Ако си оди некој од позвучните имиња тоа ќе биде Манџукиќ, но тогаш има шанси Пизаро да продолжи за уште една година. Сумлив ми е и Крос малку искрено. Другите нема шанси.
Не си оди Манџукиќ, Румениге рече дека вратата за него е затворена.[DOUBLEPOST=1399064008][/DOUBLEPOST]П.С.
Некои ме правеа порано глупав и што ти ја знам не кога велев дека некои работи што ги прави Гвардиола се грешка.Сега испадна дека и самиот си признава дека не знае друг тип на игра да игра освен тики-така.Румениге па гордо застанува зад него со изјавата дека ете, они го довеле него во Бајерн Минхен поради неговата филозофија.Еве некои извадоци од прес-конференцијата.Едно е сигурно, дека Хопфнер е марионетка на Хенес и дека Хенес ќе се врати за две и пол години.Значи Хенес пак ќе ги влече конците и од затвор.
Друго, еве што Румениге изјавил:
"Vor Jahren haben wir in Barcelona mit 0:4 verloren. Da habe ich mir Barca genauer angeschaut und dachte mir: 'Die sind phantastisch! Die kommen immer unter die letzten Vier in Europa' Und genau das trifft heute auf den FC Bayern zu! Wir haben jetzt diese Kontinuität."
„Пред неколку години ние во Барселона изгубивме четири-нула.Тука јас Барса подобро(поточно) ја погледнав и си помислив: 'Тие се фантастични.Тие се секогаш помеѓу последните четири најдобри екипи во Европа.' И токму тоа денеска му се случи и на Бајерн.Ние го имаме сега овој континуитет.“
Што значи дека ќе продолжи ова.Жално е само што некогаш не ги слушаат и обожавателите, ако ништо друго барем мнозинството а мнозинството не го негира фактот дека Гвардиола е добар тренер, ама мора да биде пофлексибилен.
А Румениге доколку му мисли добро на клубот тогаш ќе се стреми кон најдоброто а не кон најдобрите четири екипи.Што не велам дека е лоша работа, но сега имаат шанса да направат многу повеќе од тоа и да станат подоминантни.
Инаку ако ја следиме логикава тогаш ќе треба исто како што го продадоа Гомез сега да продадат еден куп играчи од тимот зошто едноставно не се вклопуваат во системот на „волшебникот Мерлин“.Но јас пак ќе напишам дека тоа е глупост тешка и дека можат да се постигнат доста успеси и со овие играчи што ги имаме зошто имаат неверојатни квалитети.А Гвардиола ние сите мислевме дека е земен пред се, поради тоа што е иновативен тренер ама самиот си призна сега дека не знае да игра ништо друго освен тики-така и пимплање пред шеснаесетникот и навлегувања во шеснаесетникот преку крилата.
А дека прави глупости Гвардиола прави, сега читам Геце се жалел за тоа што добивал мала минутажа, Мартинез и покрај тоа што е докажан крадец на топки и борбен во играта пак не добива минутажа голема.Всушност најскапите трансфери на Бајерн најмалку играат, а за Мартинез ми е најмногу криво и не верувам дека Гвардиола ќе промени нешто на својата одлука.И на Геце треба да му дадат повеќе шанса од идната сезона, нека го проба ако ништо друго на позицијата на Рибери.Рибери е веќе стар, максимумот што ќе го вложи може да му трае најмалку половина час на оваа возраст, после тоа паѓа и темпо и желба за игра, уморот и возраста си го прават своето.Така да треба да му даде шанса од идната сезона на Геце на оваа позиција.