- Член од
- 21 октомври 2014
- Мислења
- 4.101
- Поени од реакции
- 6.765
Можеш за сите играчи да имаш такво чуство.Имам чувство дека го купуваат новиот Мустафи и дека ќе бидат џабе фрлени пари.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеш за сите играчи да имаш такво чуство.Имам чувство дека го купуваат новиот Мустафи и дека ќе бидат џабе фрлени пари.
Чим толку пари фрлаат, добро имаат го скаутирано и знаат што сакаат. За Мустафи и слични трансфери под 20м не е потребно многу да очекуваме. Од фрлените пари (тие над 40м), само Пепе не ги оправдал (има уште неколку сезони како и да е).
Мустафи 40 милки, си заборавилЧим толку пари фрлаат, добро имаат го скаутирано и знаат што сакаат. За Мустафи и слични трансфери под 20м не е потребно многу да очекуваме. Од фрлените пари (тие над 40м), само Пепе не ги оправдал (има уште неколку сезони како и да е).

Сега времето се смени. Екипи како Евертон, Вест Хем... прават по 50м+ трансфери.Попрво би рекол дека немаме погодено трансфер за кој е фрлена висока сума на пари освен Алексис и веројатно Оба и Озил (велам веројатно бидејќи дискутабилно е дали 2 сезони фудбал на високо ниво ја оправдуваат таа сума, а многу пати не оставале на цедило кога најмногу се барало од нив), другото не ја оправдало вложената сума.
Прегледај го приврзокот 301705
Дури подоле на листава се Тирни и Лено, кои исто ја оправдале сумата.
Некако подобри трансфери правевме во периодот од 2006-2012 кога се ценкавме за секој цент. И тогаш имаше промашени трансфери, ама скоро сите беа за багатела сума, сега промашените трансфери не се багатела зделки и знаат да не закочат и со плати и со распределен трансфер буџет за други потенцијални засилувања. Има причини за скептичност да бидеме реални.
Па нешто и времето се смени, ама и ние се сменивме, потточно си го сменивме местото со екипи ко Евертон, Вест Хем, Лестер и сега ние сме тие Middle table team кои ептен лошо им влијае секој флоп трансфер, а они се тим во борба за Европа кои имаат некоја комфорна зона да можат да поднесат и флоп трансер. Така да, или скаутинг на млади играчи ко Мартинели и зимање за багатела цена и играње со нив, или сериозно инвестирање во неколку клучни позиции ама секој флоп трансфер тука не докопува во гроб. Па сите овие играчи од листава погоре во тешки загуби не ставиле, ги зимаш за брдо пари, а си одат или како слободни играчи за бесплатно или за некоја мизерна сума, се поради тоа што никој не ги сакал ни приближно за сумата што сме ги земале од што се толку лоши.Сега времето се смени. Екипи како Евертон, Вест Хем... прават по 50м+ трансфери.
derbi.mk

.
-Sell on clause dependent on White's international career + PL/CL performances.
-White's short post Euro holiday should return next week.
-Arsenal made 4 offers for the player.
-£30m to be paid before the beginning of the 2022-23 season, remaining £20m to be paid by Summer of 2024.
-Upon agreeing the structure of the deal, Arsenal's senior executives requested that other interested teams(City, United, Chelsea) not be allowed to better those terms.