Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ja mislam to e to. Nikad ne cekal da mu zavrshi do kraj, pa da go prodolzhi. Zamenici sega ? Sho vikate ? Koj ?
Не се однесува ова на тебе или на било кој друг.Те цитирам оти прашањето ќе биде одговорено во дел од постот.
Сакам едно да се разјасне.Венгер е директен кривец за последните 2 сезони.Затоа и не заслужува нов договор.За претходните сезони апсолутно нема врска тоа што се пцуе по него.Имаше минимум 5 фактори зошто тие години беа такви какви што беа.За фановите на другите клубови не ме интересира,ама мислам дека фановите на Арсенал ги знаат работите затоа нема потреба од тресење глупости.Фактите се тие,не сакам да навлегувам во подлабока дискусија зошто е непотребна.
Е сега значи,овие две години апсолутен кривец е Венгер,почнувајки од менталитетот,мекоста,тактиката,изборот на играчи,трансфери на одредени играчи,не трансфери на одредени играчи,инат,тврдоглавост.
Затоа заслужува да се пензионира и да добие место во управата на клубот како апсолутна легенда,можеби и најголема легенда на клубот воопшто.
Битното прашање е кој да го замени?Замена мора да биде квалитетен менаџер од типот на Симеоне и слични нему.Во никој случај не смееме да дозволиме менаџер да ни биде Еди Хауи и слични па дури и Тухел би го вброил овде.Доколку не би нашле соодветен менаџер ја би да му се даде договор на Венгер се додека некој од типот на Симеоне не го договорат.Значи година дена.Никако да форсираме менаџер.
Значи промена мора да има но не по секоја цена односно да дојде не квалитетен менаџер и уште повеќе да пропаднеме.
Инаку и да си отиде Венгер не заборавајте дека најглавниот проблем ни е и секогаш ќе ни биде управата на чело со факинг Кроенке.
Друго што сакам да кажам е дека е срамота тоа што некој фанови го пцујат Венгер.Тоа стариот никако не го заслужи.Не е срамота да го изнесеш личното мислење и да кажеш ВенгерАут,но срамота е да го навредуваш човекот што направил многу за клубот за кој навиваш.
Лично моја желба за крајот на сезоната е да се пензионира Венгер и да го испратиме како што треба,да се бутне у управа,а на негово жесто да дојде Симеоне и да ебава мајки на пола состав што ни е составен од пички.