Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Само едно ќе ти кажам...Ако некој денес ја кочеше целата игра на Арсенал тоа беше Ремзи..Сам се мотка човекот...
А ако незнаеш која позиција ја играше,можеш комотно да ја гледаш реприза утакмицата.

Едит:Еве ти појаснување:Го откривме новиот Пирло,човек кој игра пред одбраната,последен играч...Арон Ремзи...:pos:
Ремзи игра на позиција каде ако ја заврши добро работата нема да биде приметлив, не треба од него да се очекуваат асистенции голови и чуда, него му е задача да го почне нападот и да го спречи нападот на противникот со добро позиционирање, незнам што толку ти згреши денес Ремзи, ако си го имаш фатено на пик од порано тоа е друг муабет

Ремзи игра на позиција каде ако ја заврши добро работата нема да биде приметлив, не треба од него да се очекуваат асистенции голови и чуда, него му е задача да го почне нападот и да го спречи нападот на противникот со добро позиционирање, незнам што толку ти згреши денес Резми, ако си го имаш фатено на пик од порано тоа е друг муабет

Денес Ремзи играше на местото на Артета,така? Играта на Артета е секогаш неприметлива,а ако не си забележал,секогаш прв го фалам Артета за добро свршената работа.За Ремзи,имаш исто така во претходните страни каде го фалам и кажувам дека сум позитивно изненаден од него...

Не ме разбирате што ви зборам,си мислите како да ги мразам или нешто слично.Само укажувам на грешките кои се прават,а вие несакате да ги видите,заради една или друга ваша лична причина.

Ремзи игра на позиција каде ако ја заврши добро работата нема да биде приметлив, не треба од него да се очекуваат асистенции голови и чуда, него му е задача да го почне нападот и да го спречи нападот на противникот со добро позиционирање, незнам што толку ти згреши денес Ремзи, ако си го имаш фатено на пик од порано тоа е друг муабет

Види, ја те сфаќам што сакаш да му доловиш на Факе. Точно тоа дека игра на позиција која не му е природна и дека е ова ново за него, али незначи дека е предобар поради тоа што не греши многу, како претходно бидејќи за цели 90 минути има пасови кои се од 5 метра.. и тоа е тоа. Може да се пофали сепак, бидејќи барем вака некое фајде има Арсенал од него, али мислам дека со враќањето на Артета и можеби купувањето на играч на таа позиција, Ремзи кога тогаш ќе мора да се носи со она што „знае“ најдобро да го прави. Креативноста. Сега за сега, е само просек на оваа позиција, а нели Ремзи сите сакаме да го гледаме како нешто повеќе..

Секогаш може подобро...Тоа како да го заборавивте вие,па ете затоа можеби и нашиот Арсенал е таму кадешто е...Зошто да не победиме,кога можевме?И пак се задоволуваме со ова,ќе тргне,а?И така после 3 утакмица,пак сопкање,пак ќе тргне бе...

Казорла имаше одлично прво полувреме,лошо второ...Не заборавај каков пас му пушти на Волкот а овој неможе да ја штопне ко шо треба...Да дадеше гол Волкот,сега сите ќе свршававте на тоа каков пас дал Казорла...Или чисто ја заборавивте оваа шанса?

Абе мене ми е муабетот што така зборуваш лошо за нив, а за одбраната употребуваш полесни зборови. Знам дека може подобро ама со ваква одбрана вината не може да ја префрлиш на Волкот што промашил. :)

Џабе правите анализи кој каде игра и шо игра,едноставно ќе кажам овие 7 год титула немаме само поради одбраната . А титули се зимаат само со добра одбрана поздрав.

Kieran Gibbs will miss three weeks after picking up a thigh strain against Liverpool tionight.
Arsene Wenger admitted the loss was a ‘big blow’ for the club and said he may turn to the transfer market to find a solution.
Andre Santos fails to convince in that position, and the only alternative is to play Vermaelen there but that’s a huge risk as all three centre-halves would be playing at the same time and an injury there =
SQUILLACI TIME!

Јас мислам дека имаме поголеми шанси против Баерн Минхен, од колку против било кој тим од Англија.

Абе мене ми е муабетот што така зборуваш лошо за нив, а за одбраната употребуваш полесни зборови. Знам дека може подобро ама со ваква одбрана вината не може да ја префрлиш на Волкот што промашил. :)

хах,полесни зборови...Некој од вас и сите ги гледаат грешките на одбраната,додека грешките на Жиру и пред се на Волкот и кога ги гледате се правите ко да не ги гледате.

Јас се согласувам исто дека одбраната е мизерна, скоро секоја сезона малте не ја губиме ради одбраната. Премногу конфузна, неорганизирана, да не кажам аматерска ни е одбраната. Секогаш а некој киксне толку е, одма се знае дека е гол, нема шанси да се потпреш на некој друг од одбраната пошто тој е веќе во паника. Нема тимски дух во одбраната не се разбираат, телиња се, многу јаки индивидуалци али телиња се, нестаблини

хах,полесни зборови...Некој од вас и сите ги гледаат грешките на одбраната,додека грешките на Жиру и пред се на Волкот и кога ги гледате се правите ко да не ги гледате.

Секогаш кога те читам тебе ми паѓа во очи потписот. Некако кога ќе размислам половина од играчите на Ливерпул напишани таму стварно се подобри од нашите.

Па најнормално одбраната ке биде мизерии кога ние на тренинг не вежбаме одбрана и екипата појма си нема од тактика.Венгер кога дојде ја наследи одбраната на Џорџ Грем која беше најдобра во лигата,после пензионирањето на тие играчи веќе 10 години по ред се гледа дека Венгер не го бива за поставување на одбрамбена тактика.Башка е тврдоглав и не му дава на Болд да работи со неа,за тоа служат асистентите да ти ги покријат недостатоците како тренер,еве видето го Фергусон колку асистенти има сменето,во зависност од потребите на екипата.

Друго нешто шо ме загрижува е голманчево наше,нема осет за позиционирање,нафрлените топки ги промашува и многу често сезонава прима голови од далечина.

п.с:Како бе Ремзи го критикувате,Артета повеќе да не прави на таа позиција,башка на Ремзи му е 3та утакмица ДМФ да игра и супер се покажува

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Една работа,Шчезни можеби не е најдобриот голман во премиер лига,и можеби не му одат многу нафрлените топки,ама колку пати само досега не спаси од примање смешни голови за сметка на одбраната,друго читам Рамзи изиграл добро?!Па само јас ли гледам како типот се влече по теренот?Кога тргна во контра Суарез,малиот немаше шанси да го стигне,70минута беше негде а он кондиција 0.Бавен,греши пасови..Едноставно тој играч не е за во Арсенал,и се додека играат такви играчи ние ќе бидеме на ова дереџе.

И ако нешто ме нервира кај Подолски е тоа што ич не се труди,ич не трча.

Многу имам да ти контрирам ама ме мрзи и не гледам поента ама за ова морам.

Подолски ич не се трудел и не трчал?

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Многу имам да ти контрирам ама ме мрзи и не гледам поента ама за ова морам.

Подолски ич не се трудел и не трчал?

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Зошто да те мрзи бе друже,ова е форум,зошто да не се дискутира,еве почни ти,како ти ја гледаш ситуацијава...

За Подолски ќе ти кажам,од следна утакмица следи го само него,зошто као да ти е изгубен...Но мене најмногу ми се допаѓа што секогаш е на право место,во вистинско време :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom