Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ако се два месеци премија се. Десно ќе покрие Чејмберс и тоа солидно. Ако случајно дојде до повреда на Пер или Косиелни, Чејмберс ќе покрие таму, а Белерин десно. Тоа е таа опција која ни останува. Едно не ми е јасно, ако знаеше Венгер дека нема да купи уште еден дефанзивец зошто го даде Џенкс на позајмица !?

И уште нешто, зошто не му дава шанса на Кембел лево ?! Како лев напаѓач ? Никако да разберам. Санчез го спрема за таму ?!

Шчезни/Оспина
Чејмберс-Пер-Кош-Гибс
Артета-Џек
Ремзи
Алексис-Велбек-Тео

Вака би играл јас овие два месеци, и би му дал шанса на Оспина да покаже и докаже дека може да го седне Шчезни на клупа.

Волкот сам има изјавено дека десната страна му лежи многу повеќе Санчез ќе оди лево. Ремзи Вилшир и Озил САМО и САМО како АМФ со Волкот Санчез и Велбек ќе бидиме страшни

Така де, се подразбира то, обратно ми се виде мене. А Артета внуче ? Да не полнат? Озил на клупа, за толку си има прикажано.

Белерин и Хајден имаат ли барем малце квалитет за првотимски утакмици, оти очигледно е дека ќе треба и на нив да сметаме во одбраната, барем до јануари, а после може ќе му текне на Венгер дека не се играат 60 утакмици со двајца штопери.

Нема место за Артета според мене, ќе игра по некоја утакмица ама не како лани. Озил мора да игра инаку цела кривица ќе оди на Венгер ќе го изедат за парите шо ги даде. И ја не го обожавам Озил ама не е негова кривица шо игра крило. Мислам дека Ремзи Вилшир и Озил ќе бидат стандард во средина со тројцата напред кога ќе се врати Волкот кој по едфиниција е прва постава скоро и загарантирано. Казорла ќе влегува за Озил оти овај нема теорија 90 минута да игра секоја утакмица. кембел изгледа ќе си игра само во куповите и Подолски исто...Чамбо со Волкот и Санчез ќе заменуваа Јаја поарно да не влага ич.
То би било во глобала

Мислам дека Оспина ќе ги брани куп и ЛШ натпреварите според изјавите на Венгер кога го потпишавме. Фламини и Озил се во катастрофална форма и треба да не се инати стариот и конечно да ги седне, Росицки нема смисла да скапува на клупа без да добива шанса.
Ја би играл вака против Дормунд:
Велбек
Санчез Росицки Санти Гибс
Артета
Окслејд Кос Пер Џемберс
Оспина

На Озил му требаат утакмици за да ја дигне формата. Кога ќе се опорави Волкот најверојатно ќе си се врати на својата позиција. Вака, очигледно е дека Венгер верува дека Озил на лево може повеќе да понуди од Подолски или Кембел.

На Озил му требаат утакмици за да ја дигне формата. Кога ќе се опорави Волкот најверојатно ќе си се врати на својата позиција. Вака, очигледно е дека Венгер верува дека Озил на лево може повеќе да понуди од Подолски или Кембел.

Од Подолски верувам дека може повеќе да понуди, за Кембел не знам, мора да го видиме Џоел барем на една утакмица за да судиме.

Среден ред како шо вика мкганер со Озил, Ремзи и Вилишир звучи одлично, но во таков состав би дувала промаја од сите страни со оглед дека ниеден од овие тројца нема да стои позади и да ја чува задната четворка. Во моментов, колку и да е ограничен и спор, Артета е најдобар избор од овој фонд играчи за позицијата последен играч во среден ред.

Не заебавајте со Вилшир, Ремзи и Озил на средина. Еден од Артета/Фламини МОРА да игра. Кога би бирал меѓу овие двајца би го бирал Артета. Џек не е дораснат за класичен ДМФ.

Не заебавајте со Вилшир, Ремзи и Озил на средина. Еден од Артета/Фламини МОРА да игра. Кога би бирал меѓу овие двајца би го бирал Артета. Џек не е дораснат за класичен ДМФ.

А нели Хоџсон го играше таму на последната утакмица на Англија?

Играше таму, колку шо се сеќам.

Оти не ги пратиш Англија, сега пола тим им е од играчи на Арсенал ;), помина веќе времето кога француската репрезентација=Арсенал

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom