Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
За ужасно мала сума го продадоа,ама тоа беше пред се поради што сакаа да го продадат а и тој не беше задоволен.Договор до 2016 а за само 16 милиони + 4 милиони во бонуси или на рати не знам.:eek::eek:

Баерн имале понуда од Наполи 22милиона кеш Гомез не сакал да оди во Наполи иако платата би му била пооголема од Фиорентина но тој се олучил да оди во Фирензе,и Баерн ја прифатил понудата на Фиоре само за да биде срекен Гомез иако е 20и тоа на рати

Потегов на Гомез е за едно големо БРАВО но што да се казе за потегов на Баерн:cuc: едно време го спасувафме Рибери сега со Гомез,голема е разликата помегу нас и другите екипи како што викаја и Румениге и Ули 'Миа Сан Фамилие':cuc:

Баерн имале понуда од Наполи 22милиона кеш Гомез не сакал да оди во Наполи иако платата би му била пооголема од Фиорентина но тој се олучил да оди во Фирензе,и Баерн ја прифатил понудата на Фиоре само за да биде срекен Гомез

Потегов на Гомез е за едно големо БРАВО но што да се казе за потегов на Баерн:cuc: едно време го спасувафме Рибери сега со Гомез,голема е разликата помегу нас и другите екипи како што викаја и Румениге и Ули 'Миа Сан Фамилие':cuc:

Да,ова го имаше изјавено и Хенес пред некој месец.Игорче го преведе тоа интервју на Хенес,во кое тој изјави дека ниеден играч нема да биде продаден доколку самите не сакаат да заминат.Доколку некој покаже желба да замине,тука е клубот да "помогне"..
Му ја исполнија желбата буквално а осеќам ќе беше официјално на 10 Јули кога му е роденден,но се дозна пред тоа.:)

Гомез се заблагодари за се досега во Баерн и им посакува уште многу успеси на Баерн,поточно за најдобриот клуб на светот.
Имаше постирано пред малку на фејсбук.

Мене не ми се свиѓа тоа што отиде во Фиорентина,од аспект на тоа што Фиорентина не се пласирани за шампион лига и прашање е дали некогаш ќе се пласираат.Ненормално голема конкуренција за три места има во калчото сега.Со неполни 28 години мислам дека можеше да најде многу појак клуб,но негов избор.Можеше да атакува на лигата со Сити или Челзи на пример,кои сигурен сум дека ако тој немаше решено да оди во Фиорентина,ќе испратеа понуда.
--- надополнето: 8 јули 2013 во 18:19 ---
Лоооол Данте!:pos::pos::pos: Стварно луд е .:icon_mrgr:(y)

https://www.facebook.com/photo.php?v=482997681793873&set=vb.333137823446527&type=2&theater

Кое беше тоа батето тука шо викале дека заради Гомез е тројната оваа сезона т.е САМ го освоил купот.
Реков ја, за постатична игра е одличен, за оваа темпо-јаче-од-судбине игра се губеше и тоа е. Манџукич оваа сезона изгледаше како Меси за Гомез поради тоа шо трча како коњ и знае да се постави коа треба. Дури и Лева е статичен, само не до толку....

Идеален напаѓач за оваа екипа на Баерн е Суарез

Гомез се заблагодари за се досега во Баерн и им посакува уште многу успеси на Баерн,поточно за најдобриот клуб на светот.

Имаше постирано пред малку на фејсбук.r
Hallo liebe Fans, Ciao ragazzi,

es ist an der Zeit Euch mitzuteilen, dass ich den Verein verlassen werde - mit einem weinenden und einem lachenden Auge. Ich möchte mich aber noch einmal ganz ganz herzlich für die sensationelle Unterstützung bei Euch Fans bedanken sowie natürlich auch bei meinen Mitspielern, den Mitarbeitern und all den Leuten beim FC Bayern. Es war eine tolle Zeit beim besten Verein der Welt. Ich bin sehr dankbar für die großartige Lebenserfahrung, die ich hier vier Jahre machen durfte. Jetzt beginnt für mich ein neues Kapitel und ich freue mich sehr auf meinen neuen Verein AC Florenz, die Stadt, das Land, die Sprache und die Kultur. Und natürlich auch das leckere Essen. ;-) Ich werde München und diesem tollen Verein weiterhin sehr verbunden sein und wünsche der Mannschaft alles alles Gute und viel Erfolg. Ich bin mir sicher, dass sie auch mit diesem großartigen Trainer die nächsten Jahre das beste Team der Welt bleiben wird. Noch einmal vielen vielen Dank, vor allem an Euch Fans. Euer Mario

Нека му е со среќа. Најферско збогување досега според мене направено од еден играч.Управата нека си апне од курот за тоа што го продадоа ама тоа е тоа, одлука си е одлука и мора да ја почитуваме колку и да не го сакаме тоа.На човеков му посакувам само успеси и ништо повеќе.

Е ова е играч со карактер и се поздравува како што треба, не како некој други играчи (Геце) ;)

Нека му е со среќа,гарант ќе биде прв стрелец у Италија....Баерн му се оддолжи со тоа што го продава за багатела такада мислам дека се е чисто.

Парите се надевам дека ќе ги реинвестираат во светска класа дефанзивец или па можда напаѓач иако малце комплицирано е тоа во моментов.Сепак ја сум да се појача дефанзивата сооглед на отсуството на Бадштубер.

Среќно нека му е на Гомез , верувам дека ќе успее во Фирентина му одговара стилот на игра плус ќе има . Над 100 гола даде за Баерн .
Инаку трансферов е прав грабеж. После Меси и Роналдо , Гомез беше најефикасниот играч 2010-2012 , а го дадовме за 16 милиони плус бонуси.
И се надевам Пеп нема да мења многу и таа ебана тика-така и лажна 9ка нема да ги гледаме многу наредна сезона.

Што сака нека игра Пеп, само да е функционално, ефикасно и атрактивно. Што му ја мислите толку, знае човекот што прави. :icon_mrgr:

1013987_644412745586252_1461863514_n.jpg

Ова ми го даде на почетна од некоја од балканските страни на Баерн слики од денешниот тренинг.

Рибери е цар :pos: :pos:

ajde Bavarci kazete sega , ocekuvate li upravata da da angazira nov napagac , koj ke ja popolni uslovno kazano dupkata koja ja ostavi Mario Gomez, realno treba da zemat nekoj napagac za na klupa kao Kisling ili Papids Demba Cisse (y)

Strogo nikoj!Naredna sezona ide Lewa,moze da teraat sezonava so dva klasicni + 4-5 tie sranje lazni devetki sto misli da gi igra.

Требеше да го земеме Вила кледам отишол во А.Мадрит за 5милиони,јас уште се надевам дека мозе нешто да се напрае со Лева во случај ако нашиве сакаа да го земаа од сега но овја уште ниедна понуда не им пратиле па очигледно сакаа да го земаа беспари следната сезона

Ако не се земе Лева не ни требе нов играч во напад нека го игра Пеп младиот Патрик добро се ппоказува не само на овие приателски и со Хаинкес имаше некој интересни утакмици изиграно

Утре во 18:30 приатесла против Бреша нешто по сериозен тест за Пеп да видиме како ке изиграмо изгледа ке има пренос на спорт1.

Не бе се разбираме супер. Се зезав, затоа што јас реков дека ни еден од напаѓачите што моментално игра во Баерн не е врвен напаѓач што може да игра во системот на Баерн и дека напаѓачи како Бензема и Виља би одговарале повеќе

Сепак, мислам дека од тогаш Манџукич и тоа како ме демантираше така што мислам дека Пеп ќе игра со Рибери, Гетце и Робен позади Манџукич на почеток на сезона и нема да проба да купи напаѓач (иначе Левандовски до сега ќе се сликаше до Гетце :D)

Само не ми е јасно што ќе се случува со Милер и Крос затоа што имаат прилични слични улоги со тоа што би го играл Гетце, а не ми се верува да се истурите 40 милиони за играч што нема да игра. Има некој шпекулации што ќе се случи со нив?
Ништо не се знае уште. Милер игра секако, Гетце е тој што треба да се избори за стартна позиција. За Крос е малце заебана работата, мое мислење е дека у 4-3-3 ќе има повеќе место за Крос како СM него како АМ у 4-2-3-1. Незнам што ќе направи Гвардиола со тимов, а и он уште пробува. Но едно знам, и он тоа го изјави, тимов е неројатно талентиран со млади играчи кои можат да се прилагодат на се и брзо учат. Конкуренцијата е голема, барем во средниот ред. Гетце и Шаќири ќе мора многу да се борат за да играат. Крос и Милер нема да ги отстапат лесно местата на Робен и Гетце.

За напаѓач незнам шо ќе праеме. Не верувам да купуваме, освен ако некое чудо да се случи и Левандовски да го земаме.

Средниот ред е страшен, со првиот тим ќе тренираат и Хојберг и Кан, тука се Густаво, Швајни и Мартинез, и како што напоменав погоре и Крос.

Дефанзивата солидна, но незнам како Кирхоф ќе се покаже, мислам дека ќе купиме уште еден штопер.

Како и да е, овие се се нагаѓања, ништо не се знае со Пеп, нова ера почнува у Баерн, дефинитивно.
--- надополнето: 9 јули 2013 во 02:30 ---
“Dear fans, it is time to announce that I'll be leaving the club with a weeping and a laughing eye,” he posted on his official Facebook page.

“I would like to thank you fans and of course my team-mates, the staff and all the people at Bayern for the sensational support you gave me.

“It was a great time at the best club in the world. I am very grateful for the great experience that I could made here in these four years.”

“Now begins a new chapter for me and I look forward to joining my new club Fiorentina, as well as the city, the country, the language and the culture... and of course the delicious food.

“I will be still very connected to Munich and this great club and wish the team all of the best and much success. I’m sure they will remain the best team in the world with this great coach next year.

“Once again many thanks, especially to fans. Your Mario.”

:love::love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom