Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Кембел :D
From utter ****.
To not EPL level.
To ok but not good enough for Arsenal.
To decent, but not exciting enough.
To squad player.
To better than Ox.
To one of our most consistent performers.
To definite starter, with everyone fit.

All in the space of 10 games.

Joel mi bese edinstvena pozitivna rabota od vcera. Napravi i nekolku greski, no trcese, se trudese, klizna na nekolku pati :) a za vo napad si go biva, znae da dade finalen pas a i ima dobra zavrsnica. Se nadevam deka ke ja iskoristi sansata. Samo na Wenger da ne mu tekne Ozil desno da go stavi , Santi na 10 ili obratno, a Flamini da gi spoi so Kokelan. Edinstven ofanziven igrac na klupa ke ni bide Iwobi najverojatno.
I si ja iskoristi sansata :) toa posle kupot koga izgubivme 3-0. Osekogas mi se dopagase kako igrac, posebno po igrite so gi pokaza za reprezentacijata. Koj kur ke go cekas Ox da se razvie kako igrac, koga imas vakvi talenti. Steta sto nemozese i porano da dojde vo Arsenal, pa ke se smetase kako home grown igrac...so slednite igraci od latinska amerika, bg pasos i za godina vreme ke moze da si igra vo anglija, a ne vaka 4 god da se ceka za viza. [emoji1]

Ме интересира како ќе функционира средината со Ремзи и Ел Нени како пивот.

CYwOdzKWYAAjbI4.jpg

Венгер изјави денес дека подобро би било да се вратат повредените отколку да се купуваат нови играчи и кажа дека „немало да најде подобар играч од Велбек на пазарот“. Тоа во превод значи, толку од трансфер пазарот за ова зимо, освен евентуално замена за Дебуши.

Ќе се крстиме во Вилшер и Велбек, што не заиграле година дена, и прашање е кога ќе заиграат оти баш никој не знае кога ќе се вратат.

12509508_10201316674035203_2742817717164758876_n.jpg

Teшка битка ќе се води на гостувањата, многу тешка.

Добро е што Ст.Мери и Енфилд веќе ги поминавме.

Мора да се искупиме некако за глупо загубените бодови во саботата. Мора да извлечеме некаква победа, гајле ми е како, со најбезвезна игра, со автогол, непостоечки гол, од офсајд, најпедерски што може, да пукнат душманите.

Венгер изјави денес дека подобро би било да се вратат повредените отколку да се купуваат нови играчи и кажа дека „немало да најде подобар играч од Велбек на пазарот“. Тоа во превод значи, толку од трансфер пазарот за ова зимо, освен евентуално замена за Дебуши.

Ќе се крстиме во Вилшер и Велбек, што не заиграле година дена, и прашање е кога ќе заиграат оти баш никој не знае кога ќе се вратат.
Francis Coquelin, Jack Wilshere and Danny Welbeck are all back in training, but are several weeks from making a first-team return.
http://www.thetimes.co.uk/tto/public/football/article4666031.ece

Знам после што следува, тренинзи, па setback, па уклапање у тимот, особено за Велбек и Вилшир.

Oд ќе бидaм aктивен нa трaнсфер пaзaрoт дo немa дa нaјдaм пoдoбaр игрaч oд Велбек...
Ништo другaри здрaвје нaреднaтa сезoнa ќе се нaдевaме нa ПЛ титулa...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Реални да бидеме, не се сеќавам на тим кој купил повеќе од 2ца играчи во Јануари. Тежок период е јануари. Се засиливме каде што бевме најтенки. Вината на Венгер ќе ја бараме во мај, кога не купи кога требаше замени, и тоа во летниот преоден рок. Кога ќе видам претпоследно коло дека играме со Сити, а ако до тогаш немаме залиха на бодови, барем велам 4 бода пред нив... Тешко ќе е. Минатата сезона кога се израмнивме со нив, по бодови и атакувавме на второ место, паднавме во клучни моменти. Играње под притисок не е наша најдобра страна и неколку пати, на мечеви кога требаше да направиме разлика, ние губевме глупави бодови. Добро е што ни Сити немаат конзистенција сезонава. Лани, во истиот период Челзи имаше 6 бодови повеќе од нас.

А Венгер вика дека треба да пазиме на Лестер. Се сложувам. Во ваква Англија, како сезонава и Лестер е сериозен кандидат. Не заборавајте дека пред 2 години Венгер уште во октомври изјави дека Атлетико може да ја освои ЛШ. Таа година играа финале и примија гол за нерешено во 94та. Така да, од денес и ја Лестер го рачунам како фаворит за титула.

Добро е што Ст.Мери и Енфилд веќе ги поминавме.

Мора да се искупиме некако за глупо загубените бодови во саботата. Мора да извлечеме некаква победа, гајле ми е како, со најбезвезна игра, со автогол, непостоечки гол, од офсајд, најпедерски што може, да пукнат душманите.
a што добро видовме од Ст.Мери и Енфилд жити се?

Жиру во 4 години(скоро 4) има посигнато 5-10 гола помалку од Волкот, и има скоро двојно помалце утакмици. Мислам дека Волкот стварно треба малце да размисли што прави и да почне почесто да погодува. Ако почне да стрела и тој мислам дека нема да имаме полеми проблеми.
За со Стоук сакам Ел Нени да игра да видиме од што е направен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom