Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Мики нема 5 добри утакмици изиграно за нас, разментата Санчез-Мики беше најлошата размена во историјата на разменување фудбалери.Он и Озил само плата и место зафаќаат во тимов, заради двојкава ми е криво што на Ремзи нема да му понудат нов договор.

Ако е за утеха, ни Јунајтед многу не се офајдија од Санчез, а му даваат астрономска плата.

Таков беше шитот. Имаш играч кој е канцер во клубот и не сака да игра во клубот веќе, секоја утакмица игра без желба, од друга страна му истекува договор и не си успеал да го продадеш кога би држел цена. Да не го пуштиш ко слободен играч, го даваш во трампа со надеж дека тој другиот НЕМА ДА Е ТОЛКУ ЛОШ. Значи сите знаевме дека Мики нема да е подобар од Алексис во најдобри денови, ако некој трипал тоа друг муабет е. Не е лоша трампа, лоша одлука претходела на управата, ама трампата е “дај што даш“ трампа и да престанеме да квичиме за неа[DOUBLEPOST=1543179754][/DOUBLEPOST]Пола му се тап инс точно, но мислите лесно е да си позициониран секогаш на точно место и да ја читаш играта и да процениш точен момент кога да се уфрли. Не може тоа секој, ѕверка е Оба !

46519906_1515484831888106_6649714413458685952_n.jpg

Последно уредено:
Таков беше шитот. Имаш играч кој е канцер во клубот и не сака да игра во клубот веќе, секоја утакмица игра без желба, од друга страна му истекува договор и не си успеал да го продадеш кога би држел цена. Да не го пуштиш ко слободен играч, го даваш во трампа со надеж дека тој другиот НЕМА ДА Е ТОЛКУ ЛОШ. Значи сите знаевме дека Мики нема да е подобар од Алексис во најдобри денови, ако некој трипал тоа друг муабет е. Не е лоша трампа, лоша одлука претходела на управата, ама трампата е “дај што даш“ трампа и да престанеме да квичиме за неа[DOUBLEPOST=1543179754][/DOUBLEPOST]Пола му се тап инс точно, но мислите лесно е да си позициониран секогаш на точно место и да ја читаш играта и да процениш точен момент кога да се уфрли. Не може тоа секој, ѕверка е Оба !

46519906_1515484831888106_6649714413458685952_n.jpg
Jebeni Pipo Inzaghi so tap-ins napravi cela kariera so Liga Shampioni titula so sve, zoshto da ne i Pjer. :D

Многу е добар Вилок, брз е многу со топка, има дриблинг и шут. Смит Роу знае одлично каде да се пензионира за да даде гол и покрај тоа што е играч од средниот ред. Им требаше на сите малку повеќе концентрација, сите се желни да се докажат, па ако проиграа во некои ситуации, победата многу поубедлива ќе беше. Елнени таман ќе го пофалам, ќе направи некој Џака пас, и ќе се изгуби топка на средина кога нема никаков притисок.

Штама пред можеби најважниот натпревар сезонава. Позитивен резултат очекувам од причина што првотимците имаа продолжен одмор, а комшиите се изнатрчаа против Интер. Нека покажат машкост како против Ливерпул, па можеби и ќе имаме среќа денес.

Zoshto vikate deka ova e najvazhen natprevar sezonava? Malce se preteruva, shto ako gi tepame Tot a izgubime narednite utakmici so Utd, Hadersfild i Soton?! Sekoj natprevar e najvazhen, celo vreme treba da se odi na pobeda i sobiranje shto e mozhno povekje bodovi.

Zoshto vikate deka ova e najvazhen natprevar sezonava? Malce se preteruva, shto ako gi tepame Tot a izgubime narednite utakmici so Utd, Hadersfild i Soton?! Sekoj natprevar e najvazhen, celo vreme treba da se odi na pobeda i sobiranje shto e mozhno povekje bodovi.
Со нив и Челзи ќе се бориме за двете места во ЛШ. Против конкурентите бевме тиња до пред некое време, па со евентуална победа ќе се подигне самодовербата. Не заборавај дека играме против Јунајтед на гости следно коло. Простор за губење поени нема, посебно не дома.

Не сакам да лафам пред утакмица, ама мислам дека Емери ја заеба денеска со тимот, ај што го нема Озил (наводно пак болки во грбот, аман веќе од него) па и Лаказет не го игра у прва постава, оној умрениот Мики го игра.

И се слагам, овој натпревар од сите досега е најважен, може да е одлучувачки директен дуел за топ4, oсвен тоа немаме ниедна победа со топ6 тимовите, денес сме дома и мора да се освојат три бодови.

До кога бе со Озил?!
Па за кир ми е бе кога за вакби утакмици или има мистериозни повреди или е сух на терен.
Не ми се свиѓа 3 во одбрана, па уште и Шкодрана ко ќе го видам ми се темни. Мхитаријан искрњно се надевам дека нема да биде Озил 2 денеска.
Грешка е што Лаказет не е во стартна, ќе не набијат во 16ник од прва минута, немаме играч што може да задржи топка да се оттргне притисокот...

мене ме бендисува формацијата, вака сме постабилни во одбрана, Мустафи ќе има помош во дефанзива, а Колашинац ќе може да се фокусира на напад.

edit: формацијава има само еден проблем, Ивоби влева во многу гол шанси...

Последно уредено:
Штета што Ауба не е вака мотивиран секоја утакмица, се утепа од трчање денес.
Според мене со Колашинац се јадат денес за МОТМ.
Штета што не ги искористија шансите на Колашинац во прво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom