so Pirlo i Di Maria. Ima mn za pisuvanje alo praven e toj muabet mnogu pati na forumov...

Momentalno, takticki najdlabinski razraboten fudbal, forsiraat Gvardiola i Anceloti.

Без логика коментира,Анчелоти за Лев е Ариго Саки.....

Најдобро решение моментално за Баерн,проверен искусен тренер.Не сакам експериментирања и носење аматери од типот на Фавре и Лев.

Анчелоти е таман за Баерн бе, немој да се глупирате да се сомневате у него.

Ќе си фура формација според можностите на тимот, секој играч ќе игра таму кај шо е најдобар и шо е најбитно Лева-Милер ќе ебаваат маики!

За трансфери остава на клубот и не се буни многу шо верувам ви одговара и тоа е тоа.

Класа потег на Баерн, криво ми е шо не се враќа у Милан пошо Карло е бог.

Домашно првенство имал мака да освои али коа имал конкуренција но тоа не е така у Бундесот, гарант лаганица ќе си добива.

Челзи и ПСЖ не му дадоа доволно време инаку сигурен сум дека и со нив можеше до ЛШ трофеј.

Анчелоти е таман за Баерн бе, немој да се глупирате да се сомневате у него.

Ќе си фура формација според можностите на тимот, секој играч ќе игра таму кај шо е најдобар и шо е најбитно Лева-Милер ќе ебаваат маики!

За трансфери остава на клубот и не се буни многу шо верувам ви одговара и тоа е тоа.

Класа потег на Баерн, криво ми е шо не се враќа у Милан пошо Карло е бог.

Домашно првенство имал мака да освои али коа имал конкуренција но тоа не е така у Бундесот, гарант лаганица ќе си добива.

Челзи и ПСЖ не му дадоа доволно време инаку сигурен сум дека и со нив можеше до ЛШ трофеј.

Od Psz on sam si otide,zaradi real

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom