Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Како може да кажеш дека е лош трансферот, кога познавајќи го клубот треба да знаеш, дека ако го продадеше Арсенал, Санчез на Сити, немаше да купи друг играч.. Вака добивате играч кој на Арсенал очајно му фали у средина.. Има искуство и сигурно квалитет, сега Венгер како ќе ги склопи играчите у тимот ќе видиме.

Баш ме интересират кој играч би бил тој шо би одел во Дортмунд, Велбек или Жиру кој комплетно не им одговарат на начинот на игра и плус годините кои ги имат или пак нишо чудно Лаказет да им го дајме пошо се работит за Арсенал ... И како би играле со Лака и Ауба во тимов? Кого ќе жрвуваме да играт вон неговата позиција, ма да за тоа сме специјалисти.

И втора работа од твитот, како немаме доволно средства за нови засилувања? Како летото 2016та бевме во минус 80 милиони фунти а една година подоцна сме во плус и работиме по принципот од парите заработени од продажби да ги вложвиме истите, ни фунта повеќе...

Баш ме интересират кој играч би бил тој шо би одел во Дортмунд, Велбек или Жиру кој комплетно не им одговарат на начинот на игра и плус годините кои ги имат или пак нишо чудно Лаказет да им го дајме пошо се работит за Арсенал ... И како би играле со Лака и Ауба во тимов? Кого ќе жрвуваме да играт вон неговата позиција, ма да за тоа сме специјалисти.

И втора работа од твитот, како немаме доволно средства за нови засилувања? Како летото 2016та бевме во минус 80 милиони фунти а една година подоцна сме во плус и работиме по принципот од парите заработени од продажби да ги вложвиме истите, ни фунта повеќе...
Трампа Жиру-Ауба any day !
Бар ја не би се мислел многу.

А за вториов дел и мене ми е многу контрадикторно, како може да нема пари за засилувања ако претходно Арсенал испратиле понуда за Ауба (се шпекулира 50 милиони евра), а сеа ако имало трампа немало да има пари за нови трансфери ?!
Од кај се тогаш тие 50 милиони евра шо сме ги понудиле ?

Трампа Жиру-Ауба any day !
Бар ја не би се мислел многу.

А за вториов дел и мене ми е многу контрадикторно, како може да нема пари за засилувања ако претходно Арсенал испратиле понуда за Ауба (се шпекулира 50 милиони евра), а сеа ако имало трампа немало да има пари за нови трансфери ?!
Од кај се тогаш тие 50 милиони евра шо сме ги понудиле ?
Па најверојатно би биле 50 милиони плус наш игра(или помалце од 50), а после тоа би немале пари за нови трансфери... Срамота е во 2018та година, тимови од долниот и средниот дел на табелата да трошат повеќе од Арсенал на трансфери, барем да беше скоцкан тимов би имал некое објаснување ама скоцкан е само во замислата на Венгер за време на тренинг...

Изгледа е далеку озбилна работава за Ауба :

Неамбициозен клуб а не поврзуваат со Обамејанг не со Крауч :love:[DOUBLEPOST=1516553134][/DOUBLEPOST]Па и Санчез бил после Хазард :D :D :D :D[DOUBLEPOST=1516553600][/DOUBLEPOST]Or this... :pos::pos::pos::pos:

Последно уредено:
Абе не дека треба да пукаме од среќа и радост, али и јас мислам дека добро пројдовме, ако се земе фактот дека станува збор за Арсенал и ако се земе фактот дека Алексис имаше уште пар месеци важечки договор... вака, ако се земе моменталната вредност на Мики што според мене не е под 35М еур, мислам дека е таман.... ипак 35 е повеќе од 0 :) Него, мислата ми е дека целата размена е еден дел од сложувалката која ќе се склопи кога ќе стигне Аубамејанг. Ако се сетите малку подоцна искочи опцијата за Алексис да оди во Јунајтед, а беше многу кратко време од кога се појавија шпекулации дека Аубамејанг сака да си оди од БВБ. И сеа, можеби стариор е уверен и сигурен дека ќе го земе Аубамејанг па решил да направи замена на Алексис со Мики (што би значело дека ние сме иницирале и инсистирале на размена со Мики) па да ги спои Мики и Аубамејанг повторно ... А ? малце лудо звучи, али се е можно :)

Кај одат парите во овој смрден клуб бе? Како немало пари, 50 милиони потрошивме на Лаказет, сега да дадеме 60-70 за Обамејанг, Микитрајан бесплатно, Колашинац бесплатно, пари од продажбата на Окс, Кокелан, Габриел, Волкот- и немаме пари.

Вотфорд и К.Палас поголем буџет имаат од нас, срамота е ова, ти ебам Кронке ранчерот гнасен

Па најверојатно би биле 50 милиони плус наш игра(или помалце од 50), а после тоа би немале пари за нови трансфери... Срамота е во 2018та година, тимови од долниот и средниот дел на табелата да трошат повеќе од Арсенал на трансфери, барем да беше скоцкан тимов би имал некое објаснување ама скоцкан е само во замислата на Венгер за време на тренинг...

Изгледа е далеку озбилна работава за Ауба :

Ја мислам дека не вреди за Ауба да се плаќаат пари и плус играч. Добар е Ауба ама еве и да се 30 милиони и играч, пак е премногу според мене.
Може боље ќе биде да идеме со Барса тактика. Ауба и онака више 2 сезони сака да си иде, потпалувај вака ко Венгер шо почна на последниов прес и земи го на лето за реална сума :icon_lol:

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ви треба таков играч сега, ако сакате да играте наредната сезона во ЛШ.

Ако е Жиру + 30 милиони или поише, ја мислам дека не вреди.
Океј, не мора да значи дека сум у право, ама тоа е мое мислење :icon_mrgr:

Ако е Жиру + 30 милиони или поише, ја мислам дека не вреди.
Океј, не мора да значи дека сум у право, ама тоа е мое мислење :icon_mrgr:

Обамејанг вреди за Велбек+Жиру+30 милиони. Чиста математика. Big Shaq

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom