Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ни ја не реков дека Кокелан нема да стане world class. Ќе чекаме да видиме што ќе биде со него.
Дека за да се развива му требаат утакмици, се согласувам. Ама некако стекнав впечаток дека сите се попалија со статистиката, а мене нешто не ми игра улога статистика од 6 меча.
Генерално добро играше Кокелан до сега, ама уште не сум убеден дека ќе биде добар. И Озил беше супер првите утакмици, дотолку повеќе што уште на дебито имаше асистенција, ама после го снема. Може не е толку добар примерот, ама ваљда ќе ме сфатите што сакам да кажам.
Дека е генерално подобар од Фламини исто се согласувам, ама мора да кажеме дека и Фламини изигра супер на неговите последни 2 утакмици. На една мислам и дека немаше да биде неправда и ако ја добиеше статуетката за MOTM.
Ќе видиме што ќе биде со Кокелан, ама пак ќе кажам нејќам одма да се залетувам и да му давам безрезервна поддршка.

Чим, мислам според мене, ко почнуваше зборувам, Сонг, стана топ играч додека играше за нас мислам дека секој можи да стани играч. Кокелан знае дека ова му е последен воз за Арсенал и ќе даде 101% за да остани тука. Јас би му дал шанса и оваа полусезона, пошто веќе е „упрскана“ сезонава, зошто да не. Нека се докажи. Или ќе го биди или не. Ама мора да купи ДМФ и одбрана. Значи мора. Со Артета аут, Вилшир исто мора да се засили ДМФ позицијата. А и одбраната. И Артета и Дебуши ќе се вратат веројатно почетокот на април, така да тоа се долгорочни повреди.

Штета за Дебуши, стварно ми е многу криво. Дечкото не покажа ни 2% од неговиот потенцијал. :([DOUBLEPOST=1421340032][/DOUBLEPOST]И да, Севиља деновиве (ако веќе го нема направено) ќе го претстави Лучо Гонзалес, така да мислам дека е можно да дојде тој Кришчовијак, или како и да се презива. :D

Последно уредено:
Мене ме загрижува тоа што Артета се покажа како world-class првата сезона откако почна како Дм, иста приказна и со Фламини за сега да се палиме на Кокелан. Предноста кај Кокелан е тоа што има уште многу простор за напредок и игра на врвно ниво засега.

Не знам, за мене Артета има голем кредит во Арсенал, барем од моја гледна точка. Има кредит во смисол неколку лоши партии нема да го сменат моето мислење. Сепак дојде во тежок период за Арсенал и колку што се можеше помогна. Првите сезони на Артета и Казорла во Арсенал беа перфектни. Штета што како клуб не направивме поголеми успеси тогаш.

Имал Артета кредит кај тебе, ама Озил го отепа од критики, иако не беше ни приближно лош како што го прикажуваа.
Артета е играч со поминат рок, од минатата година во сите мои кометари на темата јас говорам дека Артета не смее да биде првотимец во Арсенал, може да биде играч од клупа, за послаби екипи, за епизодни улоги како Росицки, всушност толку и физичката спремност му дозволува, Артета не смее да биде првотимец во клуб како Арсенал, без оглед што во секој случај е подобар од неговатa замена-Фламини.

Ако гледаш така пола тим не смеат да бидат првотимци во Арсенал, според перформансите кои ги прикажуваат.

Според мене артета најдобро е да влага од клупа кога имаме водство (тесно). Има искуство и знае да задржи топка што е потребно за да не се ствара паника. Лани многу натпревари игравме неатрактивно поради него но сепак земавме многу победи со 1-0 што тоа беше реткост за нас. Мене ме нервира кај Артета што некако премногу пртпазливо игра без ризик, али некогаш тоа и е потребно.

Имал Артета кредит кај тебе, ама Озил го отепа од критики, иако не беше ни приближно лош како што го прикажуваа.
Артета е играч со поминат рок, од минатата година во сите мои кометари на темата јас говорам дека Артета не смее да биде првотимец во Арсенал, може да биде играч од клупа, за послаби екипи, за епизодни улоги како Росицки, всушност толку и физичката спремност му дозволува, Артета не смее да биде првотимец во клуб како Арсенал, без оглед што во секој случај е подобар од неговатa замена-Фламини.
Кај мене Артета има голем кредит поради првите две сезони во Арсенал.Екипата ни беше каша попара тој играше без одмор и кај треба и кај нетреба на различни и неприродни позиции и пак имаше неверојатна константност и квалитет во играта а беше купен за мали пари.Сите знаеме за квалитетите на Озил и не сум негов хејтер но до сега, за година и пол, кај мене нема никаков кредит.

Последно уредено од модератор:
Кај мене Артета има голем кредит поради првите две сезони во Арсенал.Екипата ни беше каша попара тој играше без одмор и кај треба и кај нетреба на различни и неприродни позиции и пак имаше неверојатна константност и квалитет во играта а беше купен за мали пари.Сите знаеме за квалитетите на Озил и не сум негов хејтер но до сега, за година и пол, кај мене нема никаков кредит.

Ми влезе во мозокот, ама ми беше мака по 93804 пати да му објаснувам. :D[DOUBLEPOST=1421367289][/DOUBLEPOST]

Ми влезе во мозокот, ама ми беше мака по 93804 пати да му објаснувам. :D

Последно уредено:
Не знам, за мене Артета има голем кредит во Арсенал, барем од моја гледна точка. Има кредит во смисол неколку лоши партии нема да го сменат моето мислење. Сепак дојде во тежок период за Арсенал и колку што се можеше помогна. Првите сезони на Артета и Казорла во Арсенал беа перфектни. Штета што како клуб не направивме поголеми успеси тогаш.

На моменти не можам да те читам.Не знам што стана со тебе.Како овој јузер нов корисник да го употребува.

Ти беше најгласниот за тоа колку не го бива Артета,сега кај тебе кредит имал. омг втф лооол кил ми бро (ко гејмерите и јас сега)

Нека даде Венгер милионче и нека го зема назад. Подобро решение за моменталниве проблеми во одбраната нема.

Ефтин ќе е. Искусен. Одма ќе се вклопи. Покриени сме до лето на таа позиција. Со Тео комбинираат страшно. Нема многу подобри десни бекови од него. :)

За кој друг играч може да се каже истото ?

Каков црн Сања,оствари црн е. Да се врати Џенкинсон среќен ќе сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom