Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Како шо вика, @Peja989 тандемот на Суарез со Стариџ мене многу ми наликува на времето кога и кај нас имаше играчи кои можат да дадат едниот (Анри) 30 гола, и другиот (Пирес/Беркамп) 15 гола. Сега за жал, нас то ни фали. Ливерпул има ужасна одбрана, која прима голови, но то го надполнува со фантастичниот напад. Нешто како Арсенал на времето на Непобедливите.

Дефинитивно. Нападот е суперсоничен ама затоа одбраната :facepalm:
Еве со Кардиф примаме 3 гола, со Свонси исто примаме 3 гола. Среќа што овие напред решетаат па не се обрнува (пошироката јавност) внимание на одбраната....

Иначе составот за вечер, спроед мене :

Шчезни/Фабијански; Сања, Вермален, Мертесакер, Гибс; Артета, Чемберлејн, Росицки, Казорла, Подолски; Жиру.
Клупа: Фабијански/Шчезни, Џенкинсон, Монреал, Саного, Калстром, Фламини.

Не би ме чудело да му даде шанса на Фабијански, ја заслужи. А Шчезни не беше нешто најсигурен против Тотенхем, киксна на два пати, со Челзи можеше да фати барем два шута од тие кои завршија во мрежата и затоа сакам Лукаш да го видам меѓу стативите. Заслужи дечкото.

Можно е и Саного да го видиме. Сепак имаше мизерни изданија Жиру последниве 2-3 натпревари. Прашање е и дали Чембрлејн ке игра прва после изданието во саботата, можеби треба да олади глава.
Ја би да се проба и со Калстром.Посекако ќе ни затреба наредниве натпревари сигурно, па зашто да нема тест вечерва во стартен состав( сепак малку веројатно).

Абе искрено јас би го сменал цел состав, ама немаме кој да ставиме. Премногу сме кратки со составот. За Ремзи нема никакви најави за играње, ниту пак за враќање. Од ко рече две недели дека се потребни, четврток се навршуваат две недели, али кузнај како ќе биди.

Последно уредено:
http://supersport.com.mk/fudbal/ang...e-na-arsenal-go-proslavija-debaklot-od-chelsi
Ние ќе се нервираме они ќе си го ладат ... Луѓе без срце се сите до еден
И нека не се губи стариот више со Чемберлен во средина , нека го става крило и нека трча..

Озил, Сања и Бентднер беа на забавата, кај девојката на Озил. Така да, chill out. :D

Чемберлејн е 100 пати покорисен во средина, отколку на крило.

http://supersport.com.mk/fudbal/ang...e-na-arsenal-go-proslavija-debaklot-od-chelsi
Ние ќе се нервираме они ќе си го ладат ... Луѓе без срце се сите до еден
И нека не се губи стариот више со Чемберлен во средина , нека го става крило и нека трча..
Де бе доста,ако изгубиле и ај сеа 1 месец нека тажат.Не го оправдувам и јас тоа што објавил слика,ама на женскати ако и беше роденден во саботата да не ке и речеше: Злато не ти идам на роденден арсенал изгуби.

Јас и така не се надевав на премиер лига,е ако ја заебат и во купот тешко нив.

Мора да има промени во тимот,нема смисла неколку играчи да останат неказнети.Лани Шчезни кога го седнаа на клупа стана уште подобар ,Жиру кога седеше на клупа против Баерн не почасти со 2 гола против Сандерленд,Казорла е веќе исцрпен мора да одмори.Фламини на местото на Артета и да се победи Свонси кој е многу незгоден противник.Мој тип 2-0!

‪#‎Arsenal‬ team to play Swansea: Szczesny, Sagna Mertesacker, Vermaelen, Gibbs, Flamini, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Rosicky, Cazorla, Giroud

#Arsenal subs: Fabianski, Jenkinson, Bellerin, Kallstrom, Sanogo, Gnabry, Podolski

ARSENAL STARTING ELEVEN (how Andre Marriner sees it):

Matt Damon.
Sagna, Peter Crouch, Podolski, Oxlade/Theo.
Tom Cruise, Flamini, Gibbs, Messi, Rosicky.
Giroud.

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Идемооооооооооооооооооооооооооооооооооо :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom