Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Тешко со нашиот трансфер "буџет".
Што имаме мизерен буџет имаме, мене ме плашат луѓето одговорни за трансфери ова лето, со Мислинтат имав надеж дека и со лимитиран буџет ќе најде евтини квалитетни играчи, од моменталнава екипа трансфер експерти страв ме фаќа, дури и од имињата што се спомнуваат за Спортски Директор.

Го гледам Ајакс со каква елеганција и леснотија игра и ми текнува дека Арсенал беше таков, и после одма ми текнува на тоа зелкарите кои се насобраа во тимот, без грам фудбалска интелигенција, Мустафи, Џака, Ивоби, Микитарјан, Колашинац, никаква техника, барем да беа физички јаки, овие ем без сила ем без грациозност, далеку од онаа убавина од игра со Цеск, Насри, Росицски, Хлеб, РВП од пред 10-тина години.

Balkan power

58707989_1381546745303824_9221238262742384640_n.jpg

Го гледам Ајакс со каква елеганција и леснотија игра и ми текнува дека Арсенал беше таков, и после одма ми текнува на тоа зелкарите кои се насобраа во тимот, без грам фудбалска интелигенција, Мустафи, Џака, Ивоби, Микитарјан, Колашинац, никаква техника, барем да беа физички јаки, овие ем без сила ем без грациозност, далеку од онаа убавина од игра со Цеск, Насри, Росицски, Хлеб, РВП од пред 10-тина години.

Овие две ич не одат заедно

SQUARE_Insta%20Lineup_final%20%2814%29.jpg

Солиден тим, можда Тореира би требало пред Гендузи, другото е се максимум што може да се извади.

Патетика, се изнапримавме ефтини голови овие две недели, како може тројца да ги надскока, ебати одбраната ебати!
Ужасен крај на сезоната, полошо не може да биде (може додуша, ама се крстиме на Ајакс и Барселона да не дозволат такво сценарио)[DOUBLEPOST=1556824848][/DOUBLEPOST]
so 6 defanzivci igra Valensija, nema sansa gol da im dademe

Aрсенал игра со пет па ете не што ни дадоа гол, туку и на втор ми мириса

ајде еве ја свртија некако, со 0 кретивност во тимот.:D

таман мислев да го гасам стримот, си викам очобол ќе биде ова, џабе да не се нервирам...

Дур не имаме голема предност од 2-3 голови, нема да бидам спокен за реваншот :cool:

Чудо како ништо не играа, ама некако ја свртија

да, да со минимум два гола разлика мора да тепаме тука.
Прочитав на твитер дека Обамејнаг имал скриено маски зад головите, се надевам до крај на утакмицава ќе може да искористи една.

Вака не сакам на сред натпревар да критикувам многу, еве и се надевам на брз демант. Но, не ми е јасно како човек може да уназади во формата со повеќе искуство. Гвендузи на почеток на сезона делуваше како фубалот да го има на мал прст, мислиш Иниеста го гледаш, искуство како 10 сезони професионален фудбал да играл, лудило од пасеви, сече секакви топки, супер прием, супер движење на терен со и без топка... Вториот дел од сезонава, топки му се одбиваат од нога, од 10 паса 9 се промашени, дуели често губи итн. Не знам што феномен е ова.
Колашинац еден центаршут не погоди, може е цврст и има брзина 100 контри да истрча уште пред да се освои топката, ама убедне сум дека центаршутот на Начо е класа подобар од овој на Сеад, не знам зошто е Начо на клупа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom