Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Jas kako sto razbrav Baern ke im plati 20 milioni a uste tie minimum 5 milioni ke gi dobijat na prijatelskiot natprevar.Ako ne soberat 5 milioni togas Thiago treba da doplati.Jas taka razbrav.

Ako igra kako dosega ne ni treba,ako se podobri vo odbranata ke bide korisen.Jas samo se nadevam deka minatogodisniot tim nema da se menuva poradi Thiago.

Na 23.Juli na Allianz ke ja prikazat kompletnata ekipa,znaci do togas moze da se desi nekoj transfer,no za mene transfer periodot e zavrsen..

Oficijalno Thiago.Cao Mancester.

Аман бе па вие ко кујзнае за кој играч ги заебавте, факинг Тиаго е, не е Нејмар. :P

Инаку мислам дека нема шанси Мартинез да го игра стопер, самоубиство би било. Повеќе ми иде дека ќе игра 4-3-3 ко у Барса, со Гетце во улогата на Меси. :)

Аман бе па вие ко кујзнае за кој играч ги заебавте, факинг Тиаго е, не е Нејмар. :P

Инаку мислам дека нема шанси Мартинез да го игра стопер, самоубиство би било. Повеќе ми иде дека ќе игра 4-3-3 ко у Барса, со Гетце во улогата на Меси. :)

Со оглед на тоа што во Барса играше само со една тактика(само додавање) и неговите фејлови/експеримнти во одбраната во последната сезона друга тактика и не видов.

Ете Баерн му е тест колку е способен тренер. Трансферов за мене е плачење од Пеп заради тоа шо не му се донесе Најмар па ај сега еден каприц да има .

Milo mi e sto im go ukradovme,za transferot imam pomesani cuvstva. :-)
A inaku , nitu Thiago,nitu Neymar nekogas bese potreben.Si znaes samiot koj igra levo krilo vo ekipava. :vozbud:

Martinez ne e za vo odbrana no ovoj delimicno lud e.Zboram za Pep. :D

Добро, Тиаго сигурно нема одма да влета во први 11. Таа 4-1-4-1 што се зборува во медиуми е всушност 4-3-3 што ја играше во Барселона.
Нојер; Лам, Бадштубер, Данте, Алаба; Мартинез, Швајнштајгер, Крос, Робен, Милер и Рибери. Ова би требало да се првите 11 на почеток. Манџукиќ не ми се верува дека ќе се наигра кај Пеп. Факт е дека не е тип на играч, кој би му одговарал, затоа и продажба во блиска иднина не е исклучена опција. Тиаго и Геце ќе чекаат прилика место Крос, Милер или Робен. Другите би требало да се стандардни.
Ова од мое мало познавање на Баерн и начинот на игра на Пеп. Ќе видиме во суперкупот како ќе биде. Со Дортмунд се игра, така?

LUGE NE E VO RED DA BIDEME TOLKU SKEPTICI I MAKAR I DELUMNO DA GO KRITIKUVAME PEP GVARDIOLA ZATOA STO GO ANGAZIRASE THIAGO ALCANTARA, SE RAZBIRA DEKA DOAGANJETO NA ALCANTARA KE VNESE IZVESEN NEMIR KAJ DEL OD FUDBALERITE, SO TOA STO MOZEBI KE DOBIE SANASA OD PEP DA BIDE VO STARTNATA POSTAVA , NO VERUVAJTE DEKA THIAGO ALCANTARA NA NAJDOBAR MOZEN NACIN KE JA OPRAVDA TOLKU GOLEMATA DOVERBA KOJA PEP JA IMA VO NEGO, VERUVAJTE TRANSFEROT NA THIAGO ALCANTARA MENE LICNO ME IZRADUVA MNOGU POVEKE OD TRANSFEROT NA MARIO GETZE, I DVAJCATA KE IMAAT MNOGU ZNACAEN , MNOGU GOLEM PRIDONES VO IGRATA NA BAERN . NA DENESNAVA PRIJATELSKA SO HANZA ROSHTOK PEP IGRASHE 4-1-4-1, ISKRENO NE MI SE DOPADNAA MNOGU KAKO SE USHTE DA NE MOZAT DA SE VKLOPAT VO TAA FORMACIJA , OSVEN TOA KOGA VEKE IGRAME SO TAA FORMACIJA 4-1-4-1 , NE NI TREBA NAPRED KLASICEN SPIC IGRAC NI TREBA NEKOJ PO FLEKSIBILEN SO NISKO TEZISTE KAKO GETZE ILI SAKIRI ILI EVENTUALNO RIBERI, SPORED MENE AKO PEP SEZONATA JA ZAPOCNE SO OVAA FORMACIJA NAJLOGICNA I NAJDOBRO POSTAVENA IGRATA NA BAERN BI BILA VO OVOJ SOSTAV :

GETZE
(Mandzukic)

RIBERY THIAGO SHWAINI MILER
(shakiri) (kroos) ( gustavo) (robben)

JAVI MARTINEZ
( emre can)

ALABA DANTE BOATENG LAHM
(contento) (Kirhof) (van bayten) ( rafinha)

NEUER
( Shtarke)

SE RAZBIRA DEKA OVAA FORMACIJA KE PRETRPI I MNOGU ROTACII NA FUDBALERITE ZA DA SE IZBEGNE NEZADOVOLSTVOTO NA KLUPATA I DA IMA MIR VO KUKJATA. FC BAYERN FOREVER.

Тој текстот од еспн како да го пишувал филе или некој бот. дај бе немојте више да давате текстови од еспн!!

Па и боље ти е, таму има дечки шо измислиле фудбал за ЕСПН

Детска радост. И овој за да дојде во Баерн се откажал од дел од платата :pos:

Реално веројатно заради Пеп доаѓа инаку нити би го барале нити па гледам зошто кај нас би сакал да дојде.

Како и да е, добро е тоа што и по заминувањето на Тимо не изгубивме на длабочина. Ама некако сега веќе се повеќе ми мириса на 4-3-3, лажна 9ка и Мартинез во одбрана... Not exactly thrilled.

Од спорт1:

Franck Ribery, Arjen Robben, Toni Kroos, Xherdan Shaqiri, Götze, Bastian Schweinsteiger, Mario Mandzukic, Thomas Müller, Javi Martinez, Luiz Gustaovo, Claudio Pizarro - und nun auch Thiago: Reichlich Prominenz für im Endeffekt sechs Positionen.

Во краен ефект, сосе Пизаро имаме 12 играчи за 6 позиции (еден напаѓач + 5 средњаци). ОК е. Само зависи како сето тоа Пеп ќе го вкомпнира и како ќе изгледа во пракса. Ако тера филмови со Швајни или Кроос на клупа нема да биде на арно. Ако ротира - топ. Тоа со Геце во напад може чат-пат да функционира протв одредени екипи и ако се осмсили како дополнителна тактичка варијанта - супер, ама ако се користи како главна тактика е самоубиство.

Ако тврдоглаво тера со истите грешки од 2011 без напаѓач и со дефанзивни средњаци во одбрана тогаш е или глуп или ненормално голем инат.

Ај некој нека направи слика доџите сада јер смо се доста заебавали. :pos::pos::pos:

Off Topic

Погодете со која компанија за спортска опрема има договор Тиаго ;)

Off Topic

Погодете со која компанија за спортска опрема има договор Тиаго ;)

7up2.jpg

?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom