Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Микс мислења... Некои викаат дека е просек, други дека е екстра играч, а јас не знам што да мислам затоа што не знам ништо за играчов. Некој да каже нешто повеќе, вредна статистика и сл !?

Микс мислења... Некои викаат дека е просек, други дека е екстра играч, а јас не знам што да мислам затоа што не знам ништо за играчов. Некој да каже нешто повеќе, вредна статистика и сл !?

Последно уредено:
Единствено нешто негативно шо прочитав е дека кога бил во Динамо играл само за младинците и не успеал да се наметнит во прв тим.
Мислам со Салиба и Габриел сезонава ќе продолжиме со 3-ца позади, која одговарат и на недостатоците на Луиз и Џака.

Дефинитивно, Белерин е далеку од незамнлив, а овие две засилувања ќе го препородат средниот ред.

Прва понуда 25м фунти, мислам дека може да им извадеме 40/45м, сепак за Псж се работи

Не сакам да си оди Хектор и покрај тоа што е страшно паднат, ми стана синоним за Арсенал и еден од омилените играчи.
Има играчи што треба да се продадат пред него како Мустафи, Чемберс, Колашинац, Сократис, Тореира, Гуендузи, Елнени нека си ги заработат парите преговарачите во Арсенал, а не од Мики извадија 0 денари додека Рома фрла 20м фунти за Смолинг, а Сократис ко шо гледам за 4м ќе го дадат во Наполи, исто и Кола во Шалке за 4-5м, БЕДА!!!
Ако ги продадеме Хектор и Колашинац ќе треба лев или десен бек да бараме, во зависност каде е планиран АМН.

Дечки само уште еднаш да нагласам дека сите играчи што ги спомнуваме за продажба и од кои сакаме да извадиме пари беа во најмала рака очајни изминатата сезона и беа директни виновници за тоа што Арсенал спадна на такво дереџе да е 8мо место во лигата и на табела под Шефилд и Вулверхемптон (без потценување за овие 2 клуба). Така да ја би прифатил секаква понуда само да се исчисти отпадот. Само еден, евентуално двајца играчи во тимот вредат 30-40+ милиони и можеме да извадиме од нив толку пари, Бељерин не го вбројувам во тие двајца. И јас не би го продавал, бидејќи ми е драг играч, ама ако Артета проценил дека Бељерин е играчот што има квалитети за трета опција и дека ако клубот е решен да собере пари преку продажба на играчи што се во лоша форма, тогаш би подржал, ама да се продадат и сите играчи од мислењево погоре, па макар тие бекап од клупа опции што ги кажувате, да ни се играчи од академија.

Еве конкретно за Бељерин каков статус има? Играч што пречесто се повредува, поголем дел од натпреварувачката сезона е во болница, отколку на терен, веган што ја изгубил силата откако станал веган и што си нема врска од стариот играч од 2014-2015, кога беше откритие на сезоната. Тогаш и Барса беше заинтересирана, тогаш ќе извадевме брдо пари при продажба и сите ќе плачевме ако се продадеше, ама сега едноставно играчот не е тој истиот и не може од тие партии да си држи цената.

Последно уредено:
Najubo kje znaeme koi igraci kje si odat na 12ti. Tie sho nema da se vo sostav, tie se tie.
Автоматски споено мислење:

i da Luiz, kje igra prva postava, 100% sum ubeden. :)

Само еден, евентуално двајца играчи во тимот вредат 30-40+ милиони и можеме да извадиме од нив толку пари, Бељерин не го вбројувам во тие двајца.

Чекај малце, ова збориш општо од сите, или од тие што "се на продажба"?

Чекај малце, ова збориш општо од сите, или од тие што "се на продажба"?
Општо за сите, сега океј може и од сака да се извадат пари во евентуална продажба што секако никако не смее да се случи, ама генерално и младите играчи и искусните магариња се безвредни на пазарот, почнувајќи од Шкодран, Сократис, па до Нелсон и Вилок. Не може да се надеваме дека со некој од нив ќе може да насамариме некој ко со Чембрлејн, бидејќи никој од тие млади играчи (освен Сака) не го постигнал тоа на Чембрлејн (колку и да не било кујзнае што). Можеби Мартинели во иднина ако успее после повредата да врати старата форма, ќе видиме. Ама пак ми е ставот дека немаме вредни играчи во тимот од кои може да извадиме пари, па до парите би можело да дојдеме само ако се соберат повеќе продажби.

Дечки само уште еднаш да нагласам дека сите играчи што ги спомнуваме за продажба и од кои сакаме да извадиме пари беа во најмала рака очајни изминатата сезона и беа директни виновници за тоа што Арсенал спадна на такво дереџе да е 8мо место во лигата и на табела под Шефилд и Вулверхемптон (без потценување за овие 2 клуба). Така да ја би прифатил секаква понуда само да се исчисти отпадот. Само еден, евентуално двајца играчи во тимот вредат 30-40+ милиони и можеме да извадиме од нив толку пари, Бељерин не го вбројувам во тие двајца. И јас не би го продавал, бидејќи ми е драг играч, ама ако Артета проценил дека Бељерин е играчот што има квалитети за трета опција и дека ако клубот е решен да собере пари преку продажба на играчи што се во лоша форма, тогаш би подржал, ама да се продадат и сите играчи од мислењево погоре, па макар тие бекап од клупа опции што ги кажувате, да ни се играчи од академија.

Еве конкретно за Бељерин каков статус има? Играч што пречесто се повредува, поголем дел од натпреварувачката сезона е во болница, отколку на терен, веган што ја изгубил силата откако станал веган и што си нема врска од стариот играч од 2014-2015, кога беше откритие на сезоната. Тогаш и Барса беше заинтересирана, тогаш ќе извадевме брдо пари при продажба и сите ќе плачевме ако се продадеше, ама сега едноставно играчот не е тој истиот и не може од тие партии да си држи цената.
Како бе често се повредува? Освен лани што ги скина лигаментите другиве повреди му се не повеќе од месец по сезона.
20200902_095008.jpg

Како бе често се повредува? Освен лани што ги скина лигаментите другиве повреди му се не повеќе од месец по сезона.
Прегледај го приврзокот 264680
По горе наведеното, од 3 квалитетни сезони колку што е присутен Белерин, ајде макс 4 он цела година бил повреден... не е па дека и не се повредува. Али па кога ќе видиш тоа е ситуацијата со целата наша екипа, редовен проблем веќе некое време. Нема сезона да немаме 1,2 сериозни повреди од типот на не игра цела сезона, и уште едно 15тина кои се на месец, два, три или па минимум 3 недели.... а три недели се 3 утакмици, не земајќи во предвид ЕЛ или па ЛШ. Ако гледаш така во овој тесен распоред, оваа озбилна конкуренција во Англија, за три утакмици се губи титула, место за ЛШ и што ли уште не....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom