Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Дајте го Суарез да се играмо, да се играмоооооооо о о о

Чао Марио, даде голови МНОГУ, ама на многу битни утакмици се губеше... Среќно
--- надополнето: 8 јули 2013 во 15:25 ---
Ах бе тој Пеп што му направи на Баерн. Гомез за 15м ЕУР да го дадеш :eek:

Дај бе опрај се, не бива Пеп преговараше.... повеќе си активен тука него БВБ фан клубот, комплекс ќе ти набие Пеп и Баерн

Дајте го Суарез да се играмо, да се играмоооооооо о о о

Чао Марио, даде голови МНОГУ, ама на многу битни утакмици се губеше... Среќно
--- надополнето: 8 јули 2013 во 15:25 ---

Дај бе опрај се, не бива Пеп преговараше.... повеќе си активен тука него БВБ фан клубот, комплекс ќе ти набие Пеп и Баерн

Ист комплекс како БвБ на Баерн што му наби? :) Абе форум е си прајме муабет па ти.

Па и за Геце дигавте паника Најк ова она... Нив ги здоболе, ние да ги коментираме тука, не знаат колку пари имат, лигават се

Читај интервјуто со Кале, Гомез сам сакал да си оди, никој не го избркал.

Не вели тој дека Пеп преговарал туку дека поради тоа што Пеп нема да смета на Гомез дојде ред да го продадеме и за 16 мил.евра (+ бонуси). Тоа е муабетот. Нема потреба да му се караш или лутиш без разлика што не е фан на Баерн.

И фала Богу што си отиде, не знаеше топка да штопне

Читај интервјуто со Кале, Гомез сам сакал да си оди, никој не го избркал.

Па јасно му е дека под Пеп пак ептен слабо ќе игра. Не е глуп да остане.

Добро, да беше некој друг, ќе останеше, барем заради платата, а Гомез во Фиорентина помала плата ќе зема, но битно му е да игра.

Ах бе тој Пеп што му направи на Баерн. Гомез за 15м ЕУР да го дадеш :eek: Ама и Пеп ја сфаќа сака Барса 2 да направи ама не знам што му рекол на Гомез за да сака по секоја цена да оди. Ете и вГал не го сакаше па на крај глава му спаси. Ми мириса на лажна деветка па ќе видиме што ќе испадне. Иначе поред тоа што читам коментари за тренинзите итн. ќе има тикитака и доста многу ќе се промени системот од Јуп, што секако е ризик. Тактиката на Јуп перфектно пасуваше на тимот што го имаше.
За ужасно мала сума го продадоа,ама тоа беше пред се поради што сакаа да го продадат а и тој не беше задоволен.Договор до 2016 а за само 16 милиони + 4 милиони во бонуси или на рати не знам.:eek::eek:
Пеп колку што правеше феноменални трансфери,толку и ја упропасти Барса со тие трансфери.Е сега ја се молам тоа да не се случи со Баерн.Мислам дека нема потреба од купување други играчи,бидејќи некои играчи ќе си одат кои се докажани а ќе се увезуваат играчи кои не осетиле германски фудбал,а дали ќе можат да се прилагодат на условите тоа е друга работа.

Гомез:
2004 - 2009: Штутгарт, 63 гола во 121 утакмици
2009 - 2013: Баерн, 75 гола во 115 утакмици
2007 до денес: Германија, 25 гола во 58 утакмици

вкупно: 163 гола во 294 утакмици

Во целата негова кариера има 262 гола од 451 натпревар.

За Баерн има 113 гола од 174 утакмици + 26 асистенции.:cuc::cuc:

tumblr_mekr8t4Ui21rshfy6o1_500.gif

Јас си стојам на тоа дека Баерн направи фатална грешка со Тореро.

tumblr_ljen7xOvqP1qckcsbo1_500.gif

Во моменталниов тим нема играч што реално сакам да замине.Толку јака екипа не имале во историјата.Мора Пеп да ја изигра новата сезона со овој ростер,потоа ако не штима нешто нека смени,но сега е жално да се прават такви глупости кога имаш на располагање тим што доминираше минатата сезона.Ако се додаде фактот што Пеп го сметаат за најдобар тренер во моментов,тоа би требало да значи дека само може уште појаки да станат.:unsure:

Па јасно му е дека под Пеп пак ептен слабо ќе игра. Не е глуп да остане.

Добро, да беше некој друг, ќе останеше, барем заради платата, а Гомез во Фиорентина помала плата ќе зема, но битно му е да игра.
Проблемот со Гомез е што покрај многуте гола што ги има дадено за Баерн никојпат не бил почитуван како што заслужува. Дури се подсмеваа едно време и самиот кажа во едно интервју дека негативните изјави и лошиот прес го задумале, е сега не е секој толку ладнокрвен за да му е гајле. Да дадеше во некој клуб во Италија толку голови досега биста ќе му изграделе. Ете Клозе во Лацио и кога не дава голови е хероизиран од пресот. Таков менталитет ќе му одговара на Гомез, ем голови ќе си дава ко досега ем ќе биде ценет.

Сумата е џабе,смешна од аспект на денешниот фудбалски свет.......Баерн со ова и дава поклон на Фиорентина.

Гомез комотно може за 30 милиони да се продаде,али фората е што клубовите кои можат да го платат тоа не сакаат да платат 30 милиони за Гомез.

Гомез ќе се истури од давање голови во Фиорентина,италијанската лига феноменално му лежи,такада оди таму за да ја одржува формата.

И нема никаква врска ова со Пеп,Игорче глупости збори,Гомез ни под Хајнкес не играше.Значи и Пеп и Јуп сметаат дека Гомез не одговара во овој систем на Баерн.

Ќе видиме,интересно ќе биде сега.Не сум убеден дека ќе одат по нов напаѓач од таков калибар.Пеп е во многу незгодна ситуација да ја одржува атмосферата во вака страшно конкурентен тим.Но сигурен сум дека ќе најде баланс,сеуште е период за адаптација.

Не пишувај веќе на темава и не се БЛАМИРАЈ, само ќе јадеш сеир од твоето очигледно непознавање!
Гомез е подобар од сите напаѓачи (и реално и статистички) на Барселона, освен Меси, и е подобар од сите класични напаѓачи на Реал М.

http://www.goal.com/en/news/11/tran...nfirm-gomez-will-join-fiorentina?ICID=HP_HN_1

@STEALTH , јас кога ти зборев дека нема шанси Пеп да игра со цреп како Гомез во напад ти будала ме правеше... :D

http://www.goal.com/en/news/11/tran...nfirm-gomez-will-join-fiorentina?ICID=HP_HN_1

STEALTH , јас кога ти зборев дека нема шанси Пеп да игра со цреп како Гомез во напад ти будала ме правеше... :D

Он ти збореше индивидуално.....Не се разбирате мислам.

Гомез ИНДИВИДУАЛНО е машина за голови,но е малце специфично од аспект на денешниот начин на игра на повеќето клубови.Он не се уклапа у системот на Баерн на Дортмунд или тој на Барселона.Он технички не е толку моќен да задржи топка,или пак да врши пресинг на противничките играчи.

Неговата функција е само да ја пика топката у гол од изградени позиции,но за таа цел треба екипата да се прилагоди на него,да го до снабдуваат со топки.Баерн неможе веќе да се прилагодува затоа што има поголем потенцијал од тоа.

Он ти збореше индивидуално.....Не се разбирате мислам.

Гомез ИНДИВИДУАЛНО е машина за голови,но е малце специфично од аспект на денешниот начин на игра на повеќето клубови.Он не се уклапа у системот на Баерн на Дортмунд или тој на Барселона.Он технички не е толку моќен да задржи топка,или пак да врши пресинг на противничките играчи.

Неговата функција е само да ја пика топката у гол од изградени позиции,но за таа цел треба екипата да се прилагоди на него,да го до снабдуваат со топки.Баерн неможе веќе да се прилагодува затоа што има поголем потенцијал од тоа.

Не бе се разбираме супер. Се зезав, затоа што јас реков дека ни еден од напаѓачите што моментално игра во Баерн не е врвен напаѓач што може да игра во системот на Баерн и дека напаѓачи како Бензема и Виља би одговарале повеќе

Сепак, мислам дека од тогаш Манџукич и тоа како ме демантираше така што мислам дека Пеп ќе игра со Рибери, Гетце и Робен позади Манџукич на почеток на сезона и нема да проба да купи напаѓач (иначе Левандовски до сега ќе се сликаше до Гетце :D)

Само не ми е јасно што ќе се случува со Милер и Крос затоа што имаат прилични слични улоги со тоа што би го играл Гетце, а не ми се верува да се истурите 40 милиони за играч што нема да игра. Има некој шпекулации што ќе се случи со нив?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom