Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
PSG ‘make £30m transfer bid for Hector Bellerin’ with Arsenal open to selling right-back (Guardian)
Автоматски споено мислење:

Arsenal want to bring in Atletico Madrid midfielder Thomas Partey - he has a £44.5m release clause - & conversations have taken place over the Lyon playmaker Houssem Aouar.
@David_Ornstein
Дај бе платете ги веќе, и да завршиме со ова!

Тргнуваш од самиот себе за да ја оправдаш платата и навивачите да те ценат. Од статус почитуван, сега го има статусот клошар. Сѐ уште има фанови, но до крај на договор и нив ќе ги изгуби. Work rate му давам 1/10. Се влече по теренот, не игра дефанзива. Дури ни за офанзивата не се залага. Си пешачи по теренот. Ужасен стана. Ти не го пратиш секој натпревар, но ние многу добро го познаваме. Голман да ставиш на негово место повеќе би придонел за тимот :)
Како заклучи дека не го пратам, утакмица немам пропуштено со години :)

Јас сакам да го продадеме, џабе ни е во тимот, да биде јасно. Само ја презентирам ситуацијата од аспект на плата на релација клуб-играч.

Можеби дека ми е профилна, сега и ја приметив, па си мислел дека го оправдувам.

Ди Марцио вика дека Наполи го бара Сократис бесплатно, нејќат да платат трансфер сума(5m), најверојатно охрабрени од исходот со Михтаријан, плус тоа дека имаме ебани 8цб на платен список моментално ...

Пред само неколку месеци се расправавме дали е оправдан трансферот на Мари...
Уште еден маестрален потег на Раул и Каналес...

Како заклучи дека не го пратам, утакмица немам пропуштено со години :)

Јас сакам да го продадеме, џабе ни е во тимот, да биде јасно. Само ја презентирам ситуацијата од аспект на плата на релација клуб-играч.

Можеби дека ми е профилна, сега и ја приметив, па си мислел дека го оправдувам.
Извини, не сум обрнал внимание на никот. Мислев дека тагирам навивач на друг тим :D

Fiorentina & Arsenal have a ‘total agreement’ for the transfer of midfielder Lucas Torreira. Arsenal will receive €8m for the initial loan deal, with a further €16m in the obligation to buy clause. [Labaro Viola exclusive]

Смешна сума, не ковид не трета светска војна да имат сепак е смешна сума. И за Сократис исто... додека ливерпул ги продават непотребниве играчи како Ловрен за 10м ние Сократис го даваме за 4.5 и пак не сакаат и тие мизерни 4.5 да ги дадат наполи...

Гледајте од добрата страна веројатно ќе се носи Парти па се брзаат да направат простор плус да соберат кеш од играчите што не се во прв план.Според мене ако се продадат уште некој од играчиве што се на продажба пр Гендузи,Елнени,Чемберс и се донесе Оаре или како и да се вика ќе биде добро трансфер лето нормално без продажба на клучните играчи.

Дани се врати, официјално.

Романо беше гостин кај Роби на AFTV, го гледав пред пола саат, еве ги главните поенти

https://www.reddit.com/r/Gunners/comments/immn3v/fabrizio_romanos_aftv_interview_quotes/

Добро е што Себаљос и Обамејанг се завршена работа, но за Аурар и Парти ќе се испотиме изгледа, стварно нема да разберам зошто барем еден од нив не би донеле, не сме сигурно толку без пари, ебати таквото 50 милиони ли немаме за трансфер, плус некои играчи ќе се продадат/позајмат, ќе има и за плата и за трансферот.

Мора да го живнеме клубот конечно оваа сезона, млад надежен тренер, релативно млад тим со неколку исклучително талентирани и надежни играчи и еден од најдобрите напаѓачи во светот, уште средниот ред да се склопи.

И Пепе да проработи. Енигма ми е Озил. Ако е на клупа со Фулам, мислам дека ќе го игра во ПЛ.

Со продажба на Белерин,Сократис,Елнени, Холдинг/Чејмберс, Гендузи, Колашинац и Мустафи ќе се извадат пари за еден, за Ауар. За Парти треба паметно да изиграме и да направиме трампа Лаказет-Парти ( ако воопшто и го сакаат тоа Атлетико )

Тоа е во случај и двајцата да ги сакаме, не верувам дека без да се продаде Лаказет ќе може двајцата да се донесат. Лаказет е единствено мометално од тимов што е на трансфер листа а да може да извади над 40м.

Со продажба на Белерин,Сократис,Елнени, Холдинг/Чејмберс, Гендузи, Колашинац и Мустафи ќе се извадат пари за еден, за Ауар. За Парти треба паметно да изиграме и да направиме трампа Лаказет-Парти ( ако воопшто и го сакаат тоа Атлетико )

Тоа е во случај и двајцата да ги сакаме, не верувам дека без да се продаде Лаказет ќе може двајцата да се донесат. Лаказет е единствено мометално од тимов што е на трансфер листа а да може да извади над 40м.
Освен Нкетиа, друга замена не би имал од моменталниот ростер. Артета таа позиција ја игра со лажна 9ка. Обамејанг не е таков тип на играч. Против негово продавање сум. Од Гендузи и Тореира може да се извади добра сума за барем еден од нив да го купат. Но, Гендузи ако си ја среди главата, сметам дека може да има иднина овде.

Не е проблем да се продаде Лаказет, но така остануваме без централен напаѓач, што е најмал проблем бидејќи Обамејанг одма ќе се смести таму, но пак сме ослабнати на левата страна, а Нкетиа не ми влева верба дека може адекватно да биде замена.

Не е проблем левата страна. Вилиан, Сака, Мартинели (да оздрави прво). Не сум сигурен колку ќе му одговара таа улога на Обамејанг. Сите голови му се како резултат на претрчување од крилните позиции. Но, може па Артета има план Б со целосно нова организација. Последен истурен напаѓач ни бил РВП. Жиру имаше слична улога како Лаказет.

Редовни муштерии им станавме на Вила...
Иначе не знам дали некој сподели, Нкетиа даде хет трик за у21 на Англија. Сите 3 гола ги имате тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom