Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Заслужена победа и се беше супер, само да не се летаме многу :D
Само Ремзи да се врати на точни пасови и се ќе биде таман.

Bacary Sagna heatmap vs Arsenal

B7pt77-CMAA0oWg.jpg

Заслужена победа и се беше супер, само да не се летаме многу :D
Само Ремзи да се врати на точни пасови и се ќе биде таман.

Ремзи, да. Тој однапред го размислува следниот потег. Значи, тој си мисли дека додавањето кое го прави е точно и трга напред за да му дај повратна топка. Да се разјасниме, таквото размислување е само на победници и на лидери, али во случајот со Ремзи мислам дека само самодовербата е проблем, и ништо повеќе. Кога ќе добие мечеви и 100% фитнес мислам дека ќе се врати. Лани си наметна висок стил и затоа сега Ремзи ни е блед. Но кога Казорла игра како препороден, само затоа што е стандарден, знам дека и со Ремзи ќе се случи истото. Со ваква дисциплина како денес, можеме да победеме секого и секаде.

Жиру = Желка , никаква помош ,неколку добиени дуели друго ништо.
На негово место Алексис , Озил во игра другите не треба да се пипнат .. :)

Жиру 11 утакмици = 6 гола
Фалкао 13 утакмици = 3 гола
Дај боже да го купат :icon_mrgr:

А Ремзи стварно мора да се подобри,денеска беше најлош на терен.

Уфф кој мерак ми се направи,не за друго туку оти Карагер и Невил само јадат лајна за арсенал е сега најубаво си ги изедоа.Уште минатата недела викаа не гледале човек што може да го запре Силва,Агуеро -Кокелин бил детеште сигурна победа за Сити и дрн дрн.Има ли некој видео или кога коментираат да постира некој тука да видам сега што ке кажат?

Жиру 11 утакмици = 6 гола
Фалкао 13 утакмици = 3 гола
Дај боже да го купат :icon_mrgr:

А Ремзи стварно мора да се подобри,денеска беше најлош на терен.
Според мене Окс беше најлош, едноставно како да го немат тој Окс од пред 2 сезони шо правеше продори,и со леснотија влегвеше во нивни 16тник, денешниов(не само денес со сити туку цела сезона) Окс премногу греши офанзивно,лоши пасови, лошо градење, непромислени спринтови итнт. Млад и се надевам дека ќе се среди затоа шо мислам дека е далеку од својот полн потенцијал.

Според мене Окс беше најлош, едноставно како да го немат тој Окс од пред 2 сезони шо правеше продори,и со леснотија влегвеше во нивни 16тник, денешниов(не само денес со сити туку цела сезона) Окс премногу греши офанзивно,лоши пасови, лошо градење, непромислени спринтови итнт. Млад и се надевам дека ќе се среди затоа шо мислам дека е далеку од својот полн потенцијал.

Тој Окс играше на крило, овој игра повеќе централно. Тогаш играше позиција иста како Тео што ја игра со тоа што не толку често влегуваше во шеснаестник како лажна 9ка. Го трансформира во нешто како Росицки.

Точно, греши во пасовите, ама ја имаа таа експлозивност и агилност а пред се самодоверба и храброст ( да не речам мадиња :D ) да проба ретарирани потези што комотно можат да исфрлат 2-3ца играчи од другиот тим. Далеку е од потенцијалот, ама е доста добар. А тоа што не прави продори или не покрива толку во одбрана е пошто игра различна улога, а другите не си ја вршат својата. Денеска баш беше добар, само затоа што Кок и Ремзи си ја бркаа работата да ја покриваат 4ката. Со Фламини и Артета доаѓа до израз тоа што ти го зборуваш пошто не доволно добро покриваа.

on if this result changes his plans for the transfer window…
We are still looking, yes.

on if he’s made any progress in the window…
Unfortunately no, but if you have a good idea, you can text me somewhere to the club!

Класика чичо. :LOL::LOL:[DOUBLEPOST=1421615012][/DOUBLEPOST]Него Подолски растура за Интер гледам. Го тролаат германците на велико, нека си се врати во Келн :sneaky:.
Дај нека најде некој гифче од слаломот на Санти низ цела постава на Сити. Неверојатен беше денес Санти.[DOUBLEPOST=1421615081][/DOUBLEPOST]
zp_21_8290.jpg

zp_15_6180.jpg

Последно уредено:
Мене не ми се допаѓа тоа што Санчез на големи утакмици го нема.

@zee German Јас мислам дека тоа со Окс се должи на се повеќе дефанзивната задача која ја добива во тимот. Да се разбериме, не го бранам, ниту оправдувам, но добива многу задачи во одбрана и ги исполнува. То му е предноста пред Тео. Тео би добивал шанса против екипи кои што се аутсајдери, а во вакви дерби мечеви на гостински терен каде што не би требало да губиме, мислам дека Окс е измислен. Го претвори во работник по терен, нешто налик Милнер. И Милнер во Вила беше најдобар стрелец, но за потребите на тимот се жртвува. Истото и кај нас е со Окс. Team player e скроз.[DOUBLEPOST=1421620323][/DOUBLEPOST]
Мене не ми се допаѓа тоа што Санчез на големи утакмици го нема.

Првата со Сити ја заборај ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom