Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
decki vcera slusnav edna mnogu interesna informacija , inace jas sum od strumica, i vcera pravevme muabet so najdobriot drugar na GORAN PANDEV OVDE VO STRUMICA , VO PONDELNIKOT TOJ SE SLUSNAL SO GORAN, I GORAN MU REKOL DEKA PRETSAVNICI NA BAERN GO KONTAKTIRALE MENADZEROT NA PANDEV I SAMIOT PANDEV , VELAT DEKA BAERN NASKORO KE ISPRATI KONKRETNA ODNOSNO OFICIJALNA PONUDA DO INTER ZA UZLUGITE NA GORAN PANDEV, BAERN BIL PODGOTVEN DA PLATI 8 MILIONI EVRA ZA USLUGITE NA NASIOT GORAN PANDEV, OSTANUVA DA VIDIME STO KE SE SLUCI, FORZZA BAYERN

decki vcera slusnav edna mnogu interesna informacija , inace jas sum od strumica, i vcera pravevme muabet so najdobriot drugar na GORAN PANDEV OVDE VO STRUMICA , VO PONDELNIKOT TOJ SE SLUSNAL SO GORAN, I GORAN MU REKOL DEKA PRETSAVNICI NA BAERN GO KONTAKTIRALE MENADZEROT NA PANDEV I SAMIOT PANDEV , VELAT DEKA BAERN NASKORO KE ISPRATI KONKRETNA ODNOSNO OFICIJALNA PONUDA DO INTER ZA UZLUGITE NA GORAN PANDEV, BAERN BIL PODGOTVEN DA PLATI 8 MILIONI EVRA ZA USLUGITE NA NASIOT GORAN PANDEV, OSTANUVA DA VIDIME STO KE SE SLUCI, FORZZA BAYERN
пренеси му на другар ти,да му пренесе на Пандев дека не ни треба...зема Баерн подобра,поевтина и помлада опција за нападот..22 годишниот Петерсен....

Можно е Баерн да купи замена за Рибери и Робен во случај еден од нив да се повредат и поред мене Пандев е добро решеније, но не верувам дека Баенр ќе даде 8м Евра, можеби до 6м максимално и секако Пандев треба да знајт, дека во Баерн ќе заигра само ако се повредат Рибери или Робен и не знам дали Пандев би бил задоволен со тоа. Иначе секоје лето има шпекулации дека Баерн го барат, едно време и беа позагреани но никако да испратат некоја официјална понуда.

Веројатно Клосе си оди,па Хајнкес сака поголем избор за ротација.

Но дефинитивно,ако ваква нешто се случи,Пандев мора да биде свесен дека ќе биде некој си 4ти избор за првиот тим,сооглед дека огромна е конкуренцијата за нападот.

Од тој аспект ми изгледа нереално ова.

Абе каков Пандев, ќе го заколат во Минхен после тоа што ни го направи.

Можно е Баерн да купи замена за Рибери и Робен во случај еден од нив да се повредат и поред мене Пандев е добро решеније, но не верувам дека Баенр ќе даде 8м Евра, можеби до 6м максимално и секако Пандев треба да знајт, дека во Баерн ќе заигра само ако се повредат Рибери или Робен и не знам дали Пандев би бил задоволен со тоа. Иначе секоје лето има шпекулации дека Баерн го барат, едно време и беа позагреани но никако да испратат некоја официјална понуда.
Па со оглед на тоа што барем еден од двајцата е повреден 70% од времето ќе се изнаигра :pos:

Потврдени трансфери за Баерн ова лето:

Заминувајна:
Алтинтоп - без пари, Реал Мадрид
Отл - без пари, Херта
Крафт - без пари, Херта
Екичи - 4м Евра, Вердер
Клосе уште не е сигурно дали ќе го продолжи договорот, ако не ќе ојт и тој без пари.

потврдени трансфери:
Алаба, се враќа од позајмица, Хоффенхајм
Петерсен - 3м Евра од Котбус

вкупно играчи: 18, значи треба уште 5-6 трансфери за да не биде пак кнап како оваа година.

Можни трансфери:
Мануел Нојер - 18м Евра плус премии, Шалке 04 - трансферот е 99% сигурен
Јером Боатенг - 10м Евра, Манчестер Сити, 75% сигурен. Баерн уште со клубот да се договори со играт све е решено. Добар бек кој може и лево/десно да игра
Артуро Видал - 15-20м Евра, Леверкузен. 50% сигурен. Леверкузен не сака да го даде но играчот уште една година има договор. Добри односи меѓу тимојте исто така Хајнкес е сегашен тренер на Леверкузен. За 17м Евра поред мене может да идет. Фантастичен, млад играч и идеален да игра со Швајни. Креативен, борбен, флексибилен, офансивно и дефансивно јак. Полн погодог.
Коантрао - 20м - 30м. Бенфика Лисабон. Бенфика бара 30м а Баерн само 20м дава. Шансите за договор: 40%. Играчот ако не добие понуда од подобар тим можно е да заминет во Баерн но не делуват заинтересиран многу. Не е вероватно Баерн 100м да даде летово за трансфери и затоа овој би бил еден од транферите кој мојт да се реши со друга опција.
Рафиња - 8м Евра. Женова. Рафиња сака да си замини и ја фали бундеслигата, би сакал да играт во Баерн. Женова можно е да го дајт за максимално 10м Евра. Ако не испадне трансферот со Коентрао ја на овој трансфер му давам 75%. Со тоа Рафиња ќе ојт десно а Лам пак на лево. Баерн лани го сакаше но вГал не го сакаше и пропадна трансферот.
Пандев, Иличевич и сл. - Се бара исто така до 5м Евра некоја замена за Рибери и Робен ако се повреди некој. Моментално се шпекулира на Пандев или Иличевич кој го бараа веќе зимава. Јасно е дека ќе дојт еден таков играч, ќе видиме кој. Предноста на Пандев и Иличевич е дека можат да играат и лево и десно.

Значи би требало уште 5 играчи да дојдат и со тоа Баерн би имал 23 играчи. (плус минус 1)

Прв тим следната година (поред моје мислејне за можните трансфери):

--------------------Нојер--------------------
--Рафиња---Боатенг--Густаво---Лам--
----------Швајни-------Видал-------------
----Роббен---------------------Рибери----
------------Миллер------------------------
------------------Гомез--------------------

Страшен тим!

На клупа:
Бут, Саттелмајер, Брено, Бајтен, Бадштубер, Контенто, Тимошчук, Пранјич, Крос, Олич, Петерсен, Иличевич, Алаба.

Страшен тим жими таквото.

Игорче, ова шо си го преведил, наведи извор барем.

Боатенг= недокажан централен дефанзивец, многу малку пати има играно како централен, неискусен играч. Повеќе е десен бек.

Густаво= НЕ Е ЦЕНТРАЛЕН ДЕФАНЗИВЕЦ, деструктивец е, а и лев бек преку сила.

Рафиња, не е ништо посебно, и не вреди заради него да се уништува врската помеѓу Робен и Лам.

Брено ќе си оди, а Бадштубер и Бујтен не се ни за замена.

Со Нојер и Петерсен сум задоволен.

Со Боатенг, Рафиња, никако, за Пандев и Иличевиќ, да не зборам, ми се лоши.

Ја мразам сезонава, Шалке освоија трофеј (и куп се смета), а ние ништо. Ако нема апокалипса, в година мора партали да правиме.

Ќе има изненадувања,ќе видите...

Секогаш правеле така.Едни имиња во јавност, а сосема трети да купат.

За Ноер и Боатенг е јасно дека ќе дојдат.Па и за Видал.За другите ќе видиме....

Дефинитивно ќе има асален централен,некако се ориентирани глеам на играчи од премиер лигата,што не е лоша варијанта.

Го пуштивте Алтинтоп без пари го земате Пандев за 8миљ, не се некоја голема разлика

Го пуштивте Алтинтоп без пари го земате Пандев за 8миљ, не се некоја голема разлика

Поред мене Пандев е далеку подобар и пофлексибилен за напад. Алтинтоп е централен играч а не крило и поради тоа не можеше во Баерн да игра најдобро. Иначе тешко дека Баерн ќе даде 8м Евра за Пандев, многу се.

PREKU KUROV MI E VISE OD OVIEE SHPEKULACII ZA MANUEL NOJER, SEA SE ZBORI DEMEK MOZEL USTE NAREDNATA SEZONA DA OSTANE VO SHALKE , A I DEKA VO TEKOT NA IDNATA NEDELA SHALKE KE IMAAT SOSTANOK ZA TOA DA ODLUCAT STO KE PRAVAT SO MANUEL NOJER , DALI KE GO PRODADAT NA BAERN ILI KE OSTANE USTE EDNA GODINA KAJ NIV, MI SE SMACI VEKE OD TAA NEIZVESNOST KOJA JA PRAVAT OVIE NACISTITE OD SHALKE, NEKA SE IZJASNAT VEKE EDNAS, ILI GO PRODAVAAT ILI NE, SAKAT DA SE EBAT SO BAERN A NE SAKAAT DA IM VLEZE , E TOA TAKA NE MOZE , SEPAK MISLAM DEKA DO KRAJOT NA IDNATA NEDELA BAERN KE GO KOMPLETIRA TRANSFEROT NA MANUEL NOJER , FORZZA BAYERN, POZDRAV

Поред мене Пандев е далеку подобар и пофлексибилен за напад. Алтинтоп е централен играч а не крило и поради тоа не можеше во Баерн да игра најдобро. Иначе тешко дека Баерн ќе даде 8м Евра за Пандев, многу се.

Кога ќе им текне на голот од пред три месеца ќе дадат и 16 :)

Баерн е прогласен за највегетаријански клуб во Германија. Заете кој е последен на листата? Хамбургер.:pos: ама сериозно ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom