Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Значи тоа што моментално го игра Казорла, Озил неможе ни да го сонува. Не правиме муабет само за факинг асистенции, дај прегледајте ја денешнава утакмица и видете што правеше Санти напред и назад. 347893743 пати сам ја изнесе топката до нивна половина, со тоа неговите минијатурни чекори и фејк движења со телото, Озил не го може тоа, уствари дали 5 играчи во цела лига го можат тоа, Силва е еден од нив, Хазард и не ми текнува сеа одма некој друг.
Санти ви е сеоски Иниеста.

Озил е асистент и може да игра позади напаѓач али во тимов денес да беше Озил место Санти ќе не потепаа. Санти мора да игра прва постава, дали лево, дали плеј дали бокс то бокс неме интересира, ама како он и Росицки што може да одиграат и да исфрлат цела средина моментално во нашиот тим никој друг неможе.

Точно, ама ај па да се вратам на првиот пост што го пишав, пошто изглеа на ме дочитавте сите, изглеа застанавте после тоа Санти да не е во тимот :)

Играме против „посериозна екипа“ ... Ги имаш Алексис-Жиру-Тео во напад...имаш Кок ( или играч што ќе купиме и константно ќе игра како Кок моментално ) со Ремзи/Џек до себе...

Одликата на големети тимови е што чуваат играч, или во случај против одлични тимови 2ца играчи. Со тие тројца напред, и Рамбо/Џек од позадина, кој би го одбрал ти да е 5от играч? Санти или Озил.

Ја би го одбрал Озил од оваа причина.

* Алексис и Тео се затворени, Озил има простор и топка каде може да го проигра Жиру, кој е напред, или Жиру се враќа назад, повлекува играч за вртчување на Ремзи/Џек.

* Санчез/Тео и Жиру се маркирани, Озил или Тео/Алексис ја имаат топката, мора да ги затвараат....останува простор за втрчување од позадина на Ремзи/Џек што истовремено му остава простор на кој и да е од Алексис и Жиру да изградат позиција.

*Озил и Жиру се маркирани....Жиру повлекува играчи надвор или на ивица од шеснаестник....Тео/Алексис прави продор низ средина....маркираните губат чекор...од позади добиваш подршка и остануваш со 3 опции во напад.

Не го можеш истото со Санти. Санти ќе ја укочи, или ќе ја изигра на прва. Санти игра на инстинкт. Озил е далеку поголем „визионер“. И пак....правам муабет за НАПАД.

Кога е тесна, тврда утакмица, каде потребно е да се браниме, и ја би го играл Санти..али на сметка на напаѓачот, не на Озил :)

Скоро па сигурен сум дека некој од фан клубов ке го смени Венгер:aplauz:

А мене ми изгледа дека Венгер ке се обиде и двајцата да ги задржи у игра, на сметка на некој друг.
Да ставиш играч кој веќе месец и пол ти игра можеби у најдобрата форма откако е во клубот на клупа, а да не е заради одмор, е еднакво на самоубиство.

А мене ми изгледа дека Венгер ке се обиде и двајцата да ги задржи у игра, на сметка на некој друг.
Да ставиш играч кој веќе месец и пол ти игра можеби у најдобрата форма откако е во клубот на клупа, а да не е заради одмор, е еднакво на самоубиство.

Ме заебаваш ? :mad:

добро некој воопшто се замара да ме чита ?! пола саат ја објаснувам дека не мислам на сеа одма, од наредна утакмица...најнормално дека треба да игра Санти коа е во форма за 10 пати да одговорам на истото прашање :yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid: ма ај гит таму....и ја сум нашол паметен да се прам:facepalm:

Точно, ама ај па да се вратам на првиот пост што го пишав, пошто изглеа на ме дочитавте сите, изглеа застанавте после тоа Санти да не е во тимот :)

Играме против „посериозна екипа“ ... Ги имаш Алексис-Жиру-Тео во напад...имаш Кок ( или играч што ќе купиме и константно ќе игра како Кок моментално ) со Ремзи/Џек до себе...

Одликата на големети тимови е што чуваат играч, или во случај против одлични тимови 2ца играчи. Со тие тројца напред, и Рамбо/Џек од позадина, кој би го одбрал ти да е 5от играч? Санти или Озил.

Ја би го одбрал Озил од оваа причина.

* Алексис и Тео се затворени, Озил има простор и топка каде може да го проигра Жиру, кој е напред, или Жиру се враќа назад, повлекува играч за вртчување на Ремзи/Џек.

* Санчез/Тео и Жиру се маркирани, Озил или Тео/Алексис ја имаат топката, мора да ги затвараат....останува простор за втрчување од позадина на Ремзи/Џек што истовремено му остава простор на кој и да е од Алексис и Жиру да изградат позиција.

*Озил и Жиру се маркирани....Жиру повлекува играчи надвор или на ивица од шеснаестник....Тео/Алексис прави продор низ средина....маркираните губат чекор...од позади добиваш подршка и остануваш со 3 опции во напад.

Не го можеш истото со Санти. Санти ќе ја укочи, или ќе ја изигра на прва. Санти игра на инстинкт. Озил е далеку поголем „визионер“. И пак....правам муабет за НАПАД.

Кога е тесна, тврда утакмица, каде потребно е да се браниме, и ја би го играл Санти..али на сметка на напаѓачот, не на Озил :)

Мојсо, ама мора бе некој на Озил да му ја даде таа топка за да он изигра. Без Санти (или некој кој игра како Санти) нема да можеме да ја изнесеме топката од половина. Тоа ми е муабетот. Нема фајде од Озил ако нема кој да ја пренесе до Озил. И покрај тоа што играат слична позиција едниот е ептен офанзивно ориентиран и е далеку подобар (или барем треба да биде подобар) во final third, додека другиов е баш бокс-ту-бокс последниве 2 месеци, го има секаде.

За утакмица како денешната јас секогаш би го одбрал Санти затоа што добиваш на играч кој знае да задржи топка и да одигра дефанзивно, наспроти визионерот во нападот.

Кога веќе би играл крило Озил,нека игра десно.Лево ептен ми е лимитиран и плус во Реал е играл десно.

И јас мислам дека ќе ги игра двајцата, и лани играа двајцата со тоа што Санти играше лево најчесто, ма да и Озил играше лево понекогаш.

Мала веројатност има но јас би сакал да го видам Санти да игра б2б, она што го играше против Стоук да ја контролира играта да ја изнесува топката а Месут пред него.

На Озил му фали подвижност, му фали малку defensive work и му фали агресија. Санти vs. Озил за мене е секогаш Озил затоа што како што кажа Мојсо, Озил е визионер, затоа што многу ретко греши подавања и затоа што делува „од сенка“. Озил, ако веќе го игра Венгер, според мене треба да е cam, а не крило затоа што кога игра крило неговите способности се многу поограничени во главно поради тоа што не е многу брз и жилав.

дај линк некој за Подолски што викаат за него?
@Makedonec_7 што ќе кажеш за ова, или пак за Казорла, уште ли сметаш дека требаше да го шитнеме ?
:D

Категорично не. Сменав мислење, за 100%. Но не мислам дека Озил треба туку така да добие шанса пред Казорла.

Да не ги цитирам сите посебно, не го мразам Озил, ниту сум против него. Едноставно мислам дека Казорла ја врати формата од првата сезона и тоа е тоа. Ќе игра и Озил, нормално, но никако, никако не треба да добие шанса само дека е 50.000.000. Нели ? Не е се во парите. А дека е класа Озил е класа.[DOUBLEPOST=1421625941][/DOUBLEPOST]
добро некој воопшто се замара да ме чита ?! пола саат ја објаснувам дека не мислам на сеа одма, од наредна утакмица...најнормално дека треба да игра Санти коа е во форма за 10 пати да одговорам на истото прашање :yid::yid::yid::yid::yid::yid::yid: ма ај гит таму....и ја сум нашол паметен да се прам:facepalm:

А ако ја игра цела сезона вака ? Шо прајме ?

Категорично не. Сменав мислење, за 100%. Но не мислам дека Озил треба туку така да добие шанса пред Казорла.

Да не ги цитирам сите посебно, не го мразам Озил, ниту сум против него. Едноставно мислам дека Казорла ја врати формата од првата сезона и тоа е тоа. Ќе игра и Озил, нормално, но никако, никако не треба да добие шанса само дека е 50.000.000. Нели ? Не е се во парите. А дека е класа Озил е класа.[DOUBLEPOST=1421625941][/DOUBLEPOST]

А ако ја игра цела сезона вака ? Шо прајме ?

Ќе браниме магистратура ебате....ќе се радуваме шо да праиме ?! шо зар лошо ќе ни биде да покрај санчез уште еден во тимот се реши да дава ебени амди бајрамовски 109.5 % од нив

Браво за дискусијава последниве страни,откога сум на форумов се нема десено воа :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom