Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
BPTxyEpCcAAzf6C.jpg:large

BPTg_-FCMAEkdW-.jpg

BPTqZo8CMAA30wI.jpg

Некад го носеа Али Карими и Хозе Ернесто Соса како таленти,а денес ете ти го Тиаго Алкантара,најголемиот талент на шпанскиот фудбал...

Нека му е со среќа.Ја лично немам сомнежи дека ќе растури малиот затоа што сум убеден дека е страшно талентиран.

Сега е на Пеп сето тоа да го склопи во екипа.....

Такада сите анализи,предвидувања,шпекулации се у најмала рака безпотребни,и само смешни може да искочат некои....

Јас би почекал малце.Сега барем никој не го брза Баерн...Не само што зема ЛШ,него ТРИПЛ историска сезона.Такада целта е да се продолжи така.Од тоа подобро неможе.Меѓутоа ќе треба малце трпение и во новата сезона за Пеп.Но убеден сум дека ќе биде пак голем успех и со него.
--- надополнето: 17 јули 2013 во 00:10 ---
Ај сеа не се вади, да беше заебанција ќе дадеше лајк прво, дека си сфатил. :D

Како и да е, ај кога сум тука да ви го честитам Тиаго. По мое се заеба и кај вас сигурно нема да има место во првиот тим, сепак со здравје да си го служите, одличен фудбалер ќе биде од него. :)

Можда нема да има место,но дефинитивно многу полесно ќе се уклопи отколку кај вас,по мое мислење.

Прво затоа што стилот на игра на Баерн повеќе му одговара од тој во Англија,а второ затоа што Пеп го знае ко свое дете,ја знае неговата филозофија,ќе може ефикасно да одговори на сите негови барања на било која позиција.

Не. Не кажав дека нема да биде добар и дека ќе пропадне тука, туку дека како и да ја вртиш, сезоната што следи нема да изигра толку утакмици колку би изиграл кај нас. А нели тоа му беше причината за заминувањето од Барса, да игра за да обезбеди место во тимот на Шпанија за СП 2014. Сепак јасно е каков е неговиот однос со Пеп и најверојатно шансата да игра повторно под Гвардиола не сакал да ја испушти во никој случај. :)

Не. Не кажав дека нема да биде добар и дека ќе пропадне тука, туку дека како и да ја вртиш, сезоната што следи нема да изигра толку утакмици колку би изиграл кај нас. А нели тоа му беше причината за заминувањето од Барса, да игра за да обезбеди место во тимот на Шпанија за СП 2014. Сепак јасно е каков е неговиот однос со Пеп и најверојатно шансата да игра повторно под Гвардиола не сакал да ја испушти во никој случај. :)

Се слагам со тебе,али не е секогаш во тоа колкава минутажа ќе поминеш на терен,туку и што ќе направиш за тоа време,колку голови ќе дадеш,асистенции итн.

Он може квантитативно поише време ќе проаѓа на терен у Јунајтед,но прашање е колку квалитетно ќе биде тоа,или колку време ќе му треба за квалитетно да се презентира на теренот...Ризикот у Јунајтед е дефинитивно поголем.

Се слагам со тебе,али не е секогаш во тоа колкава минутажа ќе поминеш на терен,туку и што ќе направиш за тоа време,колку голови ќе дадеш,асистенции итн.

Он може квантитативно поише време ќе проаѓа на терен у Јунајтед,но прашање е колку квалитетно ќе биде тоа,или колку време ќе му треба за квалитетно да се презентира на теренот...Ризикот у Јунајтед е дефинитивно поголем.

Good point. :)

Некад го носеа Али Карими и Хозе Ернесто Соса како таленти,а денес ете ти го Тиаго Алкантара,најголемиот талент на шпанскиот фудбал...

E ОВА!

И Брафхајд и Прањич и мал милион други такви играчи. Преку тасе ми беше со таквата политика, не водеше никаде!

Сеа го купуваме најголемиот талент у Шпанија и Европа на тие години, а и самиот Јуп имаше изјавено дека е таков, не знам шо сакате повеќе, уште сте незадоволни кој ќе играл прв состав...

Богами, алал да му е на Пеп ако успее сите да ги скрои, да играат, и да бидат среќни...
Некој ке мора и на клупа... Како ке успее да го реши тој проблем, ке зависат многу нешта...
Хармонија во тимот, пред се...

Со среќа новото засилување ...

E ОВА!

И Брафхајд и Прањич и мал милион други такви играчи. Преку тасе ми беше со таквата политика, не водеше никаде!

Сеа го купуваме најголемиот талент у Шпанија и Европа на тие години, а и самиот Јуп имаше изјавено дека е таков, не знам шо сакате повеќе, уште сте незадоволни кој ќе играл прв состав...

Нормално е секој да си има фаворит од играчите кој сака да биде у прв состав,меѓутоа сигурно дека Пеп е милион пати постручен од сите нас,и сигурен сум дека ќе даде се од себе да ја склопи екипата ко што треба....

Фората е што многу луѓе забораваат дека разликата меѓу минатата историска сезона и таа лузерската сезона пред неа беше токму во длабочината на составот и неговиот надграден квалитет.Такада стварно не држат муабетите од типот дека ова ќе штети на екипата...

Сезоната е толку долга и напорна,да нема теорија едни исти играчи да ја носат целата екипа.

Па Данте и Мартинез кои лани беа едни од клучните,уште се на одмор и допрва ќе се уклучат на екипата и на тренинзите...Прашање е кога пак ќе се во топ форма,сооглед на тоа дека се утепани од прошлата сезона и купот на конфедерации...Фала богу имаме еднакво квалитетни замени!

Дечкото дава 3 гола во финале на европско кое што е еден возрасен ранг подолу од нормалното европско и тука некој ми вика дека Хојбјерг бил подобар? Како знаат дека е подобар коа не игра? Рекла-казала муабети? ЈуТјуб хајлајтс?

И нема везе тоа шо е помлад

So sreka da go koristite,i mn uspesi.a ako uspeete da go dovedete i Suares,bi imale strasen sostav,a ne i deka go nemate,no ne se plasete od konkurencia,dobredojdena e,ke bide motiv plus za dokazuvanje.mislam najmnogu deka cehot ke go plati Robben,a i ne tolku 'rabotliv' igrac(dodusa lanskata sezona demantirase povekemina,trcase i vrsese presing),sebicnjak i sklon na povredi i 30+ godisen.izgleda deka vasata uprava misli na idninata,ili za slednite 2-3 sezoni,sto i Ribery ke pocustvuva zamor i ke go dostignat godinite.

Schwaini Thiago Martinez

Goetze Suarez Ribery
A ke imate i super kvalitetni igraci na klupa,sezonata e dolga,gust raspored,suspenzii,povredi i zamori.strasen kolektiv!!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

So sreka da go koristite,i mn uspesi.a ako uspeete da go dovedete i Suares,bi imale strasen sostav,a ne i deka go nemate,no ne se plasete od konkurencia,dobredojdena e,ke bide motiv plus za dokazuvanje.mislam najmnogu deka cehot ke go plati Robben,a i ne tolku 'rabotliv' igrac(dodusa lanskata sezona demantirase povekemina,trcase i vrsese presing),sebicnjak i sklon na povredi i 30+ godisen.izgleda deka vasata uprava misli na idninata,ili za slednite 2-3 sezoni,sto i Ribery ke pocustvuva zamor i ke go dostignat godinite.

Schwaini Thiago Martinez

Goetze Suarez Ribery
A ke imate i super kvalitetni igraci na klupa,sezonata e dolga,gust raspored,suspenzii,povredi i zamori.strasen kolektiv!!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

Robben e 28 godini , ne e 30 + cisto za info da si znaes :)

Читам Густаво не бил дел од плановите на Пеп. Е ова не би ми се бендисало ако е вистина. Глупост е само со еден класичен деструктивец во средина да влезеш во сезона. Освен тоа кога било потребно Густаво никогаш не нема оставено на цедило и во ЛШ има изиграно топ партии...

Се надевам дека е чиста новинарска измишљотина.

На втората слика као да му фрла кикиритка, Швајни ја лови со уста :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom