Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Досаден последен ден од тρансфеρ пазаρот за нас чудно ми е малце κомшиите од плавата стρана уште повеќе се појачаа со Κваρдадо [emoji34] не Би било лошо Ρојс да го земеме[emoji39]

На чие место да игра Ројс,или на клупа да седи? Бидете реални малце..

Зошто да седи Ројс на клупа ?
Тешки ние да го купиме па ќе му го најдеме чарето.
Пример може да се игра формација :

-------Санчез/Волкот-------
Ројс--------Озил------Санчез/Волкот

Зошто да седи Ројс на клупа ?
Тешки ние да го купиме па ќе му го најдеме чарето.
Пример може да се игра формација :

-------Санчез/Волкот-------
Ројс--------Озил------Санчез/Волкот

Ма кој и да дојде Жиру не го вадам , каква работа врши човекот алал да му е.. Не знам оти секогаш у секоја формација го фадите, ептен потценет е

Ма кој и да дојде Жиру не го вадам , каква работа врши човекот алал да му е.. Не знам оти секогаш у секоја формација го фадите, ептен потценет е
Се случува да е корисен, не викам не за тоа, ама еве вчера за малце ќе ја заебеше перфектната асистенција на Озил и ја заеба шансата кога му пушти дупли пас на Ремзи место да шутне...
Тромав ми е и ме нервираат на моменти тие негови дупли пасови. Некогаш знаат да бидат прекорисни, ама некогаш знаат да ја ебат работата до немајкаде. Башка пак ќе повторам тромав е :D

Ептен лошите работи си ги забележал на Жиру вчера, асисентцијата на Озил, пасот на Казорла коа овој погоди статива. Ептен ретки се случаевите кога он промашува двоен , едина мана му е шо нема десна нога, и уште една работа , колку простор им дава на другиве играчи со неговото градење и чување топка. Санчез е тотална утка како напаѓач играше 1-2 утакмици не го бива :D

Ептен лошите работи си ги забележал на Жиру вчера, асисентцијата на Озил, пасот на Казорла коа овој погоди статива. Ептен ретки се случаевите кога он промашува двоен , едина мана му е шо нема десна нога, и уште една работа , колку простор им дава на другиве играчи со неговото градење и чување топка. Санчез е тотална утка како напаѓач играше 1-2 утакмици не го бива :D
Знам дека и Санчез и Волкот не се снаоѓаат моментално на таа позиција, ама на Волкот кога го продолжуваше договорот се збореше дека тоа било услов да го продолжи договорот. Ако го купиме Ројс ја би играл како што пишав погоре.
Ама ипак се збориме хипотетички зошто многу тешко дека ќе успееме ние да го купиме Ројс кога веќе за него е заинтересиран Реал...

Не за џабе Венгер купува високи и снажни играчи (Жиру,Саного и Велбек) кои не им се приоритет головите туку да им отвараат простор на останатите играчи. Погледнете ги сите голови на Санчез и ќе забележете дека Велбек/Жиру цело време навлекуваат по двајца и отвараат слободен простор за Алексис. Исто може да се каже и за Ремзи лани,благодарение на Жиру имаше таква голгетерска сезона. Алексис е звер за полушпиц или крило, за централен ќе треба сам да си креира шанса.

Искрено и јас многу го сакам Ројс ама ако дојде он некој ке мора да си оди.
Која ке си оди? Казолра? Вилшер? Ремзи? Волкот? Жиру? Санчез? Озил?
Имаме премногу играчи.
Волкот не е за напаѓач оти знае само во празно да трча и да дрипла само кога е залетан.Знае да дрибла и кога е во место ама тоа му е послаба страна.
Жиру и јас не би го сменил осве доколку не се купи некој како Левандовски.
Алексис нема мењавање видовме што се може човекот после само 20 утакмици и тоа во првата сезона во премиер лига.
Казорла сите го пцуевме сега си ги изедовме лајната.
Вилшер и предходно кажав дека ако сум јас на местото на Венгер ке го продадам.Од цел тим дефинитивно е најслаб,а и премногу се повредува како некоја балерина е.
Росицки јас би го задржал,има некоја чудна елеганција во фудбалот што неможеш очите да ги тргнеш од него,а дефинитивно неговото искуство ни е добредојдено.
Искрено ако веке се купува јас би купил добар лев бек, а за дмф позоцијата од кога почна да игра кокелин дефинитвно ме збуни.Незнам дали сакам он да биде прва или да се купи некој класа играч на таа позиција.

Добро единствен сум на фан клубов шо не го даам Вилшер ни за 150 милиони ? :D

Неспорен е фактот дека поседува огромен талент и е еден од ретките old school борци на терен. Па и тоа дека стварно го сака Арсенал. Ама не ќе е ни прв ни последен што си ја уништил кариерата ради тоа што не доволно се посветил. Нека си се среди прво во главата, се друго ќе си дое, до тогаш и 30мил за него се премија.

Кога ќе се врати ако не ја врати формата од тинејџерските години мислам дека ќе си остане само талент(случај Клеверли).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom