Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Мислиш Меси и Роналдо јуниорите :)
Дај не зезај, нашата финансиска состојба драстично ќе се подобри. Зборуваме за огромни пари.
Во иднина, наместо да купуваме недокажани младинци за по 5 милиони, ќе купуваме недокажани младинци за по 15 милиони!
Иднината е блескава!

Дај не зезај, нашата финансиска состојба драстично ќе се подобри. Зборуваме за огромни пари.
Во иднина, наместо да купуваме недокажани младинци за по 5 милиони, ќе купуваме недокажани младинци за по 15 милиони!
Иднината е блескава!
Точно ама ако се воведе правилото "колку пари толку музика" на Фифа.И ако вредноста на нафтата падне на 10$ по барел.
Еве Сити на пример за да го заобиколи правилото, фирмава на шеиков за натпис на шорцевите ќе им исплати 500,000,000 евра за 5 години и пак лом ќе прават во трансфер периодот. Од година в година цените идат нагоре, платите, како и апетитите на 20 годишните копиљи!

абе добро ке биде само ѕвездите да не си ги продаваме.......кој ѕвезди?:eek:
1. Џек Вилшер.
2. Тео Волкот.
3. Бакари Сања.
4. Санти Казорла.
5.Томас Вермален.
6. Лукас Подолски.
Догодина веќе на оваа листа ќе може да се додадат...
1. Оливие Жиру.
2. Окслејд Чемберлејн.

Доколку спроведеме паметна политика, и сите овие ги зачуваме... немаме од што да стравуваме.
Патем, играчи како Кош/Артета и тн.. не ги спомнувам зашто имаат или 5+ години договори или кажале дека се при крај со кариера и сакаат тука да ја завршат.

Па нема сите да отидат во Сити, парите се добри но без игра (греење на клупа) не се обезбедува трансфер никаде а уште помалку име! Ова е најдобрата вест поврзана со Арсенал што сум ја слушнал во последниве 4 месеци а тука го вклучувам и враќањето на Вилшер. Од 5 ипол милиони фунти годишно на 30, е тоа е deal. Сега уште и партнерството со Адидас да го објават, што како што читам е речиси сигурно, веќе некое време се зборува за тоа дека Арсенал ќе се врати на својот традиционален партнер.
Ако ова не влијае на нашата трансфер политика тогаш незнам што друго би можело, секако сега имаме далеку подобри шанси да ги задржиме нашите најдобри играчи (Вилшир, Казорла а и французов е тука некаде). Можеби сега и ќе видиме некое „име“ како доаѓа кај нас, ова летово што не почастија после толку години не им се важи затоа што со години им го гледавме грбот на сопствените миленици.

Одлични вести се овие со новиот договор. Многу повеќе пари се во прашање, ама стварно многу, значи ептен ќе живне клубот, нема нормално да трошиме како будали како Сити, ама нема па добри играчи да испуштаме (Мата, Казорла лани и др) за неколку милиони. Плус ќе бидеме во посилна позиција да си ги зачуваме сегашните играчи.

Според мене најважната работа е ова во последните неколку години која му се случи на клубот.

Одлични вести уфф 150м тоа се дефинитивно многу пари се надевам дека сега политиката на клубот ќе се смени нема да си ги продаваме најдобрите секое лето ...
Се очекува и со Адидас да се комплетира договорот убаво ќе дојдат уште 25/30м по сезона за дресевите
Се надевам дека сега ќе му ги исполнат условите на Волкот ...
254873_431278540260927_236044532_n.jpg

Мислам дека со овие 2 договори,сепак ќе има промени во трансфер политиката на Арсенал,но секако не драстични.Во Јануари не очекувам ништо,но летото е друго нешто :)

Јас сум единствениот којшто мисли дека задниот ред не треба да се менува односно како што беа поставени до сега Вермален лево а Кош централен добро се снаогаше Вермален тамо вака Кош да ни седи на клупа .....?

Јас сум единствениот којшто мисли дека задниот ред не треба да се менува односно како што беа поставени до сега Вермален лево а Кош централен добро се снаогаше Вермален тамо вака Кош да ни седи на клупа .....?

Вермален е капитен и затоа е незаменлив, иначе по секоја логика Косиелни треба де игра.

Tocno deka Kos se pokaza mnogu dobro od mecot so zapcinjata ( italjanski ) koga igraa, ne sepak i Gibbs ocajno ni falese :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom