Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Знае некој колку точно ќе отсуствува Гипс?

560543_10151106688347713_249242523_n.jpg
:love: Arsenal Ladies

Дени Илиев бранел за младата македонска репрезентација.

Ивадок од екипа.мк

Мора да се издвои доброто издание на голманот на македонската репрезентација, Дени Илиев, кој ова лето потпиша за лондонски Арсенал. Доколку тој не одбранеше најмалку десетина удари на противничките фудбалери, Германија можеше да победи и со двоцифрена разлика. Статистиката доволно ги отсликува случувањата на овој натпревар, Германија имаше 28 удари кон голот на Македонија, додека нашите млади репрезентативци шутираа само еднаш кон голот на „панцирите“.

Вистина ли е ова или само научна фантастика. Во јануари Венгер ќе може да троши 35 милиони и ќе проба да ги земе Љоренте, Адриан и Ворм. :vozbud: Кој било од двајцава напаѓачи да дојде би било одлично, а не знам што ќе ни е голман кога ги имаме Шчешни и Маноне.

За Лоренте ајде да кажеме дека има шанси зато шо договорот ако не се лажам му истекува во Јуни така да цената не може да му биде висока за откуп само шо проблемот е во то шо имат многу заинтересирани за него а Арсенал тешко дека ако бара голема плата ке му ја даде инаку мислам дека напагач ке купува со оглед дека на Чамак не ни смета а Жиру ни е единствена опција за Ворм не верувам и за овој Лопез исто

Не пазариме ништо во јануари... според мене, таков си е професорот купува само на лето, зимава може само некое детенце да дојде.

Добро парче, иако вака без репрезентативни настапи мислам дека е подобро за нас, но човекот проклето многу го заслужува тој повик.

http://news.arseblog.com/2012/10/the-numbers-show-del-bosque-should-pick-arteta-for-spain/

Reliability is the key to Arteta’s success at Arsenal this season and in seven matches he has only misplaced 41 passes. That’s good enough for a 94% passing completion rate. And lest you think that he’s only good with the short passes, Arteta averages 6.6 long balls per game and has completed fucking 46 out of 50 long passes — that’s 92%. Xabi Alonso is known for his long balls and has completed more long passes (58) for Real Madrid but he’s attempted a lot more too (83) and his completion rate is just below 70%.
Arteta doesn’t lead Europe in tackles per game, but he does well enough to rank 15th overall and 3rd in the Premier League. Xabi is 61st in Europe and I stopped looking for Busquets because he was hiding behind his hands. :pos::pos:

Артета е фантастичен играч и одамна требаше да го земат во репрезентација. Но, во шпанската има премногу конкуренција и не се само Чаби и Бускетс. Ама од гледна точка на Арсенал добро е што не го земаат и добро што е шпанец. Знаеме какви проблеми му правеа репрезентативните настапи на Арсенал. Шпанија може без него, во моментов Арсенал не.

по мене ни треба добар голман , маноне ко маноне , а видиш прекин одма стресови зашто чоекот едноставно незнае да процени кај паѓа топката , а шчешни такоџе невероватен киксер е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom