Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Nationalspieler Mario Götze sowie sein Berater Volker Struth haben Borussia Dortmund vor einigen Tagen mitgeteilt, dass Götze von seiner Ausstiegsklausel Gebrauch machen und zum 1. Juli 2013 zum FC Bayern München wechseln möchte.

„Wir sind natürlich über alle Maßen enttäuscht, betonen aber, dass sich sowohl Mario als auch sein Berater absolut vertragskonform verhalten haben“, sagt Hans-Joachim Watzke, Borussia Dortmunds Vorsitzender der Geschäftsführung.

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Од официјалната страна на Дортмунд на ФБ.

Платена е клаузулата од 37м евра. Нема никакви ингеренции клубот тука. Незнам кој ја издал веста на билд, ама дефинитивно у многу лош тајминг се деси тоа.

spaso ? :icon_lol:

ElNinho have to agree here, Баерн станаа spending club.:)
И честито финале од мене, секако или ние или Барса ќе ве спречиме за десима, ама финале си е финале. Не е ни чудно на клупа да го стават Гетце. Клубот на пресот кажаа се молат навивачите да не го обесат за јајца на плоштад.

Watzke: "We are obviously disappointed beyond measure, but emphasise both Mario and advisors have behaved absolutely in line with the contract."

Робен чао :D абе не трескај глупости

Платена е клаузулата од 37м евра. Нема никакви ингеренции клубот тука. Незнам кој ја издал веста на билд, ама дефинитивно у многу лош тајминг се деси тоа.

spaso ? :icon_lol:

ElNinho have to agree here, Баерн станаа spending club.:)
И честито финале од мене, секако или ние или Барса ќе ве спречиме за десима, ама финале си е финале. Не е ни чудно на клупа да го стават Гетце. Клубот на пресот кажаа се молат навивачите да не го обесат за јајца на плоштад.

Sea uste Ozil i imame Dream Team :D :vozbud:
--- надополнето: 23 април 2013 во 10:55 ---
Sekoj posilen klub u Evropa si ima svoj 5 min , nasite doprva doagaat !

Се знаеше дека порано или одоцна Гетце ќе заврши во Баерн. Нема германски играч кој не сонува да игра за Баварците, ама во многу лош момент ја објавија веста. Лошо влијание секако веста ќе има за Дортмунд, ама исто така нема да биде баш добро и за вас, во овој момент сите требаше да бидат сконцентрирани на вечерашниот меч.

Се знаеше дека порано или одоцна Гетце ќе заврши во Баерн. Нема германски играч кој не сонува да игра за Баварците, ама во многу лош момент ја објавија веста. Лошо влијание секако веста ќе има за Дортмунд, ама исто така нема да биде баш добро и за вас, во овој момент сите требаше да бидат сконцентрирани на вечерашниот меч.
Робен сигурно го чуваат сеа у некоја соба заклучен, полна со перници да не се повреди случајно и без интернет пошо ако разбере, една топка нема да додаде вечер и сите ќе ги ишутира у публика.:ROFLMAO:

Убо шо ме потсети, од синојќа почнав да заборавам дека вечер играме битна утакмица.:ROFLMAO:

Добро што не фрлив пари за дрес од Борусија. Сеа на раат ќе можам да си земам од Баерн :) Што бројка ќе му дадат, 11 на Робен?:icon_lol:

Дајте ни го Гомез барем и така Пеп нема да сака да игра со таков шпиц. :D

btw, ви праат финти сеа, знам од Перез. Ќе отпаднете од ЛШ али еве, да ги залечиме раните ви го купивме Геце. :D

Дајте ни го Гомез барем и така Пеп нема да сака да игра со таков шпиц. :D

btw, ви праат финти сеа, знам од Перез. Ќе отпаднете од ЛШ али еве, да ги залечиме раните ви го купивме Геце. :D

Не бе го изнервираа Хенес со ова за даноков што не плаќал секој ден за тоа пишуваа и глеаш сеа никој веќе не збори за Хенес :)

Вакво тролање у фудбалот неам видено досеа.

Изјавата на веб страната на Дортмунд.
Til this day no Bayern München official has made contact with us regarding this matter

Румениге пред некоја недела.
Nobody and I emphasize that, nobody is planning to lead any negotiations with Borussia Dortmund.

Извадок од веб страната на Баерн, од пред неколку минути.
Out of consideration for the UEFA Champions League semi-final first leg between Dortmund and Real Madrid on Wednesday 24 April, FC Bayern had intended to wait until after the match before communicating this to BVB.

:ROFLMAO::icon_mrgr:

Ова е одмазда за Ројс лани.

Ајде Боби сеа само тоа Гомез во никот мењај го во Геце. :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom