Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не е дека го нема. Тој пак си ја игра неговата стандардна игра. Ама кога играме против „големи тимови“ колку што на него се става акцент од страна на протвничкиот тим, толку и Венгер пробува само привидно да прави да тој ја контролира играта.

Пример:
* играме против рандом екипа, Санчез добива топка, одма оди кон голот
* играме против посериозен противник, Санчез добива топка, гледа дали има пат до голот, ја пимпла, го дуплираат ја подава

Тоа што „го нема“ им остава простор на другите да се докажат. Усвари ја брка работата што еден класичен напаѓач треба да ја брка, што Жиру ја брка. Ниту еднаш денес ни Жиру ни Алексис беа маркирани од само еден играч. Проблемот е што е единствениот „класа“ играч моментално и е голем ризик да се потприш, да се надеваш дека остатокот од тимот ќе изигра како треба. Денес ја добивме ради одбраната. Нападот и средината ни беа тиња. Друго е да во стартна 11ка ги имаш и Алексис и Озил и Тео + напаѓач. Ни дозволува да си ја играме играта, пошто не би маркирале со двајца, а ако веќе го направат тоа, им остава на другите двајца далеку повеќе простор. :)

Од досега покажаното, тим составен од Кок/Ремзи/Џек било кој двајца од овие тројца, плус Озил пред нив, Санчез и Тео по крила и Жиру искрено мислам дека е незапирлив напад :)

Не е дека го нема. Тој пак си ја игра неговата стандардна игра. Ама кога играме против „големи тимови“ колку што на него се става акцент од страна на протвничкиот тим, толку и Венгер пробува само привидно да прави да тој ја контролира играта.

Пример:
* играме против рандом екипа, Санчез добива топка, одма оди кон голот
* играме против посериозен противник, Санчез добива топка, гледа дали има пат до голот, ја пимпла, го дуплираат ја подава

Тоа што „го нема“ им остава простор на другите да се докажат. Усвари ја брка работата што еден класичен напаѓач треба да ја брка, што Жиру ја брка. Ниту еднаш денес ни Жиру ни Алексис беа маркирани од само еден играч. Проблемот е што е единствениот „класа“ играч моментално и е голем ризик да се потприш, да се надеваш дека остатокот од тимот ќе изигра како треба. Денес ја добивме ради одбраната. Нападот и средината ни беа тиња. Друго е да во стартна 11ка ги имаш и Алексис и Озил и Тео + напаѓач. Ни дозволува да си ја играме играта, пошто не би маркирале со двајца, а ако веќе го направат тоа, им остава на другите двајца далеку повеќе простор. :)

Од досега покажаното, тим составен од Кок/Ремзи/Џек било кој двајца од овие тројца, плус Озил пред нив, Санчез и Тео по крила и Жиру искрено мислам дека е незапирлив напад :)

Казорла на клупа ? Во кој универзум ? Озил нека си седи на клупа, се додека не се докажи на тренинг, па да добие шанса во игра.

Едит: Оспина мислам дека ќе се зацврсти на позцијата голман бр.1.

Јас мислам и Кокелин ке си завцрсти позиција после играва денеска.

А со Ливерпул,Манчестер,Челзи и денес со Сити?

Дај бе за Санти...пред сезона, па и до пред месец два 90% викавте(ме) голем кур ако замине....форма е ова на Санти...Санти ќе ротира со Озил....исто како што Кок-Ремзи-Џек би ротирале...исто како Велбек-Жиру...

Дај бе за Санти...пред сезона, па и до пред месец два 90% викавте(ме) голем кур ако замине....форма е ова на Санти...Санти ќе ротира со Озил....исто како што Кок-Ремзи-Џек би ротирале...исто како Велбек-Жиру...

Не заебавај сеа и ти. Пред сезона. И пред 2 години викавме дека не го бива Рамзи, па ете лани шо покажа. Не не ебај сеа. Санти нема теорија да седне на клупа, се додека ни е најдобар играч. А моментално во овие два месеца, Е. Рамо до рамо со Санчез. Тоа не го викам само јас. Ете и Анри го рече. А тој сигурно знај поќе од тебе.

Играч од калибарот на Озил не е за на клупа. Не викам дека ако игра лошо дека не треба да биде седнат ама не би му дал предност на Казорла пред Озил, пред се зошто Озил си е Озил, како што вика Венгер, визионер е.

on if this result changes his plans for the transfer window…
We are still looking, yes.

on if he’s made any progress in the window…
Unfortunately no, but if you have a good idea, you can text me somewhere to the club!

Класика чичо. :LOL::LOL:[DOUBLEPOST=1421615012][/DOUBLEPOST]Него Подолски растура за Интер гледам. Го тролаат германците на велико, нека си се врати во Келн :sneaky:.
Дај нека најде некој гифче од слаломот на Санти низ цела постава на Сити. Неверојатен беше денес Санти.[DOUBLEPOST=1421615081][/DOUBLEPOST]
дај линк некој за Подолски што викаат за него?
@Makedonec_7 што ќе кажеш за ова, или пак за Казорла, уште ли сметаш дека требаше да го шитнеме ?
:D

Играчите треба да играат според формата, нема смисла да се седнува Санти на клупа само оти Озил е здрав, има утакмици сите ќе се изнаиграат, а со нашата среќа со повреди уште повеќе. А и од кај знаеме дека Санти ќе игра до крај вака, затоа постојат ротации и измени, а колку на Озил позицијата му е помалку загарантирана, толку повеќе ќе се труди и ќе игра подобро и пофокусирано.

Се согласувам 100% со @Mojso за Санчез, се фокусираат противниците на него, но отвара простор, иако денеска стварно не играше најдобро, но ве молам, нема простор за критика, човекот има учествувано повеќе од 50% од головите кои ги има дадено тимот, а лред се има карактер на борец. Па и ако на 30 утакмици игра ѕверски и носи победи, нека преземе на 6 утакмици и некој друг малце одговорност.

Во другите 10% спаѓам јас. :)
Во тие 90% 85% припаѓаат на Битолчанецов.

Не заебавај сеа и ти. Пред сезона. И пред 2 години викавме дека не го бива Рамзи, па ете лани шо покажа. Не не ебај сеа. Санти нема теорија да седне на клупа, се додека ни е најдобар играч. А моментално во овие два месеца, Е. Рамо до рамо со Санчез. Тоа не го викам само јас. Ете и Анри го рече. А тој сигурно знај поќе од тебе.

Пред сезонава, моја грешка, сум го испуштил тоа „ва“ :)

Иначе ја не праев муабет дека толку, од следа утакмица мора да ни е таа формацијата. Не ни може пред се. Ниту Озил и Тео се фит, нити Џек е здрав....Па и кога ќе се, пак зависи се од формата, од тоа против кој противник играш. Сценариото беше, во иделен случај кај што се здрави сите, таа формација е најдоброто што може тимот да го извади. Тоа ќе се МОЖЕБИ 50% од утакмиците. Значи не правиме муабет за секоја утакмица, дека на секоја утакмица иаме иста стартна 11ка. Така не се освојува титула. Барем не во Англија. Со исти 11 може во Шпанија, Германија, Франција...во Англија не. Муабетот ми беше за напад.

А за тоа кој е подобар дали Санти или Озил, се е перспектива ваљда. 3-4 утакмици на Озил на врвно ниво, како овие на Санти одма ќе се смени мислењето :) А Озил, повеќе би пасувал во формација со Алексис и Тео, него ли Санти. Ако ништо друго тогаш поради самиот факт дека Санти ја сака топката кај него исто онолку колку Тео и Санчез, ако не и повеќе, кад Озил е дистрибутер.

Значи тоа што моментално го игра Казорла, Озил неможе ни да го сонува. Не правиме муабет само за факинг асистенции, дај прегледајте ја денешнава утакмица и видете што правеше Санти напред и назад. 347893743 пати сам ја изнесе топката до нивна половина, со тоа неговите минијатурни чекори и фејк движења со телото, Озил не го може тоа, уствари дали 5 играчи во цела лига го можат тоа, Силва е еден од нив, Хазард и не ми текнува сеа одма некој друг.
Санти ви е сеоски Иниеста.

Озил е асистент и може да игра позади напаѓач али во тимов денес да беше Озил место Санти ќе не потепаа. Санти мора да игра прва постава, дали лево, дали плеј дали бокс то бокс неме интересира, ама како он и Росицки што може да одиграат и да исфрлат цела средина моментално во нашиот тим никој друг неможе.

Аман бе од тебе. Викаше кога можеше да се шитне Санти требаше да се шитне сеа па него најмногу го браниш, или па го нејќеш Озил. Незнам. Факт е дека Озил нема да дреме на клупа во остатокот од сезоната, дадени се 50+ милиони за еден од најдобрите плејмејкери во светот и Венгер е свесен за тоа. Ќе ротираат и двајцата, играме и ЛШ и ФА куп и ПЛ има уште доста мечеви до крајот.

10801663_10152686856253651_3713780015487952926_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв