Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ахххххх,што го снајде на Вермален :( Да бевме со него у одбрана дали ќе примавме пола од тие голови шо ни се сега у мрежичката :tapp: И да,ќе треба да се купи дефанзивец,ама дефанзивец кој ќе седи на клупа и ќе ги гледа у прв тим Џуру и Кошченли и дефанзивец кој ќе има предност пред Скилачи којшто ме разочара бескрајно.Не очекував од него таква игра,али јбг идемо даље.Денислон сакам да го видам продаден у овој преоден рок,али мислам дека иако тоа го сакаме сите во овој фан-клуб , тоа нема да се случи.Сега викате во среда ќе ги јадеме Испвич, а ? :smir:
Јас лично не сакам Дени да го напушти нашиот тим во брзо време!
За мене тој е одличен играч, да знае да направи кикс, па добро, формата ќе му рипне, лани како играше одлично така може повторно!
А со Ипсвич , стравувам од многу затворена дефанзивна линија, посебно по поразот од 7-0 од Челзи...
Се надевам само дека ќе постигнеме погодок во првото полувреме ако сакаме да стигнеме до посигурна победа до крајот на мечот !

Јас лично не сакам Дени да го напушти нашиот тим во брзо време!
За мене тој е одличен играч, да знае да направи кикс, па добро, формата ќе му рипне, лани како играше одлично така може повторно!
А со Ипсвич , стравувам од многу затворена дефанзивна линија, посебно по поразот од 7-0 од Челзи...
Се надевам само дека ќе постигнеме погодок во првото полувреме ако сакаме да стигнеме до посигурна победа до крајот на мечот !

Ќути, како играше одлично, дури може и повеќе го пцуев отколку годинава.

“Ideally it would be better if they were adapted to English football,” he said. “If you need players now in January then you cannot wait three months before they can play. If the opportunity turns up we will fetch it but, if not, I believe we can cope.
Дел од изјавата на Вегнер каков дефанзивец бара...
Ова ме радува лично мене, а мислам дека и сите вас....Некој навикнат на Англиски фудбал ни треба сега... !
Ако не се случи ништо, моја желба е Сонг да се позиционира назад! Ама сепак да чекаме има време уште неколку дена ...
http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-the-centre-back-i-am-searching-for

Треба да се тргне по искуство што имаат во ПЛ, прв избор Колинс од Астон Вила :)),втор Хангеланд,трет Самба.

Ѓи неќам Бендтнер и Денилсон, нека си одат. Со Лидс му прок'нав и мајка и се живо на Бендтнер.
И здраво дечки, пак дојдов, бев на заслужен одмор :))))

Дел од изјавата на Вегнер каков дефанзивец бара...
Ова ме радува лично мене, а мислам дека и сите вас....Некој навикнат на Англиски фудбал ни треба сега... !
Ако не се случи ништо, моја желба е Сонг да се позиционира назад! Ама сепак да чекаме има време уште неколку дена ...
http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-the-centre-back-i-am-searching-for
Токму тоа што го пишав на минатата страница.
Ни треба агилен и физички јак дефанзивец со искуство во премиер лигата.
А за Сонг, едвај чекам осмина-финале ЛШ да видам како ќе го стави Меси во џеб! :tv:

Полека полека, се комплетира и составот на форумот... Зоки, Неки Цоц и сл, за првите 11мина... и Сонне

Ѓи неќам Бендтнер и Денилсон, нека си одат. Со Лидс му прок'нав и мајка и се живо на Бендтнер.
И здраво дечки, пак дојдов, бев на заслужен одмор :))))

Ти украдоа 15 мин

Венгер спомнува дека би сакал играч со искуство во Премиер. Поврзувани досега се Кејхил, Самба и Хангеланд. Кејхил ќе биде многу скап, Хангеланд незнам колку Хјуз ќе ни го дозволи, а Самба изјави и самиот дека сака да си замине и да иде во поголем клуб. Е сега, и тоа како би ни била страшна одбраната со Самба и Џуру, ама што правиме со брзина? Немам некое мислење во врска со брзината на Самба. Добро е што во конкуренција не влегува Кембел.
Од надвор Мертесакер како опција мислам дека испаѓа од игра по последните коментари, а и незнам колку би бил добар изборот да зимаме дефанзивец од втората најслаба одбрана во Бундес.

Иако вермален е добар дефанзивец, сепак статистички гледано минатата сезона можел поинаку да реагира за 40% од применетите голови.
Оваа констатација не е моја туку ја слушнав од коментаторот на натпреварот против лидс.
А и самиот Венгер кажа за минатата сезона дека со толкав број на примени голови не се освојува титула.
Затоа и засилувањата во летниот рок беа дефанзивни повеќе, а сега колу потфрлиле или се докажале покажува статистиката.
Претходно прочитав дека статистички најдобар тандем оваа сезона се Косчелни и Џуру.
Сите знаеме колку Венгер ги обожава статистичките податоци така да останува да видиме кого ќе донесе во овој трансфер рок!

Не можел само он да реагира,можел и идиотот кој сега игра во тие...како се викаа!!?? де бее,де беее..ауф како се нервирам кога нема да ми текне..уфф,чекајте уште малце да се помислам...ммммммммммммммммм..Ккокошкине,да бее мислам дека правилно името им е Тотенхем,е тој играч шо ова лето отиде таму и он можеше да реагира,али ајде да го ставиме Вермален ко еден да е у штоперското дуо,сега не ја туку ја ќе ти кажам одјеби статистики,дечкото беше феноменален,освен онаа ако може и да се каже грешката лани кога си даде нели автогол со Челзи,другото се можам да кажам дека беше на највисоко ниво.Беше фантастичен ко за играч кој му е прва сезона у еден тим,само како влеваше у дуели цврсто,без репспект,ма било ли тоа Гигс,Сколс,Лампард,Џерард итн.Кога ќе се врати неочекувам ,а и Венгер мислам дека има до толку,уствари има и многу :) нема да го стаи одма да игра , туку тоа ќе оди постепено постепено,како Ван Перси кој против Ман.Сити ме импресионира со таа негова игра,посебо шутевите како и слободните шутеви,абе аба ѕвер.Човекот ти е да го грабнеш и да бегаш :) Иии даа бе,Алмунија ќе се продава уште сега,или на лето?? Абе Царот тренирал со нас а? :) Дајте за утре некој состав кој како мисли како ќе излеземе.Еве на пример ја шо мислам доколку Ван Перси и уште некој таму се вратени од одмор:
Шчензи,Ебуе,Гибс,Кошченли,Џуру,Вилшер,Денилсон,Росицки,Насри,РВП,Волкот.

So Wenger has finally admitted that Arsenal need a new centre-back and F365 speculates that 'Bolton's Gary Cahill, Montpellier's Bosnian international Emir Spahic and Werder Bremen stopper Per Mertesacker are reported targets'. So will Arsene go for:

a) the exciting English prospect who's a proven performer in the Premier League and renowned for his physical presence and ability at set pieces
b) the man who's won 73 caps for Germany by the age of 26, played in two World Cup semi-finals and a European Championship final and is 6'6 tall
c) the 30-year-old Bosnia & Herzegovina international who no-one has ever heard of, barely scrapes past the 6-foot mark and plays for a side currently 10th in the French league?

It is, sadly for Arsenal fans, a no-brainer.
:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Конечно и ја да пишам на темава, не бев во состојба.. поздрав до сите :)

van-persie-leaps.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom