Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не ја гледав утакмицата, по коментарите шо ги читам работата пак била топло-ладно, ама сме можеле да победиме.

Но најозбилно, ако Озил игра лошо треба да седне на клупа или да игра во средина, вака ниту имаме продорност на левата страна со него ниту го користиме него правилно, џабе пропаѓа и играта и 42 милиони дадени за него.

А ако Дебушо е подолго отсутен, Чемберс ќе го мења и после тоа немаме ниеден играч замена за Кос и Пер, ама сите знаевме дека ни треба дефанзивец не знам Венгер како мисли да ја истера сезоната вака.
Одлично изиграна партија.Имавме поголем број на шанси од Сити и доминантност на средината од теренот, сите шанси на Сити дојдоа преку контри.Мечот го започнавме како да е финале ЛШ,јако темпо,висок пресинг и голема пожртвуваност тотално ги надигравме во првите 20 минути,чудо беше што не дадовме гол, после тоа стигна казната од контра по што опадна темпото и се отиде на полувреме со 0:1.Второто го започмавме исто како првото полувреме,баш кога почна малку да опаѓа играта стигна голот на Вилшир тоа ги крена играчите падна и вториот гол по што имавме и одлична шанса на Ремзи при перфектно проигрување од Вилшир која не ја искористи.Негде околу 80 минута стигна повредата на Дебуши при што имаше 2-3 минути прекин на играта што комплетно ни го уништи темпото и налетот кој го имавме по голот на Санчез,тоа го искористија Сити имаа некоја полушанса и дадоа селски гол од прекин по што имаа одлична шанса во 90+ минута ама Шчежни спаси.Се на се не беше толку лошо колку што изгледа по коментарите.
пс:Вилшир немал подобра партија во дресот на Арсенал.
ппс:На 0:0 Велбек имаше 1 на 1 со Харт и погоди статива.

Последно уредено од модератор:
Nemoj da me jebesh bre, koj crni shansi. Da gi pogodea stativite vo 90ta i 92ra kje videvme ubavo. Debakal i doma kako malce da ni se lanskite. Ne se blamiraj, povekje shansi sme imale. Koj shansi, onaa koja Welbeck trebashe da ja pogodi ? Da ne ja brojam onaa na Silva pri 1-0. Nemame prepoznatliva igra, se barame seushte. Eksperiment se ovie mechevi. Dodeka nie eksperimentirame so Welbeck komshiite so Costa se odlepija na duplo pokje poeni od nas. Ne znam koga kje sfatime deka ubavata igra ne se rachuna kako trofej. I to posrano 4to mesto vo koe igrame 37842981 godini po red.

Прво многу глупи голови примивме...
Второ, Џек супер играше денес ама за мене мен оф д меч е Алексис, едноставно сегде го имаше посебно во прво полувреме.
Трето, гифови од моментот коа Санчез тројца ги смота и од ситуацијата кога од пола терен до 16етник се издрибла ?

Nemoj da me jebesh bre, koj crni shansi. Da gi pogodea stativite vo 90ta i 92ra kje videvme ubavo. Debakal i doma kako malce da ni se lanskite. Ne se blamiraj, povekje shansi sme imale. Koj shansi, onaa koja Welbeck trebashe da ja pogodi ? Da ne ja brojam onaa na Silva pri 1-0. Nemame prepoznatliva igra, se barame seushte. Eksperiment se ovie mechevi. Dodeka nie eksperimentirame so Welbeck komshiite so Costa se odlepija na duplo pokje poeni od nas. Ne znam koga kje sfatime deka ubavata igra ne se rachuna kako trofej. I to posrano 4to mesto vo koe igrame 37842981 godini po red.
Нормално дека и Сити ке створи шанси не играме против ВБА.Сепак не бевме надиграни како што беше случај претходната сезона против топ 4 тимовите.

тотално ги надигравме во првите 20 минути,чудо беше што не дадовме гол
Чудо е, кога при толку „јака“ игра не створивме ниедна шанса :icon_lol: - онаа на Велбек беше при лошо додавање назад на некој од играчите на Сити.[DOUBLEPOST=1410631982][/DOUBLEPOST]
и дадоа селски гол од прекин
Не беше селски голот, туку нашата одбрана:

10704005_584548011655644_6642833314409909226_n.jpg

Последно уредено:
Одлично изиграна партија.Имавме поголем број на шанси од Сити и доминантност на средината од теренот, сите шанси на Сити дојдоа преку контри.Мечот го започнавме како да е финале ЛШ,јако темпо,висок пресинг и голема пожртвуваност тотално ги надигравме во првите 20 минути,чудо беше што не дадовме гол, после тоа стигна казната од контра по што опадна темпото и се отиде на полувреме со 0:1.Второто го започмавме исто како првото полувреме,баш кога почна малку да опаѓа играта стигна голот на Вилшир тоа ги крена играчите падна и вториот гол по што имавме и одлична шанса на Ремзи при перфектно проигрување од Вилшир која не ја искористи.Негде околу 80 минута стигна повредата на Дебуши при што имаше 2-3 минути прекин на играта што комплетно ни го уништи темпото и налетот кој го имавме по голот на Санчез,тоа го искористија Сити имаа некоја полушанса и дадоа селски гол од прекин по што имаа одлична шанса во 90+ минута ама Шчежни спаси.Се на се не беше толку лошо колку што изгледа по коментарите.
пс:Вилшир немал подобра партија во дресот на Арсенал.
ппс:На 0:0 Велбек имаше 1 на 1 со Харт и погоди статива.

Утакмица на животот му беше со Свонси 1-0 на Емирати само не се сеќавам што натпреварување беше. :)

Подобро изигравме од претходните три, се гледа дека треба уште наштимувања и воигрувања за да влеземе во вистинска форма.

Чудо е, кога при толку „јака“ игра не створивме ниедна шанса :icon_lol: - онаа на Велбек беше при лошо додавање назад на некој од играчите на Сити.[DOUBLEPOST=1410631982][/DOUBLEPOST]Не беше селски голот, туку нашата одбрана:

10704005_584548011655644_6642833314409909226_n.jpg
Многу глуп гол примивме,да не ја закачеше Шчежни немаше да влезе,Фламини ке расчистеше. Поставеноста на сликата е ок пошто зонско маркирање при прекини играме.
Првите 20 минути можеби немавме 100% шанси ама имавме голема иницијатива,агресивност ги притиснавме неможеа топка да изнесат.Лампард и Милнер топка не видоа само по некоја контра Навас што ке истрчаше.И грешката за стативата на Велбек дојде како резултат од пресингот што го игравме.[DOUBLEPOST=1410638541][/DOUBLEPOST]Wilshere at his best!
https://vine.co/v/Oanrag7qMP0

Последно уредено од модератор:
За вториот гол мислам дека Чемберс требаше да го преземе Демикелис, така да на негова душа е голот. Лани со зонска мислам дека имавме најмалку примени голови од прекини. Ќе се уиграат затоа што имаме неколку нови играчи во одбрана, а и на секој натпревар досеа примаме гол уште на првиот шут кон гол.

Него што правиме со Фламини, стана ептен бескорисен, а и Ремзи и Озил со некои свои замисли си ја губат топката и Фламини во тој случај исто ко да не постои.

Поставеноста на сликата е ок
Поставеноста е ок, не е ок што на наши 10 играчи против нивни 4 го оставивме Демикелис да не праша каде сакаме да ни ја бапне.

И преку таквото веќе од „добра игра“, „посед на топка“, „доминација“ без создавање на конкретна шанса за гол.

Поставеноста е ок, не е ок што на наши 10 играчи против нивни 4 го оставивме Демикелис да не праша каде сакаме да ни ја бапне.

И преку таквото веќе од „добра игра“, „посед на топка“, „доминација“ без создавање на конкретна шанса за гол.
Конкретно за сликата ти одговорив,секако дека имаше некоја грешка во одбранат кога Демикелис остана сам.
Треба уште уигрување ама во нагорна линија ни оди играта,до сега најдобар натпревар ни е сезонава дупки бевме со турците и против Лестер а денеска во најмала рака рамноправни против шампионот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom