Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки потребно е да се припремиме психички за мнооооогу напорна сезона за да останеме меѓу првите 6. Нема да кажам разочарувачка бидејки веќе е повеќе од очигледно дека нема ништо значително да се подобри во тимот. А.В. и покрај сите ветувања и лажги повторно се изанкупува млади и неискусни играчи. Жервињо и Чембрлен се можеби добри не велам не но сепак се крилни играчи, ан е класични напаѓачи, што значи ако идат они на клупа се Аршавин и Волкот - нати го дајми го работава. Карл е веќе сосема чиста приказна. Изигра неколку утакмици и видовме што него му прави притисокот - хаос.
Сезоната сеуште не е почната а ние веќе ги имаме класичните повреди кои со години ни се дешаваат: РвП, Вермален, Гибс и Ремзи.
Скот Дан мене искрено воопшто не ми се допаѓа како играч и не верувам дека ќе придонесе нешто за тимот осим што како име ќе фигурира на список за измени.
Можеби на некој начин е добро ова што му се случува на нашиот Арсенал. Можеби е потребно да го удриме дното, да го ишутираат А.В. (за кого навистина ми е преку ку*ов од муабетите дека само он може да го води клубот) да се донесе некој нов човек на кормилото и да почнеме да градиме повторно одпочеток со свежи идеи и нови луѓе. Не заборавајте дека ова е можна добра формула, сетете се на Ливерпул лани.

Не знам зошто некои од вас тука не сакаат да го пуштат Фабрегас во Барселона. Мислам дека ова е последна прилика добро да искеширате од него и ќе се ослободите од неговата плата која колку што знам е најголема во Арсенал. Се гледа дека и на Фабрегас не му е по желба, делува ко изџвакан на сликите од претсезонските тренинзи. Вака ако остане годинава кај вас сигурно ќе игра ради реда а и којзнае дали Барселона пак ќе затропа на врата наредното лето со оглед на прогресот на Тиаго. Само добро да ги инвестирате парите.
За Насри не би коментирала, цело време мислев дека ќе остане во Арсенал и дека ова со договорот е само за да добие денар плус од Арсенал. Испадна дека не бил Галас лошиот во караницата. Добрата работа е едино што Сити не знаат колку е доста за трансфер и може да ги ограбите лесно.

Реално не е за непуштањето колку што е за цената... неможе бе Керик да вреди 20, Андерсон 30, Торес 50 Керол 35 Хендерсон 20, Кака 65 и да не ги набројувам сите други такви трансфери а Фабрегас да вреди 30 едноставно ја да сум абе за инат не го пуштам на Барса пошто Реал или Сити комотно ќе дадат 50-60 за него...

abe si zaminal cesk a ? :)

Madridski "As" trvdi da je kapiten Arsenala Sesk Fabregas na korak do prelaska u Barselonu.
Španski list navodi da španski reprezentativac nikada nije bio bliži povratku u matični klub, a transfer bi trebalo uskoro da bude realizovan.
"As" prenosi da će Fabregas u katalonski klub da pređe za sumu od 40 miliona evra. Barselona će odmah da uplati 29 miliona, 6 miliona će naknadno da legne na račun "tobdžija", dok će ostatak od 5 miliona evra da pokrije sam fudbaler.

Реално не е за непуштањето колку што е за цената... неможе бе Керик да вреди 20, Андерсон 30, Торес 50 Керол 35 Хендерсон 20, Кака 65 и да не ги набројувам сите други такви трансфери а Фабрегас да вреди 30 едноставно ја да сум абе за инат не го пуштам на Барса пошто Реал или Сити комотно ќе дадат 50-60 за него...

Може 30 милиони е почетна цена а другото со бонуси клаузули ваму таму ќе фати повеќе.

Може 30 милиони е почетна цена а другото со бонуси клаузули ваму таму ќе фати повеќе.
35 и тоа тие 5 ќе дојдат од Фабрегас не од Барса... Се согласил типот да зема 1 милион помалку годишно за да може Барса да ги доплати тие 5... патетично

Не знам зошто некои од вас тука не сакаат да го пуштат Фабрегас во Барселона. Мислам дека ова е последна прилика добро да искеширате од него и ќе се ослободите од неговата плата која колку што знам е најголема во Арсенал. Се гледа дека и на Фабрегас не му е по желба, делува ко изџвакан на сликите од претсезонските тренинзи. Вака ако остане годинава кај вас сигурно ќе игра ради реда а и којзнае дали Барселона пак ќе затропа на врата наредното лето со оглед на прогресот на Тиаго. Само добро да ги инвестирате парите.
За Насри не би коментирала, цело време мислев дека ќе остане во Арсенал и дека ова со договорот е само за да добие денар плус од Арсенал. Испадна дека не бил Галас лошиот во караницата. Добрата работа е едино што Сити не знаат колку е доста за трансфер и може да ги ограбите лесно.

Читајќи една изава од Галас и после ова понашање на насри и јас се запрашувам кој е кривецот. Изјавата бше нешто во врска како денес младите не сакаат да прифатат критика и дека не слушаат постари. Нешто караницата била за тоа колку што знам. Галас го кркаше подебелиот крај зш беше над 30 и не се сметаше за понатака за него да биде несител и главен фактор во играта, а на Насри се сметаше да ја води играта понатака.

Сметам дека лани беше планирано заминување на цеск за годинава со тоа Насри ја првземе неговата улога но работите се смениа. Насри најверојатно го покажа своето право лице така да се смениа многу работи. Заотоа мислам дека се продолжи сагата за Цеск и затоа се бара замена. Рабоите во живото се менуваат и некои планови не се онака како што се очекува. Немооже да се предвидат сите работи затоа и нетреба многу тука да рипаат и да се прават експерти. Лесно е кога гледаш од страна да судиш, но да си тамо не е баш така едноставно.

Сепак сметам дека овој тим може да се носи. Но колку овој им ќе може да изигра целосно фит цела сезона. За да се донесат засилувања на некои позиции кого ќе се седне на клупа? Пре сум да си одат некои отколку да се донесат двајца квалитетни играчи. Моментално како што гледам имаме доста повредни и тоа е лошо затоа што тоа се повреди на носители на играта. Доколку се донесе квалитетна замена за нив кој ќе седи на клупа кога ќе се врати од повреда првиот играч. Или пак кој играч “квалитетен“ би дошол да замени некого од повреда а после тоа би седел на клупа без да му смета тоа?

Затоа не е така едноставно да се направат некои трансфери како што некои мислат дека се прават како на фудбал менаџер. Тамо играчите не се буна и меси можам да го седнам на клупа и глас да не му чујам.....

И стварно доста веќе кукате. Доколку не се оствари тоа што многумина го прогнозираат од вас (пропаст, кој сум убеден дека нема да биде) не би сакал да прочитам од вас тука како ги величите после добри партии и да кажувате какви играчишта имаме.....

Се слагам со констатираното и за Галас и ден денес ми е криво, исто како и за Ешли.. Ќе се осмелам да кажам дека Галас ни беше најдобиот капитен по заминувањето на Анри и Виеира...

Многу интересна сезона ќе биде дечки, јас никако не се откажувам од титула, па и двајцава ако си одат....Ајде што побрзо ги шитнеме толку подобро, оваа неизвеснот само ја руши атмосферата во тимот....

Цеск е професионалец и ако не биде продаден ќе дава 100 посто повторно за Арсенал на теренот.Не дека не сака да игра за Арсенал,но повеќе ја сака Барса,ама јас да сум на Венгер на местото,стај го на продажба Реал/Милан/Интер нека дадат 50 милиони фунти,продај го,ако му одговара океи,ако Барса даде толку нека оди,ако не...нека скапува на клупа. :D

Ало што не е јасно Гервињоо е машинаа ахаха 2 асистенции за брег слонова коска ахахах !!! Иначе Фабрегас ако отиде у Барселона сигурно нема да седи клупа

Утре пресконференција у 10 сабајле по нашо,да знаете кога ке објават ...:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom