- Член од
- 28 ноември 2009
- Мислења
- 4.878
- Поени од реакции
- 7.118
Ја на претходната страна се надевав на победа против Мурињо 
Ќе ja прекинеме "добрата" форма на Челзи изглеа...

Ќе ja прекинеме "добрата" форма на Челзи изглеа...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Викaш дa им гo дaеме нa Челзи a ?Окс не заслужува прва постава ни во Карлинг Куп.
Окс не заслужува прва постава ни во Карлинг Куп.
Ех да беше една утакмица.Викaш дa им гo дaеме нa Челзи a ?
Пoгoлемa глупoст мислaм декa немaш пишaнo нa фoрумoв. Oкеј лoшa утaкмицa имaше aмa пример зaслужувa дa игрa пре Сaнчез у мoментoв.
Кaкo успеa ти oд еднa утaкмицa дa гo извлечеш oвoј мaестрaлен зaклучoк никoгaш немa дa рaзберaм.
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Венгер џабе вика дека сме научиле нешто од предходните години, ништо немаме научено.
Секоја година ја прават истата грешка не само во лш туку и во лигата. Океј беше тоа што остави 2ца од прв тим да одмараат, ама како можеше пола одбрана да ја смени плус и без Кокелин. Наместо да ги стави сите прва постава освен тие што ги оставил 2ца, овие другиве да се воозбилат и во прво да дадат 3гола па во 55-60мин да си испаднат уште тројца од прв тим и да има 5 одморени играчи он сега има 9 изморени. Значи никогаш нема да научи човеков не знам како може да биде толку глуп. Дебуши и Гибс неможат место ни во 2лига да фатат.
И зошто не играше Пер утакмицава а Кош да се одмори за сабота??
Сега како за инат сабота ќе биде прва и како што е спор на хазард прасината ќе му ја јаде.
На другите утакмици не сум го приметил дефанзивно како игра, ама бар офанзивно скоро секоја утакмица ни е најдобар. Реални да бидеме...Ех да беше една утакмица.
Не се бројат веќе неговите грешки и примените голови откако ќе изгуби топка на средината на теренот.
Дефанзивно залагање нула, најубав пример е вториот гол на Вест Хем. Не ме ни чуди што попрво Ремзи го игра десно крило него ли Окс.
Гледај го само позиционирањето на Окс.
http://arsenalist.com/f/2015-16/zagreb-vs-arsenal/alex-oxlade-chamberlain-own-goal-1-0.html
Не е само ова. Против Монако им го поклони третиот гол, лани во ПЛ едно минимум 5-6 гола директна негова кривица при губење на топка во лоша позиција.
Дури и Озил го научија да трча напред-назад и да помага дефанзивно, Окс се додека ги игнорира дефанзивните задачи, дрибла и губи топка на 5 метра од наш шеснаесетник и е скоро секогаш надвор од позиција при одбрана никогаш нема да се доближи близу до стартно место во Карлинг Куп натпревари.