- Член од
- 26 октомври 2011
- Мислења
- 1.605
- Поени од реакции
- 1.167
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Почнува тоа со неколку договори, најголем од сите ќе е на Адидас ако го потпишеме кој ќе носи доколку е исто колку вашиот 10 години, некои 20тина милиони плус...Од тоа што го читав од вашиов пред некоја недела кажа дека го присвоиле нашиот бизнис план за комерцијални приходи од спонзори и ивенти и дека едно е кога нешто ќе почнеш да го правиш пред 10 години и има резултати а друго е кога ќе почнеш од пред една година и сакаш резултати сега.
Ако е точно дека сте го присвоиле тој маркетиншки план, да , ќе се кренете финансиски, не лаже тој и ќе трошите пари за трансфери и плати, ама за 4-5 сезони минимум, не од следната. Овие приходи од комерцијала што ги има Манчестер не се од секогаш, последниве 2 години почнаа сериозно да се издигаат.
Почнува тоа со неколку договори, најголем од сите ќе е на Адидас ако го потпишеме кој ќе носи доколку е исто колку вашиот 10 години, некои 20тина милиони плус...
Па види преку 20 години сме под Најки, ама поради тоа што договорот во првично време бил потпишан во никаква финансиска состојба, по малку бил само накачуван... и дека ќе го продолжат повторно, мислам дека ќе подразмислат, а како најголем конкурент е пријавен Адидас кој сепак луди суми нуди...Нашиот истекува во јуни наредната година, ќе има нов. Адидас помалку пари даваат од Најки, може попаметно ќе е да преговарате со Најки за побогат договор.
Тукушто сфатив дека имам иста фризура како Пирес на сликиве. Дома ми викат сум бил како овчар, да сум одел да се стрижум, на ништо не личало тоа.
Se ispustila prilikata JBGАј пошо е актуелно деновиве голот на ибра...
![]()
Му рекол на Венгер "јас не одам на проби" и овој го истерал од тим. А замислите кои пари би испумпал Арсен од неговиот трансфер!![]()