Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Пред да дојде Пеп муабетите беа дали ќе го играл Манџо, па Пизаро ќе се изнаседел на клупа, па Рафиња немало ни на тренинг да го вика и слично. Сезонава имаше утакмици каде и Манџо и Пизаро играа, да речеше некој пред идењето на Гвардиола дека ќе играат двајца напаѓачи одеднаш ќе го направеа будала (и јас мислев дека скоро па нема шанси да игра 2 напаѓачи одеднаш). Рафиња одигра добар дел од сезоната (да, ради повреди, но дека вака ќе биде со Рафиња под Пеп никој не предвидуваше), и тоа во повеќето утакмици добро изигра.

Поентата ми е дека џабе си правиме бајрам со умот. Пеп е непредвидлив и не се знае што може да нè очекува во иднина. Може да излезе сосема спротивното од тоа што сега се предвидува. Јас имам доверба во управата, и ако тие сметаат дека на Баерн му треба тренер ко Пеп, сметам и јас.

Иначе медиумиве претеруваат со шпекулацииве. Да не знаеш на што си. Така да јас уште одамна се ориентирам према официјалните сајтови на Баерн Минхен, за било каква информација. Е сега медиумиве што со сила ти пикаат шпекулации и невистини во очи и неможеш, а да не ги видиш... е тоа ме иритира. Али добро, тоа им е работа.

Румениге вчера многу јасно ги објасни работите....

У превод сакаше да каже дека медиумите тресат страшни глупости,дека ништо од тоа што шпекулираат не постои во релноста него само си ствараат илузии заради поголема читаност...

Се заблагодари и на Пеп и на екипата за перформансот оваа сезона...Рече дека се пресреќни што го имаат Пеп за тренер.

И моја препорака е да не се оптеретувате со секакви шпекулации.Тоа и се очекуваше по доаѓањето на Пеп да се зголеми популарноста.

Со моменталнава управа немам никаков сомнеж во која насока ќе оди екипата.Плус јасно е дека одлично соработуваат со Пеп и дека он знае во која насока треба да оди екипата.Плус Ули рече дека по затворот нема намера да оди во пензија и дека се враќа назад во Баерн веројатно и како претседател!

For the time being Hoeneß bade farewell “with a clear conscience. I’m not in the slightest worried for this club. All the important committees are in a fantastic state. It’s a dream come true. If I’d had to imagine FC Bayern as I’d have liked it to be, I’ve have imagined it as it now is: as a big family, soon to be the biggest club in the world by membership, where the members really do have a say.”
Која големина од човек, мајко мила...
10246702_625066004247684_6615324197656579285_n.jpg

Иначе Ноер треба да им биде пример на помладава генерација во Баерн.
Kalle: “It's also a mark of his wonderful character, because he’s said: I want Bayern Munich forever! I’d like to thank Manuel Neuer very warmly for this.“

Еве што се случува кога Геце игра, а Рибери седи на клупа.

ЕБИ СЕ ПЕП

И Чаланоглу (новиот Озил) се запиша во листата на желби за нови засилувања кај Пеп. Ако не ова лето, наредното лето ќе биде.

Голот на Пизаро. :cool:

Mario ГОЦЕ-THE KING IS DEAD,LONG LIVE THE KING!

Гетце од наредна сезона ќе е прва постава,јасно е тоа ко ден...Гвардиола веќе го има целото право да го игра место Рибери...Сезонава неможеше да го пресече,сооглед на репутацијата негова,али после оваа сезона реално Рибери нема што да се буни.

Како ви се свиѓаше иначе тики-такава денеска? Или ова не беше тики-така?:D

Боатенг имаше УЖАСНА сезона,најлоша од кога е во Баерн,и не е само ради тактиката,него е тотално деконцентриран,дефокусиран,прави детски грешки само ради деконцентрација...За наредна сезона ќе треба мнооогу повеќе да покаже за да биде прва постава...

И подобро што му даде црвен, како превенција за такви испади во иднина. Јас сум за чиста игра во Бундеслигата, така да во право беше судијата.

Муабетот дека Гоце не е уклопувал во системот на Гвардиола...:pos:

Милер мајсторе! Само ако помисли да си оди некогаш од Баерн нема никогаш да му простам! Ако ја погодеше Лам кога му асистира тоа ќе беше мајсторија. А Гоце, Гоце нигде го немаше, тотално не се вклопува во системот на Гвардиола џабе нешто се бунеа овде. :ROFLMAO:

Одлична игра денес.. (y)
Него друго сакам да кажам..
Ми се разубави денов бе, се разнежнив у пичку матер.... :place:
Фактот што 28 годишниот Ноер потпиша три годишно продолжување на договорот само два дена по елиминацијата на Баерн од Лигата на шампионите, според Румениге е неверојатен. „Тоа го покажува неговиот прекрасен карактер. Дојде и ми рече: Сакам да останам во Баерн Минхен засекогаш!“ – изјави Румениге. :cuc::cuc::cuc:

Хммм, ова што го направил Гвардиола со Геце изгледа малку пооптимистично, сега гледам.Браво! Вака ќе биде и Рибери одморен.Рибери може во топ-форма да игра најмногу пола саат на оваа возраст.А доброто е тоа што сепак е искусен јарец и нема да му биде потребно премногу време за да се „подмачка“ за играта, така да за замена е добар.
Али ај да видиме дали ќе остане ова вака и во иднина, еден натпревар не менува ништо.

П.С.
Зошто Боатенг црвен?Пак ли некоја глупост од негова страна, или?А еве, читам погоре пак бил тапа.Јас би го шитнал одма, воопшто не е константен.Знае некогаш да игра добро, али пак и на најважните натпревари секогаш играл катастрофа и деконцентрирано во одбраната.Овој натпревар не е којзнае колку важен, ама не му е ова првпат.А сега и плус глупост направил и е казнет од клубот.

Последно уредено од модератор:
Абе да најмногу пола саат можел да игра Рибери во топ форма :pos: :pos:
Борг_Дроне без навреда ама мислам дека го гледаш Баерн само на резулати и шо читаш на форум. Го направи Рибери ко да има 35+ години. Не зезај во топ форма може да изигра минимум 70 минути на највисоко ниво. После година и нешто ќе ослаби ама човекот е 31 година и тоа наполни пред нецел месец. Незнам шо му направија на таа операција на газот му опадна формата ама и глупиот систем на Пеп каде мораше да влага во средина за Алаба да оди во напад како крило.

И подобро што му даде црвен, како превенција за такви испади во иднина. Јас сум за чиста игра во Бундеслигата, така да во право беше судијата.

На него ли му даде Јуп пауза кога заработи овој некој непотребен црвен, против Бате Борисов ако не се лажам? Изгледа, тогаш паузата даде плод.
Дали беа квалификации или некој друг натпревар, па кога го врати во прв состав по неколку меча, овој апеше по терен.

Бади е трипати посигурен и постабилен играч од него и е многу побрз , така да мислам дека ако се врати од другата сезона влага у прва постава.Данте веке не ми праи кеиф и не е тој од лани.Давид Луиз да се земе ке биде премија.Младиот Роде доага наредна сезона па Швајни и Кроос малце треба да си ја чукнат главата и да се освестат ако сакаат да играат.
Денес двајцата со Мартинез изгледаа многу посигурно..
Тиаго и Бади се вракаат , Ван Бајтен си оди , Лева и Роде ни доагаат , а Румениге најави трансфери.Ке биде интересно летово..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom