Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Никој не рече овде дека не го бива, проблемот е што нема негова замена. Еве Диего Коста има две замени на пример со докажани квалитети. Затоа ние сме втори а тие први.

Жиру прво нешто што треба да научи е позиционирање. Брзината му е нешто како желка во трк, додавањата што знам дали има официјална статистика ама обично ги греши. Единствено што има е силен шут и висина. Не знам каква класа гледате во Жиру, јас не гледам ништо поради што би го ставил во прва постава или прва замена.

Жиру прво нешто што треба да научи е позиционирање. Брзината му е нешто како желка во трк, додавањата што знам дали има официјална статистика ама обично ги греши. Единствено што има е силен шут и висина. Не знам каква класа гледате во Жиру, јас не гледам ништо поради што би го ставил во прва постава или прва замена.
Ете Венгер гледа нешто во него, а и бројките се во негова предност иако паузираше три месеци.Еве прашав кој играч би бил слободен на пазарот да го земеме на лето. Никој не ми одговори до сега.

Жално е што мора да иде по истиот аналитички пат како Овен, со провокативни и контроверзни изјави да се избацува.
Нема ниту акцент, ниту карактер за тв аналитичар, се надевам вредат 6 милиони фунти годишно за да си ја уништува репутацијата.
Карагер и Савиџ еден акцент што имаат да не правиме муабет,Роби и карактерот го краси.
Според мене Анри и Овен не можат да бидат по различни.Овен тресе клупости и јаде гомна против кој стигне кај ке се појави, додека Анри секогаш е резервиран кога станува збор за критика.Дури го имаат и критикувано поради тоа што секогаш е на страна на фудбалерите.Поради тоа овие негови зборови имаат тежина.И јас сметав дека Жиру ни е еден од најдобрите играчи сезонава ама Анри има врски внатре во клубот ги познава играчите, има и тренирано со Жиру така да не би ги отфрлил така лесно неговите зборови.

Карагер и Савиџ еден акцент што имаат да не правиме муабет,Роби и карактерот го краси.
Според мене Анри и Овен не можат да бидат по различни.Овен тресе клупости и јаде гомна против кој стигне кај ке се појави, додека Анри секогаш е резервиран кога станува збор за критика.Дури го имаат и критикувано поради тоа што секогаш е на страна на фудбалерите.Поради тоа овие негови зборови имаат тежина.И јас сметав дека Жиру ни е еден од најдобрите играчи сезонава ама Анри има врски внатре во клубот ги познава играчите, има и тренирано со Жиру така да не би ги отфрлил така лесно неговите зборови.
Жиру е еден од најдобрите напаѓачи во ПЛ сезонава, да не отсуствуваше 3 месеца сигурен сум дека ќе беше и најдобриот и дека денеска ќе се боревме рамо до рамо со Челзи за титулата.
Не викам дека тимов нема проблеми и слаби алки, но Жиру е далеку од проблем за кој што треба да бараме решение.

Анри не е добар аналитичар, дали заради неискуство, дали затоа што не му лежи работата, не знам.
Критицизмот негов наспрема Озил според мене е неоснован и не може една недела да кажува колку се брилијантни Кокелин и Жиру, па следната недела да кажува дека треба да ги смениме.
И воопшто не се согласувам дека ни треба нов рбет на тимот, освен Казорла и Кош сите други клучни играчи ни се прилично млади и тек треба да го достигнат максимумот.

Да влезеше некако една шанса и да ги тепавме Челзи 1-0, различна песна ќе пееше Анри, иако резултатот немаше да смени скоро ништо во трката за титулата.

Жиру сезонава е „полош“ едино од Коста. Ниту Кејн, Руни, Стариџ, РвП, Агуеро, Фалкао, никој од овие не е ни за влакно подобар од Жиру. Па слична песна беше и лани, со тоа што се премори човекот и падна во вториот дел ( ете истото му се случи на Коста ).

Убаво вика Канон, такви играчи што вие барате на една рака се бројат и ниту еден од нив не е класичен шпиц. На Жиру му треба добра замена ( нешто што можеше да биде Подолски ) и одлична лажна деветка.

Жиру сезонава е „полош“ едино од Коста. Ниту Кејн, Руни, Стариџ, РвП, Агуеро, Фалкао, никој од овие не е ни за влакно подобар од Жиру. Па слична песна беше и лани, со тоа што се премори човекот и падна во вториот дел ( ете истото му се случи на Коста ).

Убаво вика Канон, такви играчи што вие барате на една рака се бројат и ниту еден од нив не е класичен шпиц. На Жиру му треба добра замена ( нешто што можеше да биде Подолски ) и одлична лажна деветка.

Не е полош ни од Коста а за мене Коста не е ни прв шпиц сезонава туку Агуеро.

Е сеа 3 пати прашаа ај набројте други напаѓачи кои би биле такви како што Анри збори од типот на Суарез, Агуеро.

И немојте со анонимци како Лаказете или Мемфис Депај. Докажан голгетер кој може сам да створи шанса.

И Анри и вие го барате кривецот на погрешното место, се виде Арсенал колку е слаб кога сите се здрави,

Абе и јас го делам вашето мислење за квалитетите на Жиру, дури и Анри кажа дека е добар фудбалер и дека ја врши својата работа.Ама човекот има тренирано со Жиру и го познава многу добро.Незнам зошто мисли така ама му верувам.Можеби не е винер(лани во клучен период од сезоната маваше курви)можеби мисли дека имаме поголеми шанси со брз шпиц,стварно незнам.Да беше изјавава од некој од шалабајзериве, Овен,Севиџ итн не ја ни читам пошто знам дека е чиста провокација ама кога доаѓа од Анри не ја сметам за злонамерна и и давам кредибилитет.

Ја би го купил Кејн сезонава, доколку е на продажба. Убеден сум дека ќе ја повтори сезоната, можеби и подобра да му биде догодина. Се гледа дека е материјал за напредок и одма би го ставил во нападот на Арсенал. Но тешка ствар е тоа, иако ми е желба. И тоа голема. Од коа го видов во дрес ко мал од Арсенал. Онака му се восхитувам на играта. Тој и Санчез за мене се најдобрите сезонава во ПЛ. Ако мислите дека Кејн и Жиру се исти играчи, далеку од тоа. Кејн цела сезона игра осамен напред, и пак постигнува голови. Жиру е супериорен напаѓач, но не сакам да ризикувам само со него следната сезона. Барем јас. Сигурно некој ќе најди оправдување доколку догодина е во лоша форма.

Ако може на кокошките со таа клаузулата да им го лапнеме Лорис ќе завршиме работа.

Абе и јас го делам вашето мислење за квалитетите на Жиру, дури и Анри кажа дека е добар фудбалер и дека ја врши својата работа.Ама човекот има тренирано со Жиру и го познава многу добро.Незнам зошто мисли така ама му верувам.Можеби не е винер(лани во клучен период од сезоната маваше курви)можеби мисли дека имаме поголеми шанси со брз шпиц,стварно незнам.Да беше изјавава од некој од шалабајзериве, Овен,Севиџ итн не ја ни читам пошто знам дека е чиста провокација ама кога доаѓа од Анри не ја сметам за злонамерна и и давам кредибилитет.

Анри си ја брка својата работа, а таа моментално е да биде интересен коментатор, се сложувам во дел со него, но не направи дека ни треба пола тим стварно ја претера малце.

Што Жиру оваа сезона направи лошо да не заслужува да биде прв избор. Утакмицат со Монако е единственото нешто на кое ми текнува, но ако зборуваме за такви моменти ми текнува и на Анри и финалето од ЛШ.

И зошто, баш заради тоа што Анри тренирал со Жиру, мора да изнесува во јавност такви ставоти, како тоа влијае на Жиру, како влијае на целиот тим, Анри нека се реши, или ќе сака да има некаква улога во клубот во иднина (тренер,менаџер), или ќе биде циркузант во Скај или на некое друго место, двете работи не може да ги прави истовремено.

Анри си ја брка својата работа, а таа моментално е да биде интересен коментатор, се сложувам во дел со него, но не направи дека ни треба пола тим стварно ја претера малце.

Што Жиру оваа сезона направи лошо да не заслужува да биде прв избор. Утакмицат со Монако е единственото нешто на кое ми текнува, но ако зборуваме за такви моменти ми текнува и на Анри и финалето од ЛШ.

И зошто, баш заради тоа што Анри тренирал со Жиру, мора да изнесува во јавност такви ставоти, како тоа влијае на Жиру, како влијае на целиот тим, Анри нека се реши, или ќе сака да има некаква улога во клубот во иднина (тренер,менаџер), или ќе биде циркузант во Скај или на некое друго место, двете работи не може да ги прави истовремено.
Како што пиша некој погоре можеби во афект го рекол.Се надевам дека греши, мада многу самоуверено го кажа тоа, "He can do a job, but you cant win the league".[DOUBLEPOST=1430181046][/DOUBLEPOST]
Ако може на кокошките со таа клаузулата да им го лапнеме Лорис ќе завршиме работа.
Чех.

За копачки одбрани во ПЛ Жиру е измислен. Повеќе барајте замена за Велбек отколку за Жиру. Нас ни треба некој покрај него, од лево го добивме Санчез а од десно Велбек кој игра и како шпиц. Многу добри крила кога се шпицови се губат. Доказ Подолски и Санчез па и Волкот. А кога играат покрај Жиру сите блеснуваат. Значи според мене нетреба замена за Жиру туку некој покрај него или некој полушпиц што игра покрај него. Мене ми фали некој како Вилторд или бергкамп кој играа покрај Анри кој му ја вршеа поголемата работа на Анри, само што во овој случај Жиру ќе чисти за другиов да си ја врши работата.
Имав приметено кога играа Подолски и Жиру заедно секогаш подолски блеснуваше и даваше голови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom