Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
не ми јасно како при ваква доминација резултатот беше толку тесен до самиот крај, две грешки имавме и не казнија со два гола.
свака част за тимов, гине на терен.
Реално на доста играчи, утакмицава им беше потпросечна. Имаше доста грешки. Вајт, Парти во прво полувреме, Мартинели немаше некоја страшна утамкица, Томијасу кога влезе беше некако изгубен.

Зинченко направи да мислам дека Тирни е просечен бек. Разликата помеѓу нив двајца е небо и земја. Зинченко уствари не е ни лев бек, нема позиција.
Курташак си игра кај сака, чудо од играч никогаш не би рекол дека ќе биде клучен во играта ама така е.

.
3d810791c399229ac491cab9ab774bc9.jpg

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Честито победа. Се надевам дека ке издржите до крај. Некои од работиве што ги прави Арсенал се тотално вон секоја логика. Најмлад менаџер кој би можел евентуално да освои ПЛ, најмлад тим по години исто така. Прееска имаше поени во овој дел на сезона, 5 бода повеќе од сезоната на Тхе Invincibles. Секоја чест. Се надевам дека и повредите ке ве заобиколат.

Честито за одличната игра и победата. Не го имав гледано досега Арсенал сезонава и мислев дека така “случајно“ се први на табелата. Не било така. (y)

Ги издоминиравме вчера и покрај таква игра ќе завршеше нерешено.

Имаше неколку слаби партии ама каква утакмица на Зинченко вчера, МОТМ за мене.
Секаде го имаше на терен, па уште кога му го извадија крилото уште толку доби слобода.

Одегард беше добро покриен, ама затоа Зинченко презема улога.

Страшен играч, не прави непредвидливи
FnGR6gYX0AgAbhu

Ги издоминиравме вчера и покрај таква игра ќе завршеше нерешено.

Имаше неколку слаби партии ама каква утакмица на Зинченко вчера, МОТМ за мене.
Секаде го имаше на терен, па уште кога му го извадија крилото уште толку доби слобода.

Одегард беше добро покриен, ама затоа Зинченко презема улога.

Страшен играч, не прави непредвидливи
FnGR6gYX0AgAbhu
Уште летово кога се објаснував зошто тој и Габриел се супер трансфери за нас, да сумирам.

Филозофијата на Артета е да има систем од 11 играчи што се технички добри со топката, а доколку фокусот е ставен да се чува еден опасен играч, некој друг да ја преземе неговата улога и со повеќе слободен простор да креира шанси. Тактички генијално.

Истото функционираше во Сити, но сега со Халанд фокусот е ставен само кај него кој не е технички толку добар со и без топката, туку е чудовиште што тероризира пола од екипите во Англија. Ако е добро затворен, Сити киксира.

Реално гледано, и поред тоа што во афект го исхејтав Еди неколку пати, дечкото покрива скроз и е одлична замена за Жесус. Скоро да не се чуствува отсуството на Жезус а еве го каде е Март, како што е предвидено да се врати во фул! Тросард секако ќе придонесе во бројот на голови на екипата и во тоа сум сигурен што значи напаѓач позиција е покриена. Тросард ќе направи притисок на крилата и ќе биде замена во случај на повреда на еден од Сака и Мартинели, што значи по мене остануваме само тенки на замена на позиција Парти и Џака.

Е сега, има некој муабет дека Кивиор играл солидно на дмф, нешто као позиција на Џака или Парти па може него го планираат тука како замена во случај на повреди и некои лесни утакмици. Али како и да е, ако се најде уште некој замена за оваа позиција што може стварно да придонесе а да се купи по добра цена, тогаш би требало да видиме уште еден трансфер во Јануари!

Не ми текнува каде прочитав, ама наводно сме сакале да платиме клаузулата ( 60m ) на Зубименди од Сосиедат, али играчов не сакал да си оди сега во јануари, сакал да ја заврши сезоната па тек после.

Радувањево на Нкетија голов е comedy gold! Види ги тренериве и лекариве како се шуткаат, па и Артета кога го дави Мартинели, овој вриска ко да се исплашил до смрт.

Најверојатно ќе бидам во Лондон викендот кога играме со Брентфорд. Може ли помош од некој поупатен, колку чини карта и од каде е најубаво да се купи ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom