Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
"I have seen good things from Chelsea but I have seen maybe better things from Arsenal. With the CL it will get messy around Dec" - Kompany

Диаби ќе стартува вечер.
Сакам и Оспина да го видиме.

Колку сакам Диаби да изигра една убава сезна без повреди, мислам дека средниот ред ќе добие една сосем нова димензија со здрав и разигран Диаби.

Ај више коа се збори за дресови и алиекспрес, некој доверлив понудувач на 3тиот дрес има ? :D

Колку сакам Диаби да изигра една убава сезна без повреди, мислам дека средниот ред ќе добие една сосем нова димензија со здрав и разигран Диаби.
Нема да добие дури и да е во топ форма Абу цела сезона.
Нема место во средината за Ремзи и Вилшер заедно, камоли пак Диаби да се стисне.
Росицки и Диаби во почетни 11 ќе бидат само во Карлинг и ФА Куп.
Рачунај уште Кембел нема добиено асални минути, дури и Окс цела сезона ќе грее клупа освен ако на Санчез ептен му падне формата или се повреди.

Ако можеше Артета да се пренамени во ДМФ, зошто да не може и здрав Диаби да игра таму. Знам шо ќе речете, Диаби е поофанзивен и креативен играч и не е за играње позади, но Артета во Евертон играше и како крило па ете го сега кај нас ја “штити“ задната линија.

Тоа што е Јаја во Сити, Дијаби можеше кај нас да е но немаше среќа. :(

Дечки, било што било. Секоја година го збориме истото за Дијаби. Тоа е.

Никогаш нема да биде ниту приближно до Јаја. На тие повреди, може да го достигне максимумот да одигра 20 утакмици во сезона, и тоа 30-40 % како првотимец. Може да придонесе многу, ама немојте уште да мислите дека Дијаби е ѕвезда што тек ќе почне да сјае. Како и да е ќе видиме и дај боже да грешам.. само уште една повреда и не само физички, после психолог нема да го оправи.

Мене страв ме фаќа кога ќе го видам Дијаби во дуел....Ко чечкалица е у тоа нозете, а ептен го сакам ко играч :(

Arsenal team to play Southampton: Ospina, Bellerin, Chambers, Hayden, Coquelin, Rosicky, Diaby, Wilshere, Alexis, Campbell, Podolski

Arsenal subs: Martinez, Ajayi, Gibbs, Mertesacker, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Akpom

Нападот е добар, одбраната неискусна.

Нема шанси Оспина да го седне Шчезни на клупата, високите топки му се неверојатен проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom