Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Pep dojde vo naj zaebano mozno vreme za nego i on vo Baern e ocenuvan spored tripl kriteriumot na Jup od 2013 sto e suludo posto imas giganti ekipi koi nikad ne im uspealo toa.

Takada malce bea nerealni ocekuvanjeto deka sve osven trojna kruna ke e neuspeh sto uopste ne e taka.Ama germancite se takvi kako narod i toa e toa.

Da vidime godinava sto ke se desi u LS pa da ocenime togas na kraj.

According to BILD, There's a verbal agreement between #FCBayern & Carlo Ancelotti. The deal will be announced next week.

Anceloti e cista suprotnost kako trener od Pep.Dosta slicen so stilot na igra na Jup.Izbalansiran odnos megju odbrana i napad so organizator na igra,dobar Kup trener.Ne mi e omilen ama nema bolje vo momentov jebiga.

Да, има очекувања и тоа е сосема во ред, затоа што Пеп е еден од најдобрите тренери со врвни успеси и тој презеде најдобар тим во светот. Во негово време се вложени 200м ЕУР за играчи и мислам дека сосема е нормално Баерн да шета во лигата ама и плус луѓето да имаат очекувања и за ЛШ - тука лежи фокусот и за тоа е донесен Пеп. Бундесот можете и со Фавре, Лев, Магат да освоите, ама ЛШ не.

Само едно не ми е јасно , зошто баш на сред сезона се објавува ова со Анчелоти , индиректно преку медиуми .

CWgT9gBWEAE8Xne.jpg

Браво!!!
Алонсо тотално ме изненади, мислев дека ќе си оди, ем Пеп си оди, ем му истекуваше договорот.

:cuc::cuc::cuc:[DOUBLEPOST=1450439803][/DOUBLEPOST]
Но, рака на срце, далеку е Баерн годинава од освојување на ЛШ. Лани и годината пред тоа ги сметав како сериозен кандидат ама годинава не, не дека не би сакал да освои Германски тим, ама ќе видиш дека Пеп нема со Баерн да освои. .

Не замарај, ме боли кур за твоето мислење. Далеку бил Баерн.
И ја мислам дека Дортмунд се гниди и клошари, па не филозофирам у твоето фан-клубЧЕ.

Последно уредено:
@ЧЕНТО ако во Сити се' освен ЛШ ќе биде неуспех за Пеп, јас и за Баерн истото го мислам. И јас ќе освојам германско со денешниов Баерн.

@ЧЕНТО ако во Сити се' освен ЛШ ќе биде неуспех за Пеп, јас и за Баерн истото го мислам. И јас ќе освојам германско со денешниов Баерн.

Значи види,фудбалот отиде у таква насока да и очекувањата се нереални,меѓутоа сооглед на парите кои се трошат можда и до некаде се оправдани.

Али нереално е да очекуваш со сигурност дека еден тренер мора да освои ЛШ.Едноставно милион пати се покажало дека тоа не е трофеј кој можеш да го планираш како сигурен и шансите за негово освојување се кај топ екипите во најмала рака 50-50,и тоа нагласувам кај ТОП екипите кои се секоја година фаворити-Барса,Реал,Баерн.

Такада према парите кои Сити ги троши тоа ќе бидат очекувањата.Лигата ја имаат освоено,сакаат да гураат далеку у ЛШ и сметаат дека Пеп е идеален за тоа што е ок.Такада он е жртва уствари на сопствениот успех и нажалост ако не успее да догура со Сити далеку у ЛШ(барем финале) и да ја осваја лигата регуларно ќе биде неуспех.

Во Баерн околностите беа многу специфични кога дојде такашто неможе да се каже дека беше неуспех,нема логика.Две полуфиналиња по ред у ЛШ не се неуспех.Е сеа тоа што изгубивме катрастрофално два пати е друго прашање.

Нека фаќа патот , а не да уценува. 2 години не понижуваат во ЛШ во полуфинале, за освојување на Бундес и факинг Магат освојуваше 2 титули по ред со 5 пати послаб тим.
Го има најјакиот тим што некогаш го имал Баерн , спореди 2001 тимот со овој моментално и ќе видиш кој е подобар. Го зедовме најбараниот тренер на пазарот тогаш и објави Баерн на сред сезона дека ќе дојде Пеп и Јуп исплеска се до крајот во ЛШ.

Да не спомнуваме и дека е најплатен тренер во цел свет, па што друго да очекуваме од него ? Ако е за Бундес Фавре/Тухел за пет-шест пати помала плата ќе освое тоа што Пеп го освои и немаше да ги обвинува докторите кој откако ги сменија пак е исто, немавме да гледаме некој обиди за поставување чудни формации и позиции на играчи.

Нека фаќа патот , а не да уценува. 2 години не понижуваат во ЛШ во полуфинале, за освојување на Бундес и факинг Магат освојуваше 2 титули по ред со 5 пати послаб тим.
Го има најјакиот тим што некогаш го имал Баерн , спореди 2001 тимот со овој моментално и ќе видиш кој е подобар.

Споредуваш тотални глупости. Бундес беше очајна кога Магат беше во Баерн.
Под Гвардиола единствено понижување беше со Реал дома. Со Барса не играа пола тим првотимци ебате беља. Таму издржаа до 70-та, после се деси Меси. Дома ги тепавме, кој курац е тоа понижување???

И како можеш да споредуваш тимови од различни генерации, како сегашниов тим е подобар од тој од 2001-ва, по кои критериуми? :facepalm:

И не е битно на крај кој играл кој нe и такви изговори - ќе остане факт, дека Пеп со Баерн не освои ЛШ.

Последно уредено:
Дали уценува или чека да види дали се уште навивачите и управата го сакаат и имаат намера да го задржат,тоа ќе видиме во недела.Изјавил дека Румениге знае се.Е што е тоа што знае Румениге.Не ми е јасно.

Многу претерано ова делува моментално,како некоја шпанска сапуница.Ги премина сите граници Пеп со одолговлекувањето и проблемите со докторите.

Aј бе олабаете....

На кратко за новиве договори.

За Милер и Боатенг немав сомнеж,али секоја чест што им ги продужија договорите на Алонсо и Мартинез...Стварно неам зборови,поготово за Мартинез сум пресреќен и мило ми е што ќе остане иднина на овој клуб и игра со срце за клубот се гледа тоа.

За Алонсо што да се каже...класа фудбалер,класа човек,класа едноставно...Нема да заборавам дека беше меѓу најдобрите на Ноу Камп против Барса и на свои 33 години даде се од себе за разлика од Швајни пример на таа утакмица али добро неможе него да му се замери.

Neuer (c) - Thiago, Martinez, Lewandowski, Rafinha, Alonso, Boateng, Vidal, Müller, Badstuber, Coman

subs: Ulreich - Kirchhoff, Rode, Kimmich

И Лам не отпатувал за Хановер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom