Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Има на BBC дека дали Венгер ќе остане или ќе оди ќе се одлучело на крајот од сезоната.

@Mad_Coko не дека не се слагам оти имаме тиња состав само ме интересираше што ти значи еднодимензионален играч.

Оспина последните неколку утакмици баш е солиден, не знам зошто не му дадат шанса во ПЛ после таквите киксови на Чех во последно време. Можда малку да му ги среди Венгер испадите за да не го повредат ко вчера што малку фалеше ама јас би му дал шанса, ете барем колку да се проба. Кога можеше Војче да биде сменет инстантно поради тоа со Саутемптон, оти да не и Чех после подавањето до Фабрегас.
Озил не знам кој пат му се случува ова со тегнењето по терен. Ако не му се игра нека напушти терен и ај у курац со него. Продај го таму додека држи цена и ај со здравје. Вилшер и Алексис лекции може да им држат за пожртвуваност на терен на сите овие мамлази што им е битно само пари да им легнат на сметка. Едвај чекам да видам Вилшер дека се вратил да игра за нас.

Јас не сакам ни ФА да освоиме оти така стариот може пак да рече нешто во стил дека има шампионски тим во кој верува и да остане и наредна сезона. Дебакл и од Сатон и чао стари.

Последно уредено од модератор:
Од овај тим освен Алексис нема класа играч
Озил? Озил веке три годинии е тежок просек

Кокелин како ми стана одвратен играч во последно време не можам да го смислам. Џубре од играч.
From hero to zero.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Ja mislam to e to. Nikad ne cekal da mu zavrshi do kraj, pa da go prodolzhi. Zamenici sega ? Sho vikate ? Koj ?

Не се однесува ова на тебе или на било кој друг.Те цитирам оти прашањето ќе биде одговорено во дел од постот.
Сакам едно да се разјасне.Венгер е директен кривец за последните 2 сезони.Затоа и не заслужува нов договор.За претходните сезони апсолутно нема врска тоа што се пцуе по него.Имаше минимум 5 фактори зошто тие години беа такви какви што беа.За фановите на другите клубови не ме интересира,ама мислам дека фановите на Арсенал ги знаат работите затоа нема потреба од тресење глупости.Фактите се тие,не сакам да навлегувам во подлабока дискусија зошто е непотребна.
Е сега значи,овие две години апсолутен кривец е Венгер,почнувајки од менталитетот,мекоста,тактиката,изборот на играчи,трансфери на одредени играчи,не трансфери на одредени играчи,инат,тврдоглавост.
Затоа заслужува да се пензионира и да добие место во управата на клубот како апсолутна легенда,можеби и најголема легенда на клубот воопшто.
Битното прашање е кој да го замени?Замена мора да биде квалитетен менаџер од типот на Симеоне и слични нему.Во никој случај не смееме да дозволиме менаџер да ни биде Еди Хауи и слични па дури и Тухел би го вброил овде.Доколку не би нашле соодветен менаџер ја би да му се даде договор на Венгер се додека некој од типот на Симеоне не го договорат.Значи година дена.Никако да форсираме менаџер.
Значи промена мора да има но не по секоја цена односно да дојде не квалитетен менаџер и уште повеќе да пропаднеме.
Инаку и да си отиде Венгер не заборавајте дека најглавниот проблем ни е и секогаш ќе ни биде управата на чело со факинг Кроенке.
Друго што сакам да кажам е дека е срамота тоа што некој фанови го пцујат Венгер.Тоа стариот никако не го заслужи.Не е срамота да го изнесеш личното мислење и да кажеш ВенгерАут,но срамота е да го навредуваш човекот што направил многу за клубот за кој навиваш.

Лично моја желба за крајот на сезоната е да се пензионира Венгер и да го испратиме како што треба,да се бутне у управа,а на негово жесто да дојде Симеоне и да ебава мајки на пола состав што ни е составен од пички.

Последно уредено:
Јас ланската сезона не можам да му ја простам, повеќе ќе поминам преку оваа сезона, но лани во мај требаше да се повлече. Во тој однос на силите, финансиски стабилни, со сите главни конкуренти нокаутирани, ние не ја освоивме лигата во конкуренција на Лестер и Тотенхем, да, и те како неуспехот овие две сезони се директно кривица на Венгер.

Последно уредено:
Ако Венгер отиде у управа, а донесеме некој анонимец или некој медиокритет место него, рачунајте дека исто ко да го продужил договорот Венгер...

Нов спортски директор и нов тренер.Газидис мислам дека не го бива, иако до сега немал никогаш одврзани раце во својата работа, се одело преку Венгер.

Не се однесува ова на тебе или на било кој друг.Те цитирам оти прашањето ќе биде одговорено во дел од постот.
Сакам едно да се разјасне.Венгер е директен кривец за последните 2 сезони.Затоа и не заслужува нов договор.За претходните сезони апсолутно нема врска тоа што се пцуе по него.Имаше минимум 5 фактори зошто тие години беа такви какви што беа.За фановите на другите клубови не ме интересира,ама мислам дека фановите на Арсенал ги знаат работите затоа нема потреба од тресење глупости.Фактите се тие,не сакам да навлегувам во подлабока дискусија зошто е непотребна.
Е сега значи,овие две години апсолутен кривец е Венгер,почнувајки од менталитетот,мекоста,тактиката,изборот на играчи,трансфери на одредени играчи,не трансфери на одредени играчи,инат,тврдоглавост.
Затоа заслужува да се пензионира и да добие место во управата на клубот како апсолутна легенда,можеби и најголема легенда на клубот воопшто.
Битното прашање е кој да го замени?Замена мора да биде квалитетен менаџер од типот на Симеоне и слични нему.Во никој случај не смееме да дозволиме менаџер да ни биде Еди Хауи и слични па дури и Тухел би го вброил овде.Доколку не би нашле соодветен менаџер ја би да му се даде договор на Венгер се додека некој од типот на Симеоне не го договорат.Значи година дена.Никако да форсираме менаџер.
Значи промена мора да има но не по секоја цена односно да дојде не квалитетен менаџер и уште повеќе да пропаднеме.
Инаку и да си отиде Венгер не заборавајте дека најглавниот проблем ни е и секогаш ќе ни биде управата на чело со факинг Кроенке.
Друго што сакам да кажам е дека е срамота тоа што некој фанови го пцујат Венгер.Тоа стариот никако не го заслужи.Не е срамота да го изнесеш личното мислење и да кажеш ВенгерАут,но срамота е да го навредуваш човекот што направил многу за клубот за кој навиваш.

Лично моја желба за крајот на сезоната е да се пензионира Венгер и да го испратиме како што треба,да се бутне у управа,а на негово жесто да дојде Симеоне и да ебава мајки на пола состав што ни е составен од пички.

Се се сложувам со тебе. Но веќе мислам дека новиот тренер е контактиран и, ај ако не договорен, тогаш сигурно има некоја вербална дискусија со лично Венгер. И сигурно најблиските во тимот веќе знаат, оние горните и сигурно Венгер има одврзани раце да донесе апсолутно кој сака за негов заменик. Парите и платата на новиот менаџер дури мислам дека и тука Венгер има одврзани раце да му понуди на новиот колку што бара. Барем некое мое мислење, пошто реално Венгер е доста платен, ако не и во топ 5 менаџери во Светот. Освен оние Кинезите ако немат напраено ршум последните неколку месеци.

Имено, мое лично размислување и моја желба, Алегри. Не знам зошто, но после Клоп има најголем мотив за работа и сака да прави успеси. Венгер на местото на Газидис или тука некаде и Алегри долу. Пирес сигурно ќе му поможи на кој и да е, во смисол на уходување во тимот и тренинзите на играчите, со оглед дека е веќе долу во тимот, ако не е некој втор/трет помошник на новиот тренер. На така ми одат работите.

Исто и јас мислам дека Тухел и Хауви не се за Арсенал. Симеоне, Алегри па и Луис Енрике ако сака да се проба, а ќе биде слободен на лето. Тие се 3-4ца кои БИ можеле да се следни тренери на Арсенал.[DOUBLEPOST=1487284046][/DOUBLEPOST]т.е БИ сакал еден од нив. А кој ќе биде... ќе видиме во јуни.

За Алегри не знам, но би немал проблем да дојде.За дали е многу јак менаџер е дискутабилно,но е сосема солиден,добар.Од друга страна Енрике...Не дај боже да ни се деси вакво нешто,поарно Бенитез нека дојде.:)

Venger nema da se penzionira na krajot od sezonata. Nekolku pati go ima izjaveno toa. Ako se odluci da prekine so Arsenal ke si bara drug klub ili reprezentacija. Nema toj da go bira negoviot naslednik nitu pak ke vospostavuva struktura od treneri i sportski direktori pred da si zamine. Ke si go odraboti dogovorot i cao. Bordot ke treba da gi postavi temelite na post Venger Arsenal. Toa najvece me plasi, zatoa sakam nekoj cvrst trener koj nema da pravi odstapki. Gledano od druga strana bordot e toj koj ke go naznaci trenerot sto znaci ke si vrabotat covek po merka. Taka da uste koga ke bide objaveno imeto na noviot menadzer ke se znae vo koj pravec ke odi Arsenal vo narednite godini.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom