те сваќам што сакаш да кажеш, ама примеров со Вилшер и Хендерсон не ти е на место![]()
То е најбитно. Примерот е хипотетички земен, одма почнавте да објаснувате за примерот. Селекторот на репрезентација не секогаш ги гледа директните квалитети на играчот кој сака да ги брани боите на репрезентацијата. Ете да земиме дека Дешамп не го зеде Насри. Не го зеде дека не сака проблематични фудбалери, кои не знаат да седнат на клупа и кои не се тимски играчи. Знајме сите Насри каков е. Пред почеток сите ќе речевме дека Валбуена не заслужува да игра прв тим, т.е дека не е доволно квалитетен ни за поширок список. Но не демантираше сите. За мене можеби и најдобар поединец на Франција. Досега. То ми беше поентата, дека играта во прв тим на некој играч не е гаранција за неговите квалитети. Сигурно Дебуши поседува свои сопствени квалитети, кои ние не ги знаеме а Дешамп и Венгер ги знаат.
Единствен факт кој ме теши кај него е дека е искусен на ПЛ фудбал, и ништо повеќе. А и Џенкс ќе добива повеќе шанса. Убеден сум.