Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Koci be majstore.Denes imase pres konferencija i toa go izjavi.Slobodno proveri sto izjavil,ne se praj selski mangup bez potreba.

Nemam druga rabota,ke postiram lazni izjavi.

Izjavata mu bese ne se vklopuvaat vo mojot sistem,no narednata sezona ke bidat podobri,siguren sum vo toa.

Абе ти глуп си или? Еве ти пастираше Ченто што е изјавено, која изјава дека не се вклопуваат, кои сини очи.
Еве ти преведено на англиски пошто не ти оди или германскиот или преведувачот

I understand the players' desire to play. I understand Muller, Martinez and Gotze. They all want to play. But I have to make the decision what's best for the team. Each player wants to play his own game, but that's simply not possible. I have to convince them which way is the best way.

"I have no doubt that Muller, Martinez and Gotze will still play for Bayern next season and will do a good job. That is my opinion."

Значи некој ќе иде од позвучните имиња, јасно ни е на сите тоа пошто ќе дојдат уште двајца.

Бујтен аут --> нов централен бек
Контенто аут --> ?
Пизаро аут ---> Левандовски
Шаќири аут ----> ?
1 или 2 играчи од средниот ред IN(нејасно која позиција) ---> некој мора да оди

Ако си оди некој од позвучните имиња тоа ќе биде Манџукиќ, но тогаш има шанси Пизаро да продолжи за уште една година. Сумлив ми е и Крос малку искрено. Другите нема шанси.

Нешто што се залагаа Ули и Кале е да се задржи индентитот на Баерн. Тоест да имаме јаки играчи од сопствената школа и да не се продаваат. Швајни, Лам, Милер и Бадштубер се деца на Баерн, може да се сметаат и Алаба и Крос. И немој да пишете дека некој си Тиаго или Најмар повеќе ќе се труди отколку Милер. Па и да се поталентирани , Милер увек ќе дава повеќе од нив и ќе биде попродуктивен. Посебно од анемичниот Најмар што средношколец може да го изгура во аут.

И Пеп изјави тика-така и догодина. Така да му остануваат уште 2 години од договорот, кога можевме еден Клинсман и Нерлингер да ги трпиме и овој ќе го прекараме. Неверувам дека ни управата очекуваше да ја одбраниме титулата во ЛШ, нека оваа сезона му е да се привикне на Баерн, иако тој пробува Баерн да се привкне на него не е битно, наредната година ако пак не понижат како што направи Ља Децима не му бега отказ.[DOUBLEPOST=1399042592][/DOUBLEPOST]
"I have my own philosophy and we will use my philosophy against Hamburg, against Stuttgart, in the DFB-Pokal final and next year."
:tapp:

Абе ти глуп си или? Еве ти пастираше Ченто што е изјавено, која изјава дека не се вклопуваат, кои сини очи.
Еве ти преведено на англиски пошто не ти оди или германскиот или преведувачот

I understand the players' desire to play. I understand Muller, Martinez and Gotze. They all want to play. But I have to make the decision what's best for the team. Each player wants to play his own game, but that's simply not possible. I have to convince them which way is the best way.

"I have no doubt that Muller, Martinez and Gotze will still play for Bayern next season and will do a good job. That is my opinion."
Дочекав ти да ме учиш германски.:eek::pos:

"Wir haben gegen Madrid nicht gut gespielt, doch wir müssen nach vorne schauen, denn in Zwei Wochen steht das Pokalfinale an. Für Hamburg geht es um Alles oder Nichts. Wir müssen uns Vertrauen für das Finale holen. Ich bin mit diesem Kader zufrieden. Mit dem System haben wir überragende Spiele gemacht. Nach dem Finale werden ich mit den Bossen sprechen. Jeder Trainer hat seine eigenen Ideen, meine besteht darin, den Ball zu halten. Die erste Halbzeit gegen Madrid war nicht gut, weil wir den Ball nicht hatten! Es war meine erste Saison hier, neue Sprache, neue Spieler und wir wurden im März Meister! Das war sehr wichtig für mich. Ich wünsche Karl Hopfner alles Gute, wenn er heute Abend zum Präsident gewählt wird. Für Thiago ist es noch zu früh. Eventuell kann er im Pokalfinale spielen, aber das werde ich erst kurz vorher entscheiden. Martinez, Müller und Götze passen nicht ganz in mein System, aber ich bin mir sicher, dass sie nächste Saison gut spielen werden. Es werden morgen bestimmt nicht die gleichen Elf auf dem Platz stehen wie beim Pokalfinale. Müller ist ein wichtiger Spieler hier, deshalb darf er auch nicht gehen. Ich will hier lange Zeit bleiben. Es ist mir egal ob Rummenigge und Sammer sagen, dass sie hinter mir stehen, denn es gibt nur gewinnen oder verlieren. Wenn wir nicht gewinnen ist es ein Risiko für mich. Ein gutes Spiel ist wichtig als Vorbereitung für das Pokalfinale."

Изјава како изјава,не мора да значи дека ја каzува вистината.И пред сезона каzуваше нешто друго,ама тоа не се случи.Јас само пренесов.А вие ми каzuvate дека ќе останеле и наредната сезона тука.Па нормално дека ќе останат,кој ќе прифати да се продадат Гетце,Мартинез и Милер.:eek:Не ни спомнав такво нешто.
Најдобриот германски талент моментално,најскапиот трансфер во историјата на Баерн и апла Баварец како Милер.

Исто изјави дека на оваа негова филозофија класичен напаѓач не му било потребно којзнае што,така да тоа е веќе загриzувачки,на што Левандовски ќе треба да се запраша кај оди.:LOL: И Игорче тоа го спомна поназад.
Мада не би требало за тоа да се гриzиме бидејќи Манџо ќе остане.Така најавува Кале.Така да два напаѓачи сигурно нема да седат на клупа за лаzна 9-ка.

;)

Нека се припремаат за купот,мора тука јако да се оди на Дортмунд.Ако изгубат,ќе биде катастрофална сезона.Има време да се вратат во колосек,посебно Рибери.(y)

Последно уредено:
Румениге на собранието кажа неколку битни работи...

Изрази јасна подршка за Гвардиола и рече дека нема никаков проблем меѓу Пеп и Баерн во врска со тоа медиумите што шпекулираа...Рече дека се пресреќни што го имаат за тренер,и дека бил извонреден и како личност...

Рече дека и оваа сезона е успешна и дека критиките од медиумите последниве дена биле смешни...У 2009 после поразот од Барса од 4-0 со Ули рекле дека сакаат Баерн да го донесат на тоа ниво и дека Барса од тогаш ја земале за пример...Вика дека може со гордост да каже дека денеска успеале во тоа...Баерн во последните 3 сезони имал 38 утакмици во ЛШ,повеќе од било кој клуб во Европа,со 2 финалиња и едно полуфинале...

Целта било да се продолжи со тој континуитет кој го имаше Барса од 2006 па натака...

Финансиски клубот бил подобар од било кога...Ќе имало и појачување на кадарот,покрај Роде и Лева...

Бади из бек. Се вклучил во дел од тренингот со тимот. Од Јули би требало да го видиме и во игра.
Badstuber_FCB_010514.variant524x295.jpg

Тиаго се враќа комплетно за неколку дена. Шаќири за околу 2 недели и тој.

Читам наоколу Ван Гал го меркал Милер покрај други играчи ко Крос, Ројс, Хумелс... Само да не направат глупост со џабе испуштање на германски таленти, ете тоа ќе речам.

Нека им го дадат Боатенг подобро.Крос по се изгледа ќе си оди, зошто и во Баерн се шушка дека имаат сомнежи сега во врска со него.Последно време тапа игра, а како причина ја наведуваат наводно понудата што ја добил од Манчестер.А за Боатенг сум да го дадат зошто според мое мислење е многу непредвидлив во одбраната.Некогаш знае да изигра како што треба да игра класа одбранбен играч, а некогаш е толку глуп што мислам дека ако му дадеш молив тој попрво ќе си го збрца во г`з наместо да го употреби за пишување.Крајно чуден човек е.......

А на Гвардиола многу не треба да му се верува.Оставете го вие тоа што тој го изјавува по медиумите.Знаеме колку беше веродостоен и во Барселона, не му е првпат ова.Ќе биде доста интересно летово во Бајерн, такво претчувство имам.

Абе не ја тражете кривицата у одбрана (освен на прекини). И Тиаго Силва и било кој да го имаме - пак ќе е истото со дефанзивна линија што стои на центарот. Не бива тоа у денешно време... Со истата игра ќе го јадеме и у купот сега

Ако си оди некој од позвучните имиња тоа ќе биде Манџукиќ, но тогаш има шанси Пизаро да продолжи за уште една година. Сумлив ми е и Крос малку искрено. Другите нема шанси.

Не си оди Манџукиќ, Румениге рече дека вратата за него е затворена.[DOUBLEPOST=1399064008][/DOUBLEPOST]П.С.
Некои ме правеа порано глупав и што ти ја знам не кога велев дека некои работи што ги прави Гвардиола се грешка.Сега испадна дека и самиот си признава дека не знае друг тип на игра да игра освен тики-така.Румениге па гордо застанува зад него со изјавата дека ете, они го довеле него во Бајерн Минхен поради неговата филозофија.Еве некои извадоци од прес-конференцијата.Едно е сигурно, дека Хопфнер е марионетка на Хенес и дека Хенес ќе се врати за две и пол години.Значи Хенес пак ќе ги влече конците и од затвор.

Друго, еве што Румениге изјавил:

"Vor Jahren haben wir in Barcelona mit 0:4 verloren. Da habe ich mir Barca genauer angeschaut und dachte mir: 'Die sind phantastisch! Die kommen immer unter die letzten Vier in Europa' Und genau das trifft heute auf den FC Bayern zu! Wir haben jetzt diese Kontinuität."

„Пред неколку години ние во Барселона изгубивме четири-нула.Тука јас Барса подобро(поточно) ја погледнав и си помислив: 'Тие се фантастични.Тие се секогаш помеѓу последните четири најдобри екипи во Европа.' И токму тоа денеска му се случи и на Бајерн.Ние го имаме сега овој континуитет.“
Што значи дека ќе продолжи ова.Жално е само што некогаш не ги слушаат и обожавателите, ако ништо друго барем мнозинството а мнозинството не го негира фактот дека Гвардиола е добар тренер, ама мора да биде пофлексибилен.
А Румениге доколку му мисли добро на клубот тогаш ќе се стреми кон најдоброто а не кон најдобрите четири екипи.Што не велам дека е лоша работа, но сега имаат шанса да направат многу повеќе од тоа и да станат подоминантни.
Инаку ако ја следиме логикава тогаш ќе треба исто како што го продадоа Гомез сега да продадат еден куп играчи од тимот зошто едноставно не се вклопуваат во системот на „волшебникот Мерлин“.Но јас пак ќе напишам дека тоа е глупост тешка и дека можат да се постигнат доста успеси и со овие играчи што ги имаме зошто имаат неверојатни квалитети.А Гвардиола ние сите мислевме дека е земен пред се, поради тоа што е иновативен тренер ама самиот си призна сега дека не знае да игра ништо друго освен тики-така и пимплање пред шеснаесетникот и навлегувања во шеснаесетникот преку крилата.
А дека прави глупости Гвардиола прави, сега читам Геце се жалел за тоа што добивал мала минутажа, Мартинез и покрај тоа што е докажан крадец на топки и борбен во играта пак не добива минутажа голема.Всушност најскапите трансфери на Бајерн најмалку играат, а за Мартинез ми е најмногу криво и не верувам дека Гвардиола ќе промени нешто на својата одлука.И на Геце треба да му дадат повеќе шанса од идната сезона, нека го проба ако ништо друго на позицијата на Рибери.Рибери е веќе стар, максимумот што ќе го вложи може да му трае најмалку половина час на оваа возраст, после тоа паѓа и темпо и желба за игра, уморот и возраста си го прават своето.Така да треба да му даде шанса од идната сезона на Геце на оваа позиција.

Последно уредено од модератор:
Леле какви глупости се изначитав последниве 10 страни тоа е страшна работа.

Се што се изјавува во медиум мора да е точно така? Пфффф...
Имал он своја филозофија и нема да отстапи од неа?Кур мој нема да отстапи.. Баерн не е селски клуб да претрпува вакви порази и да кути после тоа.Притисок има од сите страни , од легенди на клубот па се до управа.Келавкото ако не ги врати таму каде што беа да свидања.

Колку е само различен менталитетот и размислувањата во Германија и на балканов.Низ Минхен нема толкава врева колку што има по форумиве.Само таму знаат дека нема трте - мрте со клубот и затоа Румениге и Хенес имаат толкава доверба од нив.

Baern ima mnogu pogolema poddrska od strana,otkolku od Minhen.Tie se hipsteri i dosta od niv navivaat za 1860.

Ги има , ама Минхен веке долго време е црвено-бел.За надвор од градот и од Баварија не би рекол дека ги има појше.Германците се доследни кон поимот "support your local club".

Пред да дојде Пеп муабетите беа дали ќе го играл Манџо, па Пизаро ќе се изнаседел на клупа, па Рафиња немало ни на тренинг да го вика и слично. Сезонава имаше утакмици каде и Манџо и Пизаро играа, да речеше некој пред идењето на Гвардиола дека ќе играат двајца напаѓачи одеднаш ќе го направеа будала (и јас мислев дека скоро па нема шанси да игра 2 напаѓачи одеднаш). Рафиња одигра добар дел од сезоната (да, ради повреди, но дека вака ќе биде со Рафиња под Пеп никој не предвидуваше), и тоа во повеќето утакмици добро изигра.

Поентата ми е дека џабе си правиме бајрам со умот. Пеп е непредвидлив и не се знае што може да нè очекува во иднина. Може да излезе сосема спротивното од тоа што сега се предвидува. Јас имам доверба во управата, и ако тие сметаат дека на Баерн му треба тренер ко Пеп, сметам и јас.

Иначе медиумиве претеруваат со шпекулацииве. Да не знаеш на што си. Така да јас уште одамна се ориентирам према официјалните сајтови на Баерн Минхен, за било каква информација. Е сега медиумиве што со сила ти пикаат шпекулации и невистини во очи и неможеш, а да не ги видиш... е тоа ме иритира. Али добро, тоа им е работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom