Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Јас мислам и помалце а како стартер на прсти ќе се избројат и тоа во купов ако изигра нешто, во другите натпревари како стартер јок, барем за сега негледам дека ќе добие шанса
А требaше aлтернaтивa вo нaпaдoт дa ни биде...
Стрaшнa рaбoтa,стрaшнa...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Против бункери и Жиру и Санчез треба да се шпицови, против отворени екипи само Санчез е доволен.

Би сакал да видам како ке функционираат Алексис и Лукас заедно. И двајцата можат да играат како шпиц и како крило. Ке има многу менување на позиции меѓу нив па и Волкот, ке бидат многу тешки за чување а и Озил ке има 3ца пред него кои сакаат да втрчуваат зад грб на дефанзивците.
И ефикасноста пред гол може да се подобри пошто претпоставувам дека Лукас е подобар финишер од Окс и Ивоби.

Не знам зошто не се шутира од далечина воопшто. Ко забрането да е тоа па Венгер не го користи тоа ич, а имаме играчи што можат да шутнат од 20 метри.
Десната страна без Белерин ја немаме. Волкот треба да е активен таму и да центрира и да покрива на средината ама него го нема никаде. Чат пат по некој центаршут од десно прелетува обично накај трибини. Со Дебуши не беше лошо ама ете го пак е повреден, со Габри имаме само до средината некаде десна страна aли со оглед на тоа што не е офанзивен играч поарно барем дефанзивно да го имаме наместо да прелетува се и сешто со Џенкинсон.
Монреал последните утакмици некако ко да губи концентрација и прави киксови многу. Офанзивно е подобар ама дефанзивно прави големи пропусти и остава игра по таа страна.
Елнени си е добар и се труди, не е купен за да дава голови нити па е техничар за да се очекува нешто ко замена за Санти. Џака знае да испрати некој убав пас за контра, шутира убаво и доволно е од тој ред. Супер си се двајцата ко дуо.
Алексис не знам што му беше ама на Озил неколку пати не му подаде кога овој беше во налет, земаше топка и верглаше ко балерина во место... Плус фаулот за жолт ептен непотребно изреагира и среќа што не му направи некоја сериозна повреда на човекот. Неочекувано беше тоа, не е типично за него.

што го тупите за Лукас коа беше повреден дечкото?

Башка Алексис неможе нити Жиру да го смени како шпиц моментално со тоа што се слагам дека против бункер екипи мора да игра Жиру, ама на гостински терен + против поотворена екипа Санчез пред Жиру или Лукас у секој момент.

Sto saka neka pravi samo Aleksis da ne go cepka od napadjackata pozicija. Najdobar strelec i ubedlivo najdobar igrac ni e sezonava. Moze formata da mu ja zaebe so setanje od napadjac na krilo i nazad. Bashka premnogu se trosi defanzivno Aleksis koga e na krilo, mnogu po korisen e koga ima celosna napadjacka sloboda. Ziru e odlicen kako plan B. Da vleze koga nemoze da se probie bunkerot i se odi na centarsutevi.

Since August 2014, a month after joining Arsenal off the back of the 2014 World Cup, Sanchez has played 146 matches for club and country. That averages out at one game every 5.8 days without any break. It’s a ludicrously heavy schedule for any player, let alone one with the vigour of Sanchez.
Извор.

Ќе изгоре ли човеков некогаш? На 5.8 дена игра натпревар во просек!

15192619_10154438706927713_8069649908419744577_n.jpg

Еве линк за ејсстрим со Англиски коментар(Bein)
acestream://9562f5001267cabfb9ffc61f8fc38b4049716baa

Последно уредено:
Факинг лига куп е со нула значење така да ако сакаат и 5 -0 нека не тепаат не ми мења ништо..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom