Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Kерол највише профитира од Џенкинсон, Нолан исто кога го играат.

Џенкинсон имаше најбољи центаршут кај нас, ама што фајде коа никогаш нема никој во 16.

Да не бидам песимист ама мислам дека ке го полнат.Некако многу ми е низок за премиер лига ама ке видиме времето ке покаже.

Момци у случај да не видел некој, Артета сетбек и операција, 3 месеци аут, Дебуши операција и 3 месеци аут.

Со среќа нека ни е.

Пу пу таман ќе речеш нема повреди и одново ќе почнат.

Ако Кокелин игра вака како што игра само да е здрав,Артета не ни треба.

На страната на Легија веќе потврдија за овој пољакот.

Но ситуацијта со ДМ позицијата е прилично лоша, Артета нема да заигра пак оваа сезона,а можеби и воопшто во Арсенал, на сите тројца Артета, Фламини и Диаби им истекуваат договорите на лето.

Сега дојде овој 16 годишниов, заедно со Кокелан ќе треба да ја држат средината, засега Кокелан добро се справува но сепак мислам дека преголем товар се става врз него.

А со оглед на ситуацијата со Дебуши, играч од одбраната иде 100%, најверојатно централен, а Чемберс и Белерин ќе бидат десни бекови.

Ако Кокелин игра вака како што игра само да е здрав,Артета не ни треба.

На страната на Легија веќе потврдија за овој пољакот.

Но ситуацијта со ДМ позицијата е прилично лоша, Артета нема да заигра пак оваа сезона,а можеби и воопшто во Арсенал, на сите тројца Артета, Фламини и Диаби им истекуваат договорите на лето.

Сега дојде овој 16 годишниов, заедно со Кокелан ќе треба да ја држат средината, засега Кокелан добро се справува но сепак мислам дека преголем товар се става врз него.

А со оглед на ситуацијата со Дебуши, играч од одбраната иде 100%, најверојатно централен, а Чемберс и Белерин ќе бидат десни бекови.

Кокелин :eek: (y)

8Ls7MRu.png

Mene Kokelan mi ima ostanato vo memorija od pred da trgne po pozajmici kako siten DM so dobra tehnika.Samo poradi fizikusot mislev deka nema da uspee vo PL a mi bese eden od omilenite vo taa generacija na mladi igraci.Sega od kako gi napumpal muskulite izgleda izgubil oset vo nozete no ako go sredi pasot moze da bidne dobar skuad igrac so ogled na toa deka ja ima fizickata sprema koja e potrebna za PL.Vistinskiot test za nego sleduva vikendov.Test na koj padnaa konkurentite za negovata pozicija.Ako izigra na nivo ke si go betonira mestoto vo prviot tim do krajot na sezonata.

Како бе после 6 утакмици сите добивте доверба во Кокелан ?
И се палиме на статистика од 6 утакмици...

Ете ја не сум го следел Кокелан пред позајмиците и каков бил за време на позајмиците, ама 6 утакмици нема да ме убедат дека е first team материјал...

Никој не рече дека е класа или дека има страшно добра статистика.Јас не се водам многу по статистика.Ако гледаме статистика Ох не треба воопшто да игра,ама на терен е многу различна приказната.

Но ако Кокелин продолжи вака дефинитвно заслужува да игра.Јас досега го немам видено да направи некоја екстремна грешка.Искрено би сакал да игра против сити да видиме од што е направен,дали ке го биде за прва постава или за на клупа ако му се седи.

Ете ја не сум го следел Кокелан пред позајмиците и каков бил за време на позајмиците, ама 6 утакмици нема да ме убедат дека е first team материјал...
Pisav deka moze da stane soliden skuad igrac ako prodolzi so dobrite partii.Fali kvaliteten DM no toa sigurno nema da go dobieme ovoj preoden rok.Ako se zeme vo predvid dolgorocnata povreda na Arteta i formata na Flamini skoro sigurno e deka Kokelan ke igra prv tim, na nego e da ja iskoristi sansata.

Последно уредено од модератор:

Никој тука не мисли дека ќе стане ворлд клас (иако може да не изненади и да не затне сите) ама сезонава за тие 4-5 утакмици што ги изигра е ниво над Фламини дефанзивно. Со Артета не го споредувам пошто Артета е подобар за други работи (држење топка и сигурни пасови), ама дефанзивно го шие и него. Се уште нема играно против Сити/Челзи и остала таква компанија ама играше против Саутемптон, Вест Хем и Стоук, мислам дека добар тест беа такви натпревари.

Дечкото има интелегенција не е класичен копач, а има и муда.
Сега е шансата за него, со Артета аут 3 месеци единствена конкуренција му е Фламини, а за да играч напредува му требаат утакмици на највисоко ниво, ако не ја искористи шансава ќе заврши во некој тим како Сандерленд, ако ја искористи ќе си остане кај нас како squad player а зашто не и како прва опција ако напредува.

Нема зашто да бараме сега во Јануари нов играч кога посекако нема да освоиме титула а 4то место можеме и со Кокелин/Фламини.

Јас сум за да му се даде шанса до лето па после секако ќе ќариме со него или ќе го шитнеме поише него ли што би го продале сега и ќе зееме друг, или ќе стане зверка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom