Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Џака, Белерин и Вилијан ќе си одат. Сега кој ќе биде дежурен кривец?
Arsenal will complete the signings of both Nuno Tavares from Benfica (€8m + add-ons) & Albert Sambi Lokonga from Anderlecht (€17.5m + add-ons) in the next few days. [FabrizioRomano]

Едниов замена лев бек за Тирни или конкуренција ако се покаже, другиов средина на местото на Џака кој оди во Рома. За старт не е лошо, да не остане само на нив. Ми се допаѓа што се 1999 и 2000 годиште, што е напреодок кога ќе се земе во предвид лошата практика од претходни лета со собирање старци од Челси 1987 и 1988 годиште.
На толку продажби, ќе се донесат најмалку 2 поскапи играчи, од кои еден е замена за Белерин/Холдинг (Ben White од Брајтон)

Друга позиција што ќе се засилува е AM, а нема да ме зачуди и доколку се продаде Лаказет или Оба, да видиме и нов напаѓач.

Зошто да се задоволиме само со ЛШ? Триплета освојуваме :pijani:

Добро е барем извадивме 3 милиона профит од Гендузи, уште Салиба за 30 да го дадеме следна сезона и ќе имаме 6 милиони профит. Таман да ги вложиме у Гунесарус

Дур не почнале шпекулациите со секој можен играч, да се потсетиме на еден од низата Вилшер моменти кои случајно ми излегоа. Патем без клуб е човеков на 29 години, тотално пропадна.

In March 2011, Wilshere received a police warning for spitting on a taxi driver, who happened to be wearing a hat of Arsenal's rivals Tottenham, after the driver refused to drive him home because he was too drunk.

All or Nothing документарец од сезонава, за неколку недели почнувало снимањето. Не знам дали да плачам дали да се смеам...
Автоматски споено мислење:

вајда барем некоја пара за играч ќе собереме од ова освен ако Кронке не си ги шмукне

Што толку му згрешиле Салиба и Гендузи на Артета? Ете се согласувам дека не може да бидат прва опција на своите позиции, ама барем да му дадеше шанса на Салиба да видеше како функционира. За Гендузи се согласувам дека му треба да собира уште искуство во помали клубови и Марсеј е идеален за него и онака нема некоја конкуренција таму. Ама сметам дека не треба да го продава, оти може во иднина да се најде како решение во ротација. А колку што прочитав имало откупна клаузула во договорот за позајмица. Туку што се чека со засилувањата?

Абе каков Гендузи, нека крши глава.

И мене не ми е јасно што е со Салиба, јас би му дал шанса во куповите, иако се малце утакмици ама би го чувал и би му дал. Верувам дека многу подобро би било за него отколку да игра у ноа фармерскана лига. А ако е вистина дека одбил позајмици во Нукасл и Брајтон ( не сум сигурен за Брајтон ама имаше уште еден ПЛ клуб ) и ако сака да си продолжи во "comfort zone" што го има во француската лига, тогаш не ми се свиѓа неговиот менталитет.

Туку што се чека со засилувањата?

Таварес и Локонга се пред медицински, а Бен Вајт е се поблиску. Пак се вртиме на кај Рубен Невес и пак се појавија муабети за Онана. Тоа е тоа за сега :D

Последно уредено:
Абе каков Гендузи, нека крши глава.

И мене не ми е јасно што е со Салиба, јас би му дал шанса во куповите, иако се малце утакмици ама би го чувал и би му дал. Верувам дека многу подобро би било за него отколку да игра у ноа фармерскана лига. А ако е вистина дека одбил позајмици во Нукасл и Брајтон ( не сум сигурен за Брајтон ама имаше уште еден ПЛ клуб ) и ако сака да си продолжи во "comfort zone" што го има во француската лига, тогаш не ми се свиѓа неговиот менталитет.

Таварес и Локонга се пред медицински, а Бен Вајт е се поблиску. Пак се вртиме на кај Рубен Невес и пак се појавија муабети за Онана. Тоа е тоа за сега :D
Детето имаше добар победнички менталитет, но егото на Мр Вана бе Гвардиола го уби начисто. Првен 6 месеци не му даде никаква шанса да го намириса првотимскиот фудбал, каде што тиквари како Мустафи и Колашинац добива утакмици во куповите а некои и во лигата.
Друго детето отиди во Франција на позајмица инстант зацементира првотимски статус и влезе во топ 5 дефанзивци во лигата. А моментално без ниту еден тренинг со првиот тим веќе му се договара друга позајмица? ? ?
Едноставно тука не може да се правда Артета, некој ќе рече ја подобрил дефанзивата ланската сезона, со оглед на тоа колку голови дадивме и дека сите играа одбрана не би рекол дека сме подобриле нешто во тој сегмент.

Па Гвендузи со 2 леви нозе е подобар од Елнени, Џака и минатогодишниот Парти, да беше задржан и тоа како ќе ни беше од помош. Средината лани ни беше прилично очајна особено во офанзивните задачи и изнесувањето на топка, па цела сезона игравме со бекови и крила странично, со топка не се составивме по средина. Ако се купуваат двајца играчи од средина тогаш и да разберам ова со Гвендузи, ама ако не се превземе ништо, тогаш уште еден во низата дупе потези. Го купуваш за 7, го продаваш за 3 милиони,играчот 20 години здрав и прав со огромен хајп кренат за него, едноставно сме канцер средина.

За Салиба не знам што се случува, точно дека одбраната е средена и дека трета најдобра одбрана имаме во лигата, ама па зошто да не тренира нитуеднаш, да се даде шанса да се покаже, може е квалитет и за втора/прва најдобра одбрана да станеме. Какви се просеци добивале шанса во Арсенал, Џуру, Сендерос, Скилачи, не може да ме убеди некој дека Салиба е полош од сите овие и не заслужува барем 1 натпревар шанса. 27 милиони во оган фрлени...

Зедовме бек и овај од Андерлехт шо игра ? Локонога или како и да се вика :)

Следно, големи имиња ни требат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom