Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
во 90+ најмногу даваме кога ќе направиме предност од 2-3 гола и ќе не нападнат и ние во принцип одлично правиме контри, заради тоа 90% од противниците од 5та минута ни играат бункер и нашите стануваат нервозни и обично правиме глупи киксови по кои примаме гол. Само појаки екипи можат да играат отворено против нас, инаку последни 2-3 сезони приметив дека почнавме малку посмирено и да не трчаме од 1ва минута по секоја цена кон гол, дали е тоа поради тоа што во последно време не играме само со деца како пред тоа (период од стадионот изградбата) и искуството на годините си го прави своето или пак Венгер виде дека му ја научија тактиката па почна да применува нова. И не сме толку напаѓачки настроени во последно време.

Последен пат памтам Вермален ја реши утакмицата во последна минута против Њукасл, тоа пред 4-5 години беше мислам.

Нека не скока многу Велбек на трибини кога дава гол, се мислев дека ќе се повреди:cautious:

Mesut Ozil against 5 top teams:

Ozil vs Leicester: 2 asissts.

Ozil vs Tottenham: 1 asisst

Ozil vs Man City: 2 asissts

Ozil vs Man United: 1 goal, 1 asisst.
Shots conceded per game (15/16 season):

With Coquelin- 10
Without Coquelin- 15

Goals conceded per game (15/16 season):

With Coquelin- 0.8
Without Coquelin- 1.3
Mike Dean ќе ни суди против Хал у Фа купот.​

Добра вест од денешниов прес е што Кош ќе биди спремен за Барса. Габриел е надвор за мечот во недела. Сакам да ги видам Габриел и Пер заедно во тим, за со Барса ама Венгер скоро 100% ќе оди на проверена варијанта со Пер и Кош. Начо и Белерин се незаменливи.

Добар факт е што имаме силен спремен тим, а и добри замени со кои би требало да се носиме со Барса, барем дома.

Ја у никој случај не би сакал да ги видам Пер и Габриел заедно, зошто првиов е спор и доста често Кош го покрива тоа, а вториов знае доста глупи грешки да праи.
Ако би го играл Пер секако дека би сакал партнер да му биде Кош.

Незнам зошто се замарате за натпреварот со Барселона.
Ја немам ама буквално никакви очекувања од двомечов, и што побрзо заврши тоа подобро.

Исто мислам како @Cannon , нека ни помине редот што побрзо да ги ја тeраме борбата во лигата.

Ми текна на тој младиот Серж Гнабри. Дали има иднина кај вас ? Моментално сте го пуштиле во Вест Бромвич на позајмица. Едно време Венгер му даде неколку утакмици добра минутажа,не беше лош. Добро би било од наредна сезона пак да го стави во тим и да добива шанса од клупа или за куповите.

Го врати од Вест Бромвич. Моментално е кај нас, ама не е во конкуренција за прв тим. Му треба играње него, на ниво, а сега тој не е подготвен за прв тим на Арсенал. Венгер изјави дека ќе го пушти во Чемпионшип во втор дел од сезоната, па кај и да е, ќе замине некаде.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom