Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе го споредуваме РвП со Жиру. Дај да ги споредуваме Виера и Вилшер, и овие двајца во средина играа. Не ја имаа истата задача ама во средина играа.

Башка реално РвП ни даде можда 2 добри сезони, остатокот беше крпење. Џабе му беше целиот талент кога 2/3 од времето беше повреден.
Мож да го хејтаме до утре, и јас не го сакам, Ван Перси беше класа изнад Жиру, џабе дискутираме

Немора Жиру да дрибла само нека научат да центрираат подобро и хет трикови ќе почне со глава да дава.

BTW мислам дека Озил денес посебно во второ им ги сврте паметите на сандрленд. Мислам дека го немам видоно до сега толку да издржи со дриблинзите обично го оборале и ја губел топката. Едно време имавме 80% посед и тоа беше заслуга негова. Он Кош и Монреал ми се најстандардни со формата посебно монреал најконстантен ми е.

Инаку не ми е криво кога ќе изгубимо од некого доколку тој не надигра, криво ми е кога примамо глупи голови и се победуваме самите себеси. Е тоа стварно ми иде на живци кога примаме глупи фушерски голови, а тоа најчесто се случува кога ќе се опуштат нашите и не се сконцентрирани. Што би рекол Венгер не бевме доволно sharp. Кога играме сконцентрирано и дисциплинирано ретко кој може да не победи и надигра, али 5 минута кога ќе се олабават ни влага вода у уши и обавезно знаеме да примиме фушерски гол.

Очигледно тука сме поделени дека за едни Жиру е ворлд клас фудбалер,а за други е средна класа. Не слушнав дека е преслаб фудбалер, туку дека не е ништо екстра. Мое мислење е дека напаѓач кој не може да пружи +30 во една сезона, не е класа напаѓач.

Јас никаде не видов дека некој го прави Жиру ворлд клас.Многу едноставно е,добар играч,кој работи за тимот и ги обработува задачите дадени од менаџерот.Зицерите му се слаба страна,но играта со глава му е усовршена.Одамна Арсенал не е бил волку опасен од set pieces и тоа е благодарение на Жиру.Не е класа,но е веднаш зад класата и токму проблемот лежи овде што Арсенал како голем клуб потребно е да има класа напаѓач нешто што Жиру не е,а не дека не ја врши работата.Со класа ќе бидеме многу поконкретни и поопасни,а со тоа и поголеми шанси за титула ќе имаме.
Сосема друг проблем е што посебно летово немаше играч кој ќе можеше да биде апгрејд на Жиру и воопшто немаше класа на маркетот.

Нa пoчетoкoв нa сезoнaвa Oзил oд центaр сo петa му дaде тoпкa нa Жиру и oвoј сaм пред гoлмaн излезе, јa вoдеше тoпкaтa 3 метри, се уплеткa, се збркa и зa мaлце ќе јa усереше aкцијaтa. Акo вaс вaкoв нaпaѓaч ви е дoбaр зa тим кoј сaкa дa oсвoи ПЛ тoгaш oкеј, зa мене вaквиoт нaпaѓaч мoже дa биде сaмo зaменa вo мoментите кoгa ќе се бaрa нaпaѓaчoт дa пoмaгa вo oдбрaнa и дa грaди тoпкa зa дa зимa време, вo сите други случaи ни пoд рaзнo не би гo игрaл кaкo прв шпиц.
Јa не бaрaм oд нaшиoт нaпaѓaч дa тргне oд нaшиoт 5ерец и сите 10 прoтивнички игрaчи дa ги пoмине и дa дaде гoл сo нoжички, бaрaм сaмo дa знaе гoл дa дaде вo вaкви ситуaции кaкo пoгoре, бaрaм дa знaе дa јa вoди тoпкaтa бaрем 10 метри без дa јa изгуби пo пaт. Вaљдa не бaрaм мнoгу мaјку му стaрa...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Очигледно тука сме поделени дека за едни Жиру е ворлд клас фудбалер,а за други е средна класа. Не слушнав дека е преслаб фудбалер, туку дека не е ништо екстра. Мое мислење е дека напаѓач кој не може да пружи +30 во една сезона, не е класа напаѓач.

Како прво никој не го прави world class а како второ за други не е средна класа туку труп кој нема врска. Значи на темава го прават труп невиден што ни во втора лига не би се снашол. Кога игра он игра има тежина некако па колку и да сака нека се сопка и промашува зицери.

И за крај нека се сопкнува на топка и нека незнае 3 метра да истрча ама стварно ми е гајле се додека постигнува голови посебно да се тие одлучувачки.

Абе стварно не знам што се објаснувате со хејтериве на Жиру, џабе е за нив Жиру и 30 гола да даде сезона ќе остане труп. Тоа мислење им се темели само и САМО на првата сезона коа стварно Жиру беше useless, заслепени се од таа сезона што сеа шо и да прави Жиру ќе остане труп. Ја не го правам Ворлд клас ама не е ни приближно труп. И тие што викаат дека не заслужува да игра во Арсенал нека се преиспитаат па после нека зборуваат, за мене Жиру е тип на играч што заслужува да игра за Арсенал а под тоа мислам и од клупа да влегува оти он кога влегува од клупа ненормално голем буст дава на екипата.

Толку. Се одјавувам од темава за Жиру оти џабе јадам гомна само... Стварно е џабе за некои од тука. :D

Значи во ПЛ нема класа напаѓачи

Жиру може само да сонува 30 гола во една сезона :D И инисета и Меси и Озил сите да се позади него џабе е.

Само во наш фан клуб има поделби за секој играч посебно кој го поддржува. :D

I'm in. Ќе може и во живо да се пресметаме со антифановите на *играч* место да се караме по форумот. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom