Njemacki mediji: Aufwachen, Mario Götze! Sto u prijevodu znaci "probudi se, Mario Götze!"
Sta se je dogodilo? Nakon utakmice, u kojoj se i nismo bas proslavili, svi igraci Bayerna idu ka svlacionici oborenih glava. Müller jeb* i grebe sve sto stigne, Benatia od huje bi najradje sam sebe pojeo, Basti bez ijedne rijeci nestao, itd, itd....
A Götze....? Eh, Götze je bio jedini kome je to sve bilo "smijesno". Nije ga dirnuo poraz ni 1%. Bilo mu je mozda krivo, naravno, niko ne zeli nikada izgubiti u bilo kakvom sportu, ali da ga je bas ponijelo i da ga je poraz od 3-0 nekako specijalno dirnuo, ne nije. On se je zaje*avao sa golmanom Barcelone. Navijace sirom svijeta je to pogodilo. U Münchenu su ultrasi bijesni.
Beckenbauer: "Ja ne znam sta je sa Mariom. Sta se desava sa njim. Ponasa se kao djecak, kao malo djete, kako van terena, tako i na terenu. Kada izgubi loptu, to ga ne tangira ni 1%, kada ide u duel, tu nema zara i volje da dobije isti. Ne znam, ali takvo ponasanje nije dostojanstveno klubu poput Bayerna."