ЧЕНТО
Претседник
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 8.239
- Поени од реакции
- 4.839
Пред да дојде Пеп муабетите беа дали ќе го играл Манџо, па Пизаро ќе се изнаседел на клупа, па Рафиња немало ни на тренинг да го вика и слично. Сезонава имаше утакмици каде и Манџо и Пизаро играа, да речеше некој пред идењето на Гвардиола дека ќе играат двајца напаѓачи одеднаш ќе го направеа будала (и јас мислев дека скоро па нема шанси да игра 2 напаѓачи одеднаш). Рафиња одигра добар дел од сезоната (да, ради повреди, но дека вака ќе биде со Рафиња под Пеп никој не предвидуваше), и тоа во повеќето утакмици добро изигра.
Поентата ми е дека џабе си правиме бајрам со умот. Пеп е непредвидлив и не се знае што може да нè очекува во иднина. Може да излезе сосема спротивното од тоа што сега се предвидува. Јас имам доверба во управата, и ако тие сметаат дека на Баерн му треба тренер ко Пеп, сметам и јас.
Иначе медиумиве претеруваат со шпекулацииве. Да не знаеш на што си. Така да јас уште одамна се ориентирам према официјалните сајтови на Баерн Минхен, за било каква информација. Е сега медиумиве што со сила ти пикаат шпекулации и невистини во очи и неможеш, а да не ги видиш... е тоа ме иритира. Али добро, тоа им е работа.
Румениге вчера многу јасно ги објасни работите....
У превод сакаше да каже дека медиумите тресат страшни глупости,дека ништо од тоа што шпекулираат не постои во релноста него само си ствараат илузии заради поголема читаност...
Се заблагодари и на Пеп и на екипата за перформансот оваа сезона...Рече дека се пресреќни што го имаат Пеп за тренер.
И моја препорака е да не се оптеретувате со секакви шпекулации.Тоа и се очекуваше по доаѓањето на Пеп да се зголеми популарноста.
Со моменталнава управа немам никаков сомнеж во која насока ќе оди екипата.Плус јасно е дека одлично соработуваат со Пеп и дека он знае во која насока треба да оди екипата.Плус Ули рече дека по затворот нема намера да оди во пензија и дека се враќа назад во Баерн веројатно и како претседател!