Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Озбилна група,нема опуштање....

Шити ќе ги мочаме пак!! Ми се смачија више искрено...ама малце им е.[DOUBLEPOST=1409254474][/DOUBLEPOST]
Ако се сеќаваш Хејнкес го донесе Мартинез + го бараше Иско + го бараше и Видал. Така да трендот за шпански (латински) играчи не е само од Пеп. Плус факт е дека во последниве години шпанците доминираат, така да хејтот кон шпанците не го сфаќам. Подобро да се купуваат квалитетни шпанци, отколку талентирани Јужно американци (Брено, Соса), а и подобро отколку ботови-други нации (Прањич, Брафхајд). Видовме што носи еден шпанец (Мартинез), дај Боже и овие да се покажат како него. Ама уопште не ти го сфаќам хејтот.
Порано не идеа ради тоа што не ја сметаа атрактивна Бундес, сега идат заради Пеп, а и заради репутацијата на Баерн на европско ниво последниве години.

Тој Чави Алонсо е светски, европски, како и 2 пати има освоено ЛШ. Има уште добри 2 години фудбал во него и е сигурно 5 нивоа над еден Роде, а и плус има да учат од него. Не ти го сфаќам хејтот уопште и ти е неоснован.[DOUBLEPOST=1409219553][/DOUBLEPOST]

Кажи му на Jaqen H'ghar дали вреди или не...

И ја тоа неможам да го сфатам....

Порано беше,лелееее овие од управа дебиливе купуваат просеци,не ги бива вака.

Сега кога апла носат СВЕТСКА КЛАСА играчи,сега па смета дека бил шпанец,курац,палац.

Што е Баерн крив што последниве години Шпанија и Германија се убедливо најголемите креатори на фудбалски таленти??[DOUBLEPOST=1409254727][/DOUBLEPOST]
Ne hejtam samo si prajme muabet. A ako veruvas deka Müller i Götze uste zemaat 8m EUR bruto togas ok, tvoe mislejne. Site mediumi blisku do Baern za Götze vikaat 12 a Müller barem 10.

Игорче,ама признај се ситеше кога се повреди Мартинез,и за Швајни коа искочи...

Си викаш овие осакатени се,ќе им ебеме мамата.

За Бенатија од 60 милиони го доведоа на 26+4

Алонсо е реално џабе...Има у него материјал за игра уште...Не е вингер па да речеш дека е истрошен.Ене види го Пирло.[DOUBLEPOST=1409254915][/DOUBLEPOST]
Ama coveche kako pametno igravme ovoj transfer period demek ne ni trebaat igraci. Pep zadovolen nikoi nejke, Kale izleguva vika za nas periodot e zavrsen i na kraj bum. Nikoj ne ne nasamari. Lewandowski i Rode gaga, Benatia 26m, Bernat 10m i Alonso 7-10m. Sfaka cast upravo! :cuc:

Па реално другата опција е јавно да кажеш дека имаш 200 милиони за трошење и да ти ја ебат мамата,нешто што им се случува и ќе им се случува на Јунајтед...Нека не ме сфатат погрешно,мислам дека тој Вудвард ја даде таа изјава што по мене е краен аматеризам...

Ди Марија и Лук Шо за 120 милиони евра негде,мислам дегутантно е малце,тие пари може многу покорисно да се искористат....

Последно уредено:
Озбилна група,нема опуштање....

Шити ќе ги мочаме пак!! Ми се смачија више искрено...ама малце им е.[DOUBLEPOST=1409254474][/DOUBLEPOST]

И ја тоа неможам да го сфатам....

Порано беше,лелееее овие од управа дебиливе купуваат просеци,не ги бива вака.

Сега кога апла носат СВЕТСКА КЛАСА играчи,сега па смета дека бил шпанец,курац,палац.

Што е Баерн крив што последниве години Шпанија и Германија се убедливо најголемите креатори на фудбалски таленти??[DOUBLEPOST=1409254727][/DOUBLEPOST]

Игорче,ама признај се ситеше кога се повреди Мартинез,и за Швајни коа искочи...

Си викаш овие осакатени се,ќе им ебеме мамата.

За Бенатија од 60 милиони го доведоа на 26+4

Алонсо е реално џабе...Има у него материјал за игра уште...Не е вингер па да речеш дека е истрошен.Ене види го Пирло.[DOUBLEPOST=1409254915][/DOUBLEPOST]

Па реално другата опција е јавно да кажеш дека имаш 200 милиони за трошење и да ти ја ебат мамата,нешто што им се случува и ќе им се случува на Јунајтед...Нека не ме сфатат погрешно,мислам дека тој Вудвард ја даде таа изјава што по мене е краен аматеризам...

Ди Марија и Лук Шо за 120 милиони евра негде,мислам дегутантно е малце,тие пари може многу покорисно да се искористат....
Ne se sitam na nikoja povreda poleka malce so bezveznite obvinuvajna, stvarno nema smisla.

Не го напаѓајте толку Игорче, наш чоек е. :)

Еј уште не ми се верува дека Чаби Алонсо потпишува за Баерн. Не дека е Роналдо или Меси, али некој за кој никогаш не би помислил дека би дошол наваму. Нешто ко Раул во Шалке. Факинг Раул играше во факинг Шалке. И за тоа уште не ми се верува. :D

Е ван Нистелрој во Хамбург :vozbud:[DOUBLEPOST=1409274575][/DOUBLEPOST]
:свиркам:

Последно уредено:
7.5 милиони+некој бонус ќе кошта трансферот(се на се околу 10милиони),а платата му е 7.5 милиони бруто.Добри дилови прави Решке.(y)

The Treble Man,точно пред две години.

BtVpWdXCUAAUH5E.jpg

-Bayern wanted Khedria, but chose to go against him as he would come on a long contract and could hinder the development of youth players like Hojberg and Gaudinho

-Jupp Heynckes on transfer: Bayern have added a great player to their midfield and don't realize how important he will be in terms of tactics. I cannot believe how Real Madrid could let a player like Alonso go.

-Pep Guardiola:We need a player with Xabi Alonso's qualities and he's a very intelligent player in his position. We all know Xabi Alonso. He is a great person, a great professional and very intelligent. I think Alonso and Benatia are ready to travel with us for the match against Schalke. I don't know if they will play. Kroos and Alonso are independent situations, we fought for Kroos to make him stay but he decided for himself, same goes for Alonso."

-Alonso(some transcripts from ESPN): "The interest came in the last days, when I spoke with Pep," he said. "For sure this is another stage in which I will learn things -- I have the fortune to have great coaches, Carlo, [Jose] Mourinho, [Manuel] Pellegrini, and also my father was a coach. My way of playing as a midfielder you must understand the game tactically. This is another opportunity. You take something from all your coaches."
"The club, not the president, nor the boss [Ancelotti], wanted me to leave," he said. "It was my decision, which I had to take myself. They did not share the decision, but they understood it. It had nothing to do with not playing against Cordoba [in the Liga opener last Monday]; it was about a feeling I had, that this was the right moment.

"Madrid have made a great signing with Toni Kroos, he is a great player. We would have both played a lot of minutes. My decision is not to do with that, it comes from much more thought, from further back.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom