Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Во која смисла посигурен ? Да, посигурен од лани, да. Сите би биле. Но треба уште многу фурни леб за да стани голман кој ќе може да добие утакмица за тимот. Ја на пример, не паметам да одрбранил пенал. Пример велиме. Супер е оваа сезона, да, но треба да учи уште многу.

--- надополнето: 19 јануари 2014 во 15:53 ---

Во која смисла посигурен ? Да, посигурен од лани, да. Сите би биле. Но треба уште многу фурни леб за да стани голман кој ќе може да добие утакмица за тимот. Ја на пример, не паметам да одрбранил пенал. Пример велиме. Супер е оваа сезона, да, но треба да учи уште многу.

Против Удинезе пеналот што не однесе у ЛШ не го памтиш?

Сега не одма да ми се нафрлите и да бараме виновници за џабе, ко ги нема. И јас не би го менувал Војчех, од едноставна причина што после Леман конечно најдовме голман за прв тим. За разлика од лани, целиот тим е позрел и целиот тим е поискусен. Позицијата на табелата тоа и го докажува покрај вака жестока и покрај вака голема конкуренција. Го паметам и тој пенал, да, кој му го одбрани на Ди Натале и тоа многу добро, но не беше за директен пласман понатаму, бидејќи ако се сеќавам го добивме во двата дуели, и на Емирати и на Фриули. Но, не ми е тоа поентата. Имаме сигурна одбрана пред него, и заради тоа тој нема толку многу работа. Но сезонава, тој многу потфрли особено во грешни проценки и при нафрлувања. Па пред некое коло го удри играчот и топката се одби некој cm покрај голот. Ами ако беше внатре ? Не барам во сеното играл, бидејќи целиот тим функционира супериорно, а сигурен сум дека Венгер знае како треба со него. Ета јас лично најголем напредок гледам во Пер и Косиелни, особено Косиелни кој беше многу лош и правеше грешки, но ете. Тој и Ремзи за мене имаат најголем напредок во овој тим, иако сите играат на високо ниво.

Друго, овие голови на Казорла и тоа како ни требаат сега. Лани имаше +10 голови, и тие голови ни требаат баш сега, во овој период на февурари и март. И на Подолски.

Сега не одма да ми се нафрлите и да бараме виновници за џабе, ко ги нема. И јас не би го менувал Војчех, од едноставна причина што после Леман конечно најдовме голман за прв тим. За разлика од лани, целиот тим е позрел и целиот тим е поискусен. Позицијата на табелата тоа и го докажува покрај вака жестока и покрај вака голема конкуренција. Го паметам и тој пенал, да, кој му го одбрани на Ди Натале и тоа многу добро, но не беше за директен пласман понатаму, бидејќи ако се сеќавам го добивме во двата дуели, и на Емирати и на Фриули. Но, не ми е тоа поентата. Имаме сигурна одбрана пред него, и заради тоа тој нема толку многу работа. Но сезонава, тој многу потфрли особено во грешни проценки и при нафрлувања. Па пред некое коло го удри играчот и топката се одби некој cm покрај голот. Ами ако беше внатре ? Не барам во сеното играл, бидејќи целиот тим функционира супериорно, а сигурен сум дека Венгер знае како треба со него. Ета јас лично најголем напредок гледам во Пер и Косиелни, особено Косиелни кој беше многу лош и правеше грешки, но ете. Тој и Ремзи за мене имаат најголем напредок во овој тим, иако сите играат на високо ниво.

Друго, овие голови на Казорла и тоа како ни требаат сега. Лани имаше +10 голови, и тие голови ни требаат баш сега, во овој период на февурари и март. И на Подолски.

Уф не сум сигурен за ова, ама мислам дека некаде видов табела дека е во топ 3 голмани по одбрани оваа сезона.

Шчежни има најголем процент на прецизни дегажмани годинава. Точно дека ќе направеше “кикс“ минатата но не може само тоа да му се гледа. Секој греши. Секој дегажман скоро 80% Жиру ги прифаќа а понекогаш гледам и кон Сања упатува. И тоа доста успешно. Плус тоа Шчежни ми се свиѓа што има добра техника иако знаеше да ни прави стресови со неговите дриблинзи и ризични лажнаци. Точно е дека уште е млад и дека има уште работа во него но за неговите години може да кажам дека е еден од најдобрите ако не и најдобар за негови години.
--- надополнето: 19 јануари 2014 во 21:25 ---
http://www.arsenal-macedonia.mk/arsenal-2-0-fulam-ocenki-i-analiza/

Уф не сум сигурен за ова, ама мислам дека некаде видов табела дека е во топ 3 голмани по одбрани оваа сезона.

вчера го одигра 100тиот натпревар за Арсенал и го забележа 57миот clean sheet што би му дошло 57% од натпреварите не прима гол.

Ако остане цела кариера во Арсенал и продолжи да напредува верувам дека ќе го надмине и Чех по бројот на clean sheets.

И да трет е по бројот на одбрани сезонава, има 10 натпревари на кои не примил гол (највеќе во лигата) прима 0.86 голови по натпревар (втор зад Хауард со 0.85) и да не беше она дебаклот со Сити ќе имаше и најмалку голови примено во лигата така да доста е напреднат а има уште цела кариера пред него.

Според статистика бр.1 беше пред некое време на страната на ПЛ, а ваљда е и уште.

значи лани да кажеше некој за голман сите би рекле дека треба да се земе ау, али у каква форма брани дечкото апсолутно е незаменлив у моментов

Јонкер ќе го замени Брејди како главен на академијата.

Сега е помошник во Волфзбург,пред тоа му беше помошник на Ван Гаал.Исто така водел некои холандски тимови во неговата кариера.

еве и официјално:)
http://www.arsenal.com/news/news-archive/andries-jonker-appointed-academy-manager

Zs ne znaev za ova:
BeYH5JAIMAAZjNO.jpg

:pos:
Pak Santi se izvinil deneska (n)

Пирес, изгорен е против Тотенхем да дај гол. Да можи ќе влези во наредниот дуел.

Иначе, коа сме кај таму, не го гледајте распоредот од кај 10ти март до кај 20 април. Ужас.

Вој ќе иде,тој ќе иде..никој не дојде..ќе го папаме ако не земеме некој...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom